All we do is travel

19. studeni 2018

STA putovanja

Kako preživjeti putovanje s djecom?

Ako s obitelji idete na dulje putovanje autom obavezno pročitajte sljedeće savjete o tome kako djecu pripremiti na road trip te uspješno izbjegnuti nervozu i plač na stražnjim sjedalima.

Na putovanje počnite pripremati djecu već kod kuće: pokažite im filmove o road tripovima, a stavite ih i na tablet koji ćete povesti sa sobom na putovanje. Opskrbite se glazbom koja je jedna od najboljih načina da smirite, zaokupite i zabavite djecu na putovanju, a i odraslima može pomoći podignuti raspoloženje te skratiti vrijeme. Djeci, bez obzira na dob, uvijek objasnite kamo idete, koliko dugo će trajati put te kada i gdje su planirani odmori.

Kako preživjeti putovanje s djecom?

Što gledati s djecom u autu?

Tinejdžeri će uživati u filmovima o putovanjima disfunkcionalnih obitelji, kao što su What We Did On Our Holiday ili Mala miss Amerike. Za starije tinejdžere će također biti zabavan The Inbetweeners 2. Djevojkama pokažite kultnu Thelmu i Louise. A ako vam ništa drugo ne padne na pamet možete reći da su Zvjezdane staze ultimativni road trip.

Za mlađe će biti zanimljivi RV (Moji problematični praznici), Auti ili Mr. Bean na praznicima. Neće biti ništa loše ako im u trenutku krize u ruke date tablet s njihovim omiljenim crtićem ili serijom.

Čitati ili ne čitati?

Ako djeca nisu sklona mučninama u autu, čitanje će biti odličan način da vrijeme brže prođe, a možete pronaći i tematsku knjigu. Tinejdžerima će se svidjeti Kerouac i njegov Na cesti. Za najmlađe će biti privlačna knjiga Maša i putovanje.

Što slušati?

S malom djecom je najbolje slušati ono što inače vole slušati, ako su uz to i zabavni tekstovi još bolje. S tinejdžerima je najbolje dogovoriti mijenjanje glazbe - osim ako njihovu zaista ne možete podnijeti, u tom slučaju je najbolje da im prepustite izbor na njihovom pametnom telefonu i opremite ih slušalicama. Ili ih upoznate s legendarnim stvarima kao što su Hit the Road Jack ili Road to Nowhere. Slušajte zajedno i tečaj jezika države u koju putujete. Možete također zajedno poslušati audio knjigu Guliverova putovanja ili Gospodar prstenova.

Kako preživjeti putovanje s djecom?

Odgovornosti i zadaci

Smisleno je pa čak i preporučljivo dati starijoj djeci neku odgovornost. Ne samo da nauče životne vještine, već i da se aktivnije uključe u putovanje. Možete im dodijeliti odgovornost za karte, rezervacije hotela, brigu o putnoj blagajni, ulogu fotografa obitelji...

Igre riječima

Igrajte se kaladonta (igra u kojoj svaki igrač mora izreći riječ koja počinje na posljednji slog prethodne), vidim nešto/mislim na... (igra nagađanja u kojoj možete odgovoriti na pitanja samo s da ili ne), zajedno ispričajte priču (prvi igrač kaže jednu rečenicu, sljedeći smisleno nastavlja).

Kreativnost

Za svu djecu stariju od 18 mjeseci možete nabaviti blok za crtanje. Tako će biti zaokupirani u autu, a na pauzama budni.

Kako preživjeti putovanje s djecom?

Naravno, nemojte zaboraviti u plan putovanja uključiti točke koje su zanimljive za djecu, kao što su tematski parkovi, dvorci, lokacije na kojima su snimljeni poznati filmovi... I, naravno, dovoljno slobodnog vremena za zabavu i druženje, kao obitelj.

Kreativnost i samostalnost kod djece također možete potaknuti tako da im omogućite super ljetovanje u jednom od naših ljetnih kampova. Preporučujemo Camp California u Pakoštanima te vam jamčimo da će se vaš entuzijast vratiti s puno dobrih ideja za sljedeći obiteljski izlet.

Pošalji upit

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana