All we do is travel

12. lipanj 2017

STA putovanja

Rim: Tajnoviti pogled kroz ključanicu otkriva neočekivan prizor


Viriti kroz ključanicu nije baš najpristojnija stvar. Međutim, pozivamo vas da povirite kroz ključanicu na jednim rimskim vratima koja krije jednu predivnu tajnu – pogled na kupolu crkve svetog Petra.

Aventine 

Dom malteških križara, rimokatoličkih legendarnih vitezova nastalih u 11. stoljeću u Jeruzalemu, nalazi se na Aventinskom brdu u Rimu i ima status suverene države. Što znači da pogledom kroz ključanicu odjednom imate prilike „biti“ u tri države istodobno: Suverenog malteškog vojnog reda, Italiji i Vatikanu.

Kad biste samo šetali pored građevine Malteškog reda, sasvim sigurno vas ne bi privukla prilično decentna, da ne kažemo neugledna, vrata s malenom ključanicom na Piazza dei Cavalieri di Malta. Iza vrata nalazi se predivan vrt kojeg možete posjetiti ako zakažete posjet, no za pogled kroz ključanicu ne treba dozvola. Samo malo penjanja uz Aventin, najjužniji od sedam brežuljaka na kojima je nastao Rim.

Aventine 

Ovu rimsku tajnu otkrili su turisti pa se nemojte iznenaditi bude li ljudi, brzo ćete stići na red. Dođite predvečer na zalazak sunca ili po danu kad je sunčano, šteta da hodate toliko a da bog oblaka ne doživite svu ljepotu pogleda.

Orange 

Kad ste se već popeli na brdo, produžite do obližnjeg vrta naranči (Giardino degli Aranci) i odmorite uz stabla puna plodova s panoramskim pogledom na vječni grad. Tu obično nema puno ljudi, jer se mnogima ne šeće do ovog mjesta obzirom da treba pješačiti. Uživajte u tišini, to je dosta rijetko u Rimu.

Orange garden 

Aviokarte za Rim

Putopis: Đir po Italiji

Italija ograničava broj turista u Cinque Terre za skoro duplo manje!

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana