All we do is travel

1. ožujak 2019

STA putovanja

Besplatni muzeji u Rimu: pojedinim nedjeljama + tjedan gratis ulaza u ožujku!

Besplatni muzeji u Rimu

Svake prve nedjelje u mjesecu ulaz u državne muzeje, galerije, arheološke iskopine, parkove i vrtove u Rimu je potpuno besplatan, a od ove godine postoji tjedan kulture (la Settimana della Cultura) tijekom kojeg će rimski muzeji nuditi besplatan ulaz čak 5 dana zaredom.

U gradske i državne kulturne intitucije moći ćete bez plaćenog eura ući od 5. do 10. ožujka, što je izvrsna vijest za sve ljubitelje kulture. Za neke objekte ipak je potrebno ranije rezervirati ulaznicu, poput Gallerie Borghese.

Besplatni muzeji u Rimu

Za razliku od njih, Vatikanski muzeji nude besplatan ulaz posljednje nedjelje u mjesecu. I tada su gužve toliko velike da ćete praktički cijelu nedjelju provesti čekajući da uđete u muzej, a kasnije i da ga istražite. Imajte na umu da te nedjelje Vatikanski muzeji rade skraćeno, a posljednji ulaz je u 12.30 sati te se muzej zatvara u 15 sati.

Besplatni muzeji u Rimu

Ulaz u Panteon i baziliku svetog Petra je besplatan uvijek. I dok za Panteon, Hram bogova u kojem je pokopan slavni slikar Rafael, ali i otac Italije Viktor Emanuel II, gotovo nikad nema reda, u Baziliku svetog Petra zna se čekati između 30 minuta i 2 sata, ovisno kada dođete. Jedino pazite da u baziliku ne idete nedjeljom kada se odvija angelus, Papino obraćanje masama, jer je tada bazilika zatvorena za razgledanje.

Besplatni muzeji u Rimu

Jedino što ćete u bazilici platiti jest penjanje na kupolu odakle puca najbolji pogled na cijeli Vatikan i Rim, a tarife su različite ovisno idete li liftom+ stepenicama ili samo stepenicama.

Papa Franjo

Kako kažu „Nisi bio uRimu ako nisi vidio papu!“ pa nemojte ni vi to propustiti.

Želite li vidjeti Papu, možete to uraditi tijekom nedjeljnog Angelusa bez rezervacije ulaznice ili srijedom na audijenciji za što trebate rezervirati besplatne ulaznice. Treba li vam manje od 10 ulaznica, možete ih pokupiti bilo dan prije audijencije od 15 do 19 sati (ili do 18 sati zimi) kod švicarske straže na Brončanim vratima, tik do sigurnosne službe bazilike. Druga opcija je da ih pokupite na dan mise od 7 do 10 ujutro. Ovdje možete pogledati raspored kada se što održava.

PROČITAJTE JOŠ O RIMU:

Putovanje u Rim: 20 atrakcija za vidjeti u 3 ili 7 dana

Rim: Tajnoviti pogled kroz ključanicu otkriva neočekivan prizor

Vodič: Italija automobilom u tjedan dana


Pošalji upit

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana