All we do is travel

17. svibanj 2017

STA putovanja

Putnički blogeri otkrili neglamurozni dio svog putovanja oko svijeta

 

Screenshot s YouTubea/howfarfromhome

Screenshot s Instagrama/ howfarfromhome

Chanel i Stevo iz Južnoafričke Republike upoznali su se na blind dateu 2010. godine, a od ožujka 2015. godine su konstantno na putu. Ostavili su svoje poslove u marketingu da bi putovali i otkrili koliko daleko od kuće mogu stići. Imaju putnički blog howfarfromhome.com i „žive život,“kako bismo rekli. Na Instagramu ih prati oko 150 000 ljudi, koji ih virtualno slijede po svijetu. No nije sve tako bajno kao na fotografijama.

Iako većina blogera koji pišu o putovanjima svoj život predstavlja kao raj, istina je da se iza predivnih fotografija često krije posve drugačija istina. Mnogi blogeri moraju raditi tijekom putovanja, a put do savršene fotografije zna trajati i satima. Jer nikad ne uspije to savršeno iz prvog puta.

Chanel i Stevo otkrili su neglamurozni život iza kamera. Nisu željeli da drugi misle kako imaju sve na dlanu i za ništa se ne trebaju potruditi, nisu željeli stvoriti lažnu sliku i potaknuli ostale da napuste svoje poslove kako bi uživali kao oni. Jer uživanje treba platiti. Pa tako Chanel i Stevo kad ne vježbaju jogu na grčkim plažama i ne uživaju u fjordovima Norveške, peru WC-eje i rade druge prljave poslove.

Postani STAmbasador našeg Instagrama!

„Prema mom izračunu, u prvih pet mjeseci putovanja oprali smo oko 135 zahoda, zakopali 150 kila životinjskog izmeta, iskopali 2 tone kamenja, popločali 60 metara ceste, pospremili 57 kreveta i sredili na stotine polica u trgovinama. Ne sjećam se više koliko smo čaša izglancali,“ otkriva Chanel, koja je odrasla u dobrim uvjetima u Johannesburgu, ali je željela steći nova iskustva. U zamjenu za njih ona i njezin dragi trebaju raditi.

Ni ne jedu baš super hranu, niti uvijek uživaju u trenutku. „Često jedemo kekse s džemom, spavamo 5 sati i stalno nosimo tešku prtljagu,“ nastavlja i dodaje „Vjerujte mi, isplati se. Ovo je za nas raj. Kad nekom odradimo posao, imamo ostatak dana da ga provedemo u lutanju, istraživanju i uživanju. Osim toga, puno smo naučili iz ove avanture, puno više nego da smo nastavili raditi u marketingu. Naučili smo se poniznosti i kako živjeti svaki dan kao da ti je posljednji.“

Dakle, želite li postati putnički bloger, trebate znati i pozadinu tog „posla iz užitka.“ Pročitajte i naše ostale članke, koji će vam sigurno pomoći na putu da ostvarite svoj san: putujete i od putovanja zarađujete.

ZA WANNABE TRAVEL BLOGERE: 10 načina kako putovati i zarađivati novac

Detaljan vodič kroz 10 koraka: Kako otvoriti blog i postati uspješan travel bloger?

10 SAVJETA: Bloger si, a nitko te ne čita? Evo gdje si pogriješio!

Mitovi i zablude: 5 razloga zašto ćete propasti kao travel bloger

Kako se izdvojiti iz mase travel blogera i postati prepoznatljiv

Marketing ili ne: Kad te netko slijedi po svijetu i detaljno kopira tvoje fotke

 

 

 

 

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana