All we do is travel

3. srpanj 2019

STA putovanja

Prijevoz Zagreb - Beč: Nomagovim autobusom jeftino do aerodroma ili centra Beča

Prijevoz Zagreb - Beč

Jeftini letovi iz Beča vrlo su privlačni, no sve smo više upita dobivali kako stići do Beča. Nemate li automobil ili jednostavno ne želite sami voziti, sjednite na autobus Nomago iz Zagreba koji će vas za malo eura dovesti do zračne luke u Beču.

Iskoristi 20% popusta do 31.07. s kodom NOMAGO20

Prijevoz Zagreb - Beč, Nomago autobus

Ne idete li na dalek put, ni vikend putovanje u Beč nije loša ideja. Posebice ako planirate na neki koncert, izložbu ili pak na božićni sajam tijekom zime. Nomagovi autobusi novi su i vrhunski opremljeni, stvarno nema potrebe da sami vozite. Autobus će vas u tom slučaju odvesti do autobusnog kolodvora u Beču.

Beč za vikend- prijedlog itinerara

Prijevoz Zagreb - Beč, Schonbrunn

City break u Beču

  1. DAN

Dvorac Schönbrunn je sigurno najposjećenija austrijska atrakcija. Nekadašnja ljetna rezidencija Hasburgovaca, smještena je u Beču, a osim 1441 sobe krasi je ogroman vrt koji su danas pretvoreni u muzej. Palača se, zajedno s vrtom oko nje, nalazi po zaštitom UNESCO-a.

Kad ste već tu, posjetite i zoološki vrt te oranžeriju i paviljon palmi. Ovo je najstariji ZOO na svijetu, otvoren još 1752. godine i ima prilično fascinantnu postavu životinja, među ostalima tigrove, jaguare, ali i polarne medvjede te ogromne pande.

Prijevoz Zagreb - Beč,Zoološki vrt

Volite li parkove i zagonetke, a posebice ako u Beč idete s djecom, posjetite bečke labirinte, konkretno njih tri. To će biti odlična zabava na sat-dva za vas i djecu. Nalazi se u sklopu parka Schönbrunner Schloss.

Popodne se malo zabavite uz multimedijalni show Time Travel Vienna. Na 50-minutnoj turi kroz prošlost Beča koja uključuje 5D kino, različite vožnje, animirane voštane figure i mnoge druge zabavne stvari.

  1. DAN

Dan započnite odlaskom u muzej Albertina, jedan od najprestižnijih muzeja i umjetničkih galerija u kojem su izloženi radovi velikana kao što su Monet, Degas, Matisse, Picasso i Miro. Muzej vrata otvara u 10 ujutro, taman da stignete doručkovati i popiti kavu u miru.

Niste li za klasiku, u Beču zaista ne manjka muzeja za svačiji ukus, od Mozartove kuće do muzeja koji je posvećen globusima, zatim onaj posvećen satovima, filmu ili pak onaj posvećen kriminalu. Imaju i muzej Sigmunda Freuda ali i muzej kontracepcije i abortusa!

Kada ogladnite, ručajte u podrumu ispod Albertine. Augustinerkeller restoran nekada je bio antički manastirski vinski podrum, a od 1954. nalazi se u vlasništvu obitelji Bitzinger koja vodi uspješan restoran. Što jesti? Pa bečki šnicl, naravno!

Prijevoz Zagreb - Beč, Bečki odrezak

Za desert prošećite u susjedni hotel Sacher i probajte originalnu austrijsku slasticu – famoznu tortu Sacher. Nalazi se na adresi Philharmonikerstrasse 4 te radi do ponoći, a ulaz je dozvoljen i psima.

Od travnja do listopada jesti i piti možete uz Dunav. Volite li hranu s Istoka, preporučamo restoran Tel Aviv beach, a ako ste pak za meksičku hranu Slow tacos je mjesto za vas! Prijeđite rijeku i s druge strane obale uživajte u iću i piću. U blizini je i Karmelitermarkt na trgu Praterstrasse 2 gdje se nalazi mnogo štandova s hranom, kao i restorana i kafića, gdje možete sigurno naći nešto fino za pojesti.

Prijevoz Zagreb - Beč, Bečka kobasica

Štedite li, prošećite Bečom i pojedite hot dog, jedan od klasičnih brzih jela u gradu kojeg poslužuju sa slatkim kremser senfom ili ljutim estragonom. Prodavači mogu to skratiti u süss (slatko) ili scharf (začinjeno). Jedan od najpopularnijih kioska s hot dogovima je Würstelstand am Hohen Markt, koji se nalazi na 10-15 minuta pješice od Albertine u smjeru Pratera.

Beč, Austrija

Poslijepodne idite u obližnji poznati Prater, ogroman javni park u kojem se nalazi hrpa zabavnog sadržaja, među kojima i Wiener Riesenrad kotač s kojeg puca jedan od najboljih pogleda na grad. Izgrađen je 1897. godine i 65 godina bio je najveći na svijetu. U Drugom svjetskom ratu je pretrpio veliku štetu pa većina sadašnjeg kotača zapravo potječe iz 1945. godine. Vožnja košta 5 eura, a kad budete na samom vrhu, nalazit ćete se na 117 metara iznad zemlje.

Dok šećete gradom, obratite pažnju na neobične semafore, odnosno zelena i crvena svjetla na kojima su pješaci različitih skupina čime grad Beč slavi različitost.

Gdje prespavati u Beču?

Kao turist, najbolje je smještaj uzeti u starom dijelu Innere Stadt i četvrti s muzejima Museums Quartier jer ćete tako biti blizu glavnih atrakcija i manje vremena trošiti na hodanje ili prijevoz. Dobar savjet je i da vam smještaj bude blizu metro linije (U-Bahn) ili tramvajske stanice. Metro vozi 24 sata dnevno pa ne trebate brinuti kako do hotela ako se odlučite na noćni izlazak.

Najbolja putovanja za svako desetljeće života

Najbolji božićni sajmovi u Europi 2019.


Rezerviraj svoju kartu za
InterCity do Beča

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana