All we do is travel

8. lipanj 2017

STA putovanja

House-sitting i pet-sitting: Čuvanje kuće i kućnih ljubimaca u zamjenu za besplatan smještaj

Boraviti mjesec dana na njujorškom Manhattanu, uživati tjedan dana u francuskoj vili u Provansi,  i sunčati se solo pored bazena u Tajlandu, a da to sve bude besplatno? Itekako moguće, ako ste čuli za house-sitting i pet-sitting.

Kao što vam ime već samo govori, radi se o usluzi čuvanja tuđeg doma ili kućnih ljubimaca u zamjenu za besplatan smještaj. S kućnim ljubimcima je teško putovati, a i mnogi se boje ostaviti praznu kuću na dulje vrijeme pa stoga traže čuvara. Umjesto da plate profesionalnog čuvara, brojni vlasnici kuća i kućnih ljubimaca odlučuju se da čuvanje povjere nekom turistu koji će cijeniti besplatan smještaj, a ujedno se brinuti o ostavljenom.

Oni koji vole putovati, ali žele uštedjeti ili pak živjeti lokalnim životom, imaju izvrsnu priliku da vide svijet uz puno manje troškova.

Što bismo rekli, ovo je win-win situacija.

Ako volite životinje, isprobajte pet sitting

U svijetu je već par godina popularno čuvanje kuća i kućnih ljubimaca, s tim da je potonje dosta traženije. Tako ćete i puno lakše pronaći besplatan smještaj ako želite nekom čuvati psa, mačku ili zeca.

Ako imate kućnog ljubimca, poznato vam koliko je komplicirano ostaviti ga nekom ili negdje dok ste vi na godišnjem odmoru. A najkompliciranije je ići s njima. Stoga su usluge poput pet sittinga vrlo popularne. Vi kao putnik riješite problem smještaja, vlasnici ljubimaca problem čuvanja.

1. Prijavite se na neku od web stranica

Postoji niz stranica koji povezuju vlasnike kuća i životinja s putnicima, a preporučujemo da krenete s ova 3: www.trustedhousesitters.com, www.mindmyhouse.com i www.nomador.com. Registracija na web stranici se plaća, odnosno plaćate godišnju članarinu, kako biste se mogli povezati s drugim članovima zajednice.

2. Napravite profil

Iako neki vlasnici kuća nemaju kućne ljubimce, većina oglasa se ipak odnosi na čuvanje životinja. Stoga je dobro da i vaš profil odražava vašu ljubav prema njima. Fotografirajte se s psom, mačkom ili nekom drugom životinjom, kako bi na prvu privukli pogled na sebe.

Svakako napišite i ako imate iskustava sa životinjama i sve ostalo što bi vas moglo predstaviti u boljem svjetlu: hobije, interese i preporuke.

3. Budite fleksibilni oko datuma putovanja

Prvo pretražite što se nudi, dobijte „posao“, pa tek onda kupite avionsku kartu. Možda će vam to čekanje isplatiti, jer ćete nenadano završiti mjesec dana na Barbadosu ili na jugu Francuske.

4. Pretplatite se za dnevne obavijesti

Primajte svakodnevno obavijesti putem newslettera kako biste na vrijeme dobili uvid u sve prilike. Na nekim servisima registrirani pretplatnici na newsletter dobiju informaciju 24 sata prije drugih, što je velika prednost.

5. Budite brzi

Čim vidite nešto što vam se sviđa, javite se za posao. No prvo se uvjerite da je to prava kuća, tj. pravi posao za vas. Nekad će vam odgovarati destinacija i vrijeme, no ne i zadaci ili konkretna kuća.

6. Pitajte vlasnike sve što vas zanima

Izuzetno je bitno postaviti prava pitanja, kako biste znali što se od vas očekuje, odnosno kako ćete se vi snaći negdje. Je li kuća negdje van mjesta, imate li na raspolaganju možda automobil, jesu li životinje bolesne, gdje su trgovine ili barovi, itd.

Upitajte vlasnike koje su navike njihovih kućnih ljubimaca, što ih više pitate vezano za njihove ljubimce, više ćete poslova dobiti jer vlasnici jako vole kada je netko detaljno zainteresiran oko njihovih ljubimaca. Ne želite da dobiju dojam da ćete ih čuvati onako usput, a da vam je na pameti samo luda zabava na destinaciji.

7. Informirajte vlasnike

Kad ste dobili posao, redovito obavještavajte vlasnike o kući i kućnim ljubimcima, šaljite im fotografije kako bi vlasnici bili mirniji.

Iskustvo koje ćete dobiti čuvanjem kuća i/li kućnih ljubimaca je jedinstveno. Nećete biti turist, nego lokalac. Živjet ćete kako žive domaćini, minus odlaska na njihov posao. Osim toga, moći ćete više i putovati jer ćete štedjeti na smještaju!

Kad pronađete smještaj, javite nam se za aviokarte. J

 

Hoću još!

Prijavi se na STA obavijesti! Dvaput mjesečno ćemo poslati zanimljive putničke priče i najpovoljnije cijene avio karata.

KOMENTARI
1 komentar

joyce burke

Gost

Priča o tome kako sam se okrenuo suprugu. Vratio se moj svijet i moj život! Nakon godinu dana slomljenog odnosa, moj muž me obavijestio o razlozima. Osjećala sam se kao da moj život završava, skoro sam počinio samoubojstvo, bio sam emocionalno nizak. (Zahvaljujući vještici po imenu dr. NHAGA) koju sam upoznala na mreži. Jedan vjeran dan, dok plivam putem Interneta, svjedočio sam svjedočenju ovog čarobnjaka. Neki su ljudi svjedočili da je vratio svog bivšeg dečka, neki su priznali da je oporavljao uterus, iscjeljivanje raka i drugih bolesti, neki su priznali da bi mogao spell da zaustavi razvod i tako dalje. Također sam upoznao posebnu svjedočanstvo o ženi po imenu CINDY, koja je svjedočila o tome kako je donijela svog dečka Ex u manje od dva dana, a na kraju svjedočenja odustala je e-adresu dr. NHAGA. Nakon čitanja ovoga, odlučio sam pokušati. Kontaktirala sam mu e-mailom (Nhagaspellcaster@gmail.com) i objasnila problem, rekla mi da se ne brinem, da se u 48 sati moj muž vratio meni. Na moje iznenađenje moj je muž došao k meni i zamolio me da mu oprostim. Riješili smo naše probleme, a sretniji smo nego prije ... Dr. NHAGA je doista talentirani čovjek i neću ga prestati objavljivati ​​jer je divan čovjek ... Ako imate problema i tražite pravi i pravi čarobnjak za rješavanje svih vaših problema. To je legitimno. Kontaktirajte ga na svojoj e-pošti, (Nhagaspellcaster@gmail.com) nhagaspirituals.wixsite.com/nhaga

Komentiraj

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana