All we do is travel

29. kolovoz 2017

STA putovanja

10 filmova zbog kojih ćete poželjeti odmah otputovati nekamo


Zbog mnogo stvari želimo putovati. Mnogo toga nas vuče. Hrana, knjige, fotografije, tuđa iskustva....ali i filmovi. Stranci dolaze u Hrvatsku zbog „Igre prijestolja“ ili pak korejske serije „Romantic“, a mnogi od nas poželjeli su vidjeti New York nakon gledanja „Ratnika podzemlja“, „Taksista“ i „Seks i grada.“ Ima mnogo filmova kojima je drugi glavni glumac okolina, bilo da se radi o gradu ili divljini, a mi vam predlažemo samo neke nakon kojih nas još više svrbe tabani da krenemo na put.

1. Ponoć u Parizu

Lokacija: Pariz, Francuska

Mnogo je filmova s pariškim setom, ali Ponoć u Parizu je ipak ispred svih. Nostalgija, Hemingway, Pariz noću i Pariz danju, sve je tu u svoj svojoj ljepoti.

2. Annie Hall

Lokacija: New York, SAD

Namjerno nismo stavili preočiti izbor iz uvoda, nego Annie Hall s Woody Allenom. Neurotični televizijski pisac koji upoznaje glumicu i pjevačicu u usponu prolazi kroz vlastite psihoanalize i egzistencijalizam prolazeći usput i New Yorkom.

3. U divljini

Set: Aljaska, SAD

Bogati sin koji je završio faklutet ostavlja sve i odlazi na Aljasku. Ovaj film uspio je dočarati sve ono lijepo vezano za mladenačku avanturu i prikazati Aljasku kao savršenu pozadinu kada čovjek treba pronaći sam sebe. Magični Bus 142 nalazi se na cesti Stampede Trail u Nacionalnom parku Denali i privlači brojne turiste.

4. Praznik u Rimu

Lokacija: Rim, Italija

Sladunjav film u kojem Gregory Peck i Audrey Hepburn pronalaze romantiku u Rimu mogao bi vas toliko zavesti da i sami odlučite pronaći sreću u ovom vječnom gradu.

5. Dnevnik s motocikla

Lokacija: Južna Amerika

Dva mladića krenu na put motociklom po Južnoj Americi i susreću brojne nepravde i ekonomske razlike, time nam dajući u jedinstvenu perspektivu latinske Amerike. Jedan od ta dva mladića postat će istaknuti revolucionar, a on je Che Guevara.

6. Portorikanske noći: Dnevnik opijanja

Lokacija: Portoriko

Johnny Depp, Hunter S. Thompson, Portoriko – trojka koja će vas opiti. Glumom, ali i ljepotom lokacija na kojem je film sniman. Primarna lokacija je povijesni glavni grad San Juan sa svojim šarenim pastelnim bojama tipičnim za Karibe. Kuća na plaži iz filma nalazi se u Vega Baji, a otočni raj predstavlja karipski dragulj – otok Vieques. Taj je otok danas turistička zona puna resorteova.

7. Prije svitanja

Lokacija: Beč, Austrija

Ako nakon gledanja ovog filma u kojem glume Ethan Hawke i Julie Delpy ne dobijete želju da napravite nešto divlje i neplanirano, ili da barem posjetite Beč, možda niste dovoljno pozorno gledali.

8. Žal

Lokacija: Koh Phi Phi, Tajland

„Žal“ je najbolja i najgora stvar koja se dogodila turizmu u Tajlandu. Apsolutno svi žele vidjeti plažu iz filma koja se nalazi na Koh Phi Phiju, a rezultat je da je ona danas od ranih jutarnjih sati krcata turistima. Svejedno, i dalje je spektakularno mjesto za posjetiti.

9. Thelma i Louise

Lokacija: otvorena cesta, SAD

U filmu „Thelma i Louise“ putovanje automobilom je zabavno, prepuno slobode i spontanosti pa ne čudi da se mnogi nakon gledanja filma odluče i sami zaputiti na put, koji naravno ne bi trebao završiti tragično kao u filmu.

10. Izgubljeni u prijevodu

Lokacija: Tokio, Japan

Toliko je onih koji su zaljubljeni u ovaj film, a sasvim sigurno je dosta njih poželjelo otići u Japan, makar da isprobaju njihove karaoke. Bill Murray i Scarlett Johansson susreću se u hotelu Park Hyatt u Tokiju, a popularnost filma rezultirala je i posebnom turističkom turom kojom se obilaze sve lokacije iz filma snimljene u kvartovima Shinjuku i Shibuya. Najviše je interesa ipak za lokaciju hotela u Shinjuku, poslovnom i zabavnom kvartu oko najprometnije japanske željezničke stanice.

Postoji li i film nakon kojeg ste i vi poželjeli kupiti aviokartu za neku destinaciju?

VIDEO POPIS: 15 najboljih knjiga o putovanjima koje biste trebali pročitati

New York kao iz filma: Šalković prošetao filmskim scenama New Yorka

TOP 25 mjesta na svijetu po odabiru putnika, na koliko si ih ti bio?

Destinacije koje postaju trendy: 10 mjesta za posjetiti u 2017. godini!

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana