All we do is travel

11. April 2017

STA putovanja

5 stvari zbog kojih ćete Budimpeštu pamtiti po dobrom


Ako biste trebali početi svoj obilazak Budimpešte od nekud bitno, neka vam prva stanica bude Budimski dvorac kojeg je u 13. stoljeću dao izgraditi hrvatsko-ugarski kralj, Bela IV. Danas je to na svim must-see listama kada pričamo o Budimpešti, ponajprije zbog niza muzeja, ali povrh svega panoramskog pogleda na grad. Budimski dvorac ili na mađarskom Budai Vár, odnosno na engleskom Buda Castle, je preko uspinjače i  Visećeg mosta Szécheny spojen s  drugom stranom Dunava gdje se nalazi i nezaobilazna zgrada Parlamenta.A na toj drugoj strani Dunava zanimljivo je vidjeti centralnu tržnicu. Tržnice su ona mjesta koja to dosta govore o životu stanovnika. i iako je ova tržnica sve više za turiste, a sve manje za lokalno stanovništvo, zaista vrijedi posjetiti je. U ovoj zatvorenoj tržnici u prizemlju možete kušati i kupiti autentičnu mađarsku hranu, dok na prvom katu možete otići po neki suvenir. Iako je hrana puno bolji suvenir od raznih majica i magneta, pa ako u Budimpeštu stižete automobilom, zašto ne ponijeti malo prehrambenih suvenira.

Ako vam tržnica ne zadovolji, zaputite se u Menzu, restoran u kojem spravljaju mađarske klasike poput dobrog gulaša. Ne bi bilo loše da rezervirate stol, no i ako samo naletite, vjerojatno ćete moći sjesti nakon određenog čekanja. Isplati se. Jer hrana je tu dobra, posluga izvrsna, pričaju engleski i nije skupo.


Siti i sretni, isprobajte termalne izvore. Budimpešta ih, hvala bogu, ima više od 120, među kojima je i najveći u Europi- Széchenyi Baths (Állatkerti körút 9-11) koji se sastoji od 18 različitih termalnih bazena. Temperatura vode je 74 stupnjeva Celzijusa, dok je na vanjskim bazenima između  27 i 38 °C, a mnogi dolaze ovdje zbog zdravlja. Najbolje je što se nalazi usred Budimpešte.

Ono što vam preporučamo jest da isprobate noćne partyje u termama koji se održavaju subotom od 22.30 do 3 ujutro. Cijena upada se kreće od 45 eura nadalje, a imaju čak i doček Nove godine u termama.

Za one željne luksuza:

Najbolji hotel u Europi nalazi se u Budimpešti

Conde Nast Traveller napravio je popis TOP hotela u centralnoj Europi, i na prva dva mjesta našla su se dva hotela s 5***** u Budimpešti: Aria Hotel Budapest koji ima nevjerojatnu terasu na vrhu hotela i Corinthia Hotel Budapest s glamuroznim uređenjem i fascinantnom SPA zonom.

Večera u restoranu s Michelinovom zvjezdicom


Budimpešta ima četiri restorana kojima je Michelin dodijelio zvjezdicu, a mi vam preporučamo restoran Borkonyha. Cijene nisu toliko zvjezdane koliko biste očekivali. Rade svakim danom osim nedjeljom i praznicima, a svakako rezervirajte stol. Restoran se nalazi na 3 minute hoda od gore spomenutog hotela Aria, odnosno na 15 minuta od Corinthije, dakle u samom centru grada.

 

Hoću još!

Prijavi se na STA obavijesti! Dvaput mjesečno ćemo poslati zanimljive putničke priče i najpovoljnije cijene avio karata.

KOMENTARI
1 komentar

joyce burke

Gost

Priča o tome kako sam se okrenuo suprugu. Vratio se moj svijet i moj život! Nakon godinu dana slomljenog odnosa, moj muž me obavijestio o razlozima. Osjećala sam se kao da moj život završava, skoro sam počinio samoubojstvo, bio sam emocionalno nizak. (Zahvaljujući vještici po imenu dr. NHAGA) koju sam upoznala na mreži. Jedan vjeran dan, dok plivam putem Interneta, svjedočio sam svjedočenju ovog čarobnjaka. Neki su ljudi svjedočili da je vratio svog bivšeg dečka, neki su priznali da je oporavljao uterus, iscjeljivanje raka i drugih bolesti, neki su priznali da bi mogao spell da zaustavi razvod i tako dalje. Također sam upoznao posebnu svjedočanstvo o ženi po imenu CINDY, koja je svjedočila o tome kako je donijela svog dečka Ex u manje od dva dana, a na kraju svjedočenja odustala je e-adresu dr. NHAGA. Nakon čitanja ovoga, odlučio sam pokušati. Kontaktirala sam mu e-mailom (Nhagaspellcaster@gmail.com) i objasnila problem, rekla mi da se ne brinem, da se u 48 sati moj muž vratio meni. Na moje iznenađenje moj je muž došao k meni i zamolio me da mu oprostim. Riješili smo naše probleme, a sretniji smo nego prije ... Dr. NHAGA je doista talentirani čovjek i neću ga prestati objavljivati ​​jer je divan čovjek ... Ako imate problema i tražite pravi i pravi čarobnjak za rješavanje svih vaših problema. To je legitimno. Kontaktirajte ga na svojoj e-pošti, (Nhagaspellcaster@gmail.com) nhagaspirituals.wixsite.com/nhaga

Komentiraj

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana