All we do is travel

1. rujan 2017

STA putovanja

Što znači onaj zvuk DING u zrakoplovima?


Kad ste u zrakoplovu tijekom leta puno puta čujete kratak zvuk. Možda vam se čini da ga čujete samo kada se upali ili ugasi znak da zavežete pojas na sjedalu, no zvukovi signaliziraju puno više od toga.

Zvukovi na letu su suptilni načini komunikacije između pilota i kabinskog osoblja kojim na vrlo jednostavan način mogu poručiti što se događa. No zvukovi se razliku od aviokompanije do aviokompanije.

Pojedine aviokompanije zvukom „ding“ nakon polijetanja obavještavaju kabinsko osoblje da je uvučena sva oprema za slijetanje/polijetanje. Drugi „ding“ iza toga znači da je znak za obavezno vezivanje pojasa ugašeno.

Druge pak aviokompanije imaju kratak zvuk kada putnik pozove kabinsko osoblje za pomoć, kao i kad se upali znak za obavezno vezivanje pojasa. A kada piloti i kabinsko osoblje zovu jedne druge, onda koriste „ding-dong“ zvukove.

Treće pak kratkim zvukom obavještavaju kabinsko osoblje da je pilot skinuo pojasa.

Iz sigurnosnih razloga brojne aviokompanije ne žele reći što im znače zvukovi, i to je sasvim razumljivo.

Sljedeći put kad budete letjeli, obratite pažnju na zvukove. Eto nečeg da vam zaokupi pažnju.

 

NAUČITE JOŠ:

Zašto su prozori na avionu obli?

Zašto sjenila moraju biti otvorena prilikom uzlijetanja aviona?

Avionski etiquette: Čiji su nasloni za ruke u avionima?

Zašto vas stjuardese u avionu dočekuju s rukama iza leđa? 

Hoću još!

Prijavi se na STA obavijesti! Dvaput mjesečno ćemo poslati zanimljive putničke priče i najpovoljnije cijene avio karata.

KOMENTARI
1 komentar

joyce burke

Gost

Priča o tome kako sam se okrenuo suprugu. Vratio se moj svijet i moj život! Nakon godinu dana slomljenog odnosa, moj muž me obavijestio o razlozima. Osjećala sam se kao da moj život završava, skoro sam počinio samoubojstvo, bio sam emocionalno nizak. (Zahvaljujući vještici po imenu dr. NHAGA) koju sam upoznala na mreži. Jedan vjeran dan, dok plivam putem Interneta, svjedočio sam svjedočenju ovog čarobnjaka. Neki su ljudi svjedočili da je vratio svog bivšeg dečka, neki su priznali da je oporavljao uterus, iscjeljivanje raka i drugih bolesti, neki su priznali da bi mogao spell da zaustavi razvod i tako dalje. Također sam upoznao posebnu svjedočanstvo o ženi po imenu CINDY, koja je svjedočila o tome kako je donijela svog dečka Ex u manje od dva dana, a na kraju svjedočenja odustala je e-adresu dr. NHAGA. Nakon čitanja ovoga, odlučio sam pokušati. Kontaktirala sam mu e-mailom (Nhagaspellcaster@gmail.com) i objasnila problem, rekla mi da se ne brinem, da se u 48 sati moj muž vratio meni. Na moje iznenađenje moj je muž došao k meni i zamolio me da mu oprostim. Riješili smo naše probleme, a sretniji smo nego prije ... Dr. NHAGA je doista talentirani čovjek i neću ga prestati objavljivati ​​jer je divan čovjek ... Ako imate problema i tražite pravi i pravi čarobnjak za rješavanje svih vaših problema. To je legitimno. Kontaktirajte ga na svojoj e-pošti, (Nhagaspellcaster@gmail.com) nhagaspirituals.wixsite.com/nhaga

Komentiraj

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana