All we do is travel

15. kolovoz 2019

STA putovanja

Najbolja glamping mjesta u Europi

Glamurozno kampiranje ili glamping sve je veći hit među putnicima koji traže boravaka u prirodi, a opet nisu za klasičan boravak u šatoru zbog komocije. Glamping je luksuzno i/li neobično kampiranje koje spaja vrhunsku ugodu s prirodom. Vodimo vas kroz šest zaista posebnih mjesta za glamping u Europi. Ovog puta izostavili smo Hrvatsku koja ima dosta takvih lokacija (Plitvice, otoci Obonjan i Žut, itd) te Sloveniju (Bled) i fokusirali se na lokacije koje nude baš specifične smještajne objekte, neki bi rekli „instagramske“ lokacije.

  1. Das Parkotel, Austrija

Najbolja glamping mjesta u Europi, Das Parkotel, Austrija

Spavanje u betonskim cijevima?

Na 5 sati vožnje iz Zagreba, uz Dunav u Austriji nedaleko Linza, smjestio se neobičan glamping hotel. Das Parkhotel vam nudi smještaj u obnovljenim odvodnim cijevima! Idealno za dvoje hipstera koji traže zaista neobično mjesto za spavanje u prirodi. Druga lokacija istoimenog hotela nalazi se u Boottropu u Njemačkoj, no ova austrijska je bliža Hrvatima pa stoga vjerojatno i optimalna.

Prespavati u prenamijenjenim odvodnim cijevima možete od svibnja do listopada. Sve cijevi imaju bračni krevet, mjesto za odlaganje prtljage i svijetlom.

  1. Whitepod, Švicarska

Najbolja glamping mjesta u Europi, Whitepod,Švicarska

Hotel Whitepod Hotel u Les Cernies u Švicarskoj je tzv. ferrari glampinga. Usred švicarskih Alpi nalazi se hotel sastavljen od 15 kupola koje su zapravo 18 soba uronjene u prirodu. Kupole su na 15 minuta pješice od recepcije, a imaju struju, grijanje i kupaonu te izvanredan pogled. Hotel ima vlastitu skijašku stazu dugu 7 km, ski lift, a preko ljeta možete planinariti ili igrati tenis. Moguć je doručak u sobi ili pak u restoranu hotela.

  1. Treehotel, Švedska

Najbolja glamping mjesta u Europi, Treehotel,Švedska

Hotel na stablu ili Treehotel mnogima je zasigurno već poznat jer se radi o jedinstvenom konceptu kućica na drveću, koje su svaka posebno dizajnirana pa tako jedna izgleda poput ptičjeg gnijezda, druga svemirskog broda itd.

Hotel se nalazi duboko u švedskim šumama odakle je fantastično promatrati polarnu svjetlost (najbolje je doći između rujna i ožujka), a najbliži grad je Harads, na 50 km od Arktičkog kruga.

O hotelu pročitajte više u tekstu Smještaj na visokoj nozi: Hotel na stablu u Švedskoj

  1. Lanzarote Retreats, Španjolska

Najbolja glamping mjesta u Europi, LanzaroteRetreats, Španjolska

Foto: screenshot lanzaroteretreats.com

Za one koji vole toplije krajeve, španjolski ekološki resort smješten u ruralnom Lanzaroteu je izvrstan odabir. Nalazi se na 2km od grada Arriete i jedne od najpoznatijih plaža, a kabine u kojima ćete spavati su različite pa možete birati od mongolskih šatora s namještajem s Balija do nešto klasičnijih drvenih kućica. Struja dobivaju pomoću sunca i vjetra.

  1. Hobbit House, Engleska

Najbolja glamping mjesta u Europi, HobbitHouse, Engleska

Ne trebate ići na Novi Zeland da doživite zemlju hobita. U Velikoj Britaniji ima dosta lokacija gdje su kućice zakopane u zemlju i prekrivene mahovinom dostupne za najam, pa ako vas one zanimaju, pogledajte sve opcije ovdje.

  1. RiverBeds, Škotska

Najbolja glamping mjesta u Europi, RiverBeds, Škotska

Na malo manje od 2 sata vožnje od poznatog jezera Loch Ness, nalazi se Riverbeds, škotska glamping senzacija u šumi pored vode. Temperature su ovdje vrlo ugodne ljeti, s prosjekom od 20 stupnjeva, pa ako bježite od vrućine, gužve i skupoće, putovanje u škotsko zelenilo bit će vam savršeno. Neke od kabina imaju i vanjski jacuzzi.

20 najčudnijih hotela na svijetu

Boksevi za spavanje na aerodromu u Bangkoku su zakon

Kamperom na put: hotel je tamo gdje ti želiš da bude

TOP 10 hotela za ljubitelje knjiga


Pošalji upit

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana