All we do is travel

10. svibanj 2018

STA putovanja

Meksiko: Tekila-vlak nudi pravu opijajuću turu

Tequila je grad u Meksiku najpoznatiji po istoimenom piću. Mnogi ne znaju ovu zabavnu činjenicu, baš kao ni da u Meksiku postoje pokrajineTabasco ili pak Chihuahua, po kojima su imena dobili popularni umak i maleni psi čivave.

Santiago de Tequila zaslužan je za pitki izum koji se dobiva od plave agave koja raste u tom dijelu Meksika. Koliko je napitak magičan govori i činjenica da je meksičko ministarstvo turizma grad prozvalo Magičnim gradom (Pueblo Mágico) 2003. godine.

#JoseCuervoExpress 1/3

A post shared by Mundo Cuervo (@mundo_cuervo) on

Putovanje do Tequile (Ruta de Tequila) je jedno od onih rijetkih iskustava kada je putovanje do destinacije jednako cool kao i sama destinacija. Vlakovi Jose Cuervo Express i Tequila Express voze od Guadalajare do Tequile i prolaze kroz polja agava dok se vi vozite, a majstor tekile vam objašnjava sve što niste znali o tom piću. Slušat ćete razne priče po tekili dok se polagano opijate, učeći primjerice kako prepoznati dobru tekilu ili kako je treba piti.

Kako prepoznati dobru tekilu?

Pokapajte dlanove s par kapi i protrljajte ih. Ako vam nakon toga ruke budu ljepljive, u tekilu je vjerojatno dodan šećer i nije dobra. Ako su vam ruke suhe i mirišu na bačvu, znači da je tekila izvrsna.

Kako piti tekilu?

Prvo duboko udahnite, zadržite dah, uzmite gutljaj tekile, progutajte i izdahnite. Ovaj način će vam pomoći da ne izgorite iznutra, a da pritom u cijelosti osjetite okus pića.

Kad sve to naučite, doći ćete u grad gdje živi oko 40 tisuća ljudi i postoji čitav niz trgovina koje prodaju tekilu. Svaki hotel u ponudi nudi izlete do polja agava koji se nalaze na par kilometara udaljenosti. Biljke rastu u podnožju ugaslog vulkana koji daje plodno tlo za ovu izvanrednu biljku, ali joj je dao i ime. „Tequila“ zapravo znači „brdo lave“.

 
Na izletu možete odabrati jahanje na konjima kako biste lakše obišli polja s jimadorom, osobom koja je zadužena za brigu od biljkama i njihovoj žetvi.

Poneki jimadori dozvolit će vam da se sami okušate u žetvi i osjetite kako to nije nimalo lagan posao. U tom sigurno neće uživati, ali hoćete u tekili iz neke od lokalnih destilerija gdje ćete usput i naučiti sve o procesu dobivanja tekile iz agave.

Avio karte

Tequila Express vozi samo petkom navečer i vikendima, a cijena po osobi je između 65 i 130 USD, dok je vožnja Jose Cuervo Expressom nešto skuplja, no nudi posebnije iskustvo. Kada budete gledali cijene, važno je znati da i meksički peso ima istu oznaku kao američki dolar ($) da ne padnete u nesvijest kada vidite da osnovna karta košta npr. $1250.

Ova tura je stvarno opijajuća, u svakom smislu, i ako idete u Meksiko, potrudite se staviti je na popis.

Obratite se nama da vam sve organiziramo, od aviokarte pa do izleta.

 

 
Pošaljite upit

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana