All we do is travel

14. rujan 2016

STA putovanja

U Parizu otvoren prvi plutajući hotel, Nova Godina rasprodana odmah


 

Pariz nikada ne zaostaje u arhitektonskim inovacijama, pa i kada je riječ o hotelima! Ovo zapravo ima savršenog smisla, ako se  uzme u obzir da je jedna od najposjećenijih svjetskih metropola. Uvijek u trendu, nikada dosadan, Pariz je postao prvi grad u kojem je izgrađena do sada neviđena vrsta boutique hotela: plutajući hotel.

Usidren na Seini, između mosta Charles de Gaulle i vijadukta Austerlitz, OFF Paris Seine  nudi jedinstveni doživljaj boravka na rijeci, kako bi gostima omogućio moderno, ali autentično iskustvo Pariza.

Plutajući hotel uključuje:

  • 58 soba
  • bazen
  • ljetnu terasu
  • cocktail i tapas bar

Gosti hotela mogu birati hoće li odsjedati u sobama s pogledom na Rive gauche (lijevu stranu obale) ili na Rive droite (desnu obalu), ovisno o ukusu -  želite li pogled na povijesni dio grada oko kolodvora Austerlitz, ili pak pogled na prepoznatljive pariške urbane vedute i Seineu.

 


 

Novo omiljeno chic mjesto u 21. arondismanu u svojoj ponudi nudi raznoliku vrstu koktela i bistronomske ponude (od bistro + gastronomski, označava onu francusku kombinaciju ležernog dekora lokala i kvalitetnu kulinarsku ponudu na meniju), a cijene noćenja se kreću od 150 eura na više.

 

Hotel je usidren 10 metara od same obale s kojom je povezan pješačkim stazama, te se savršeno uklapa u konture okolnog ambijenta, a svjetlucavi odsjaj vodene površine čini da gradske vizure izgledaju gotovo nestvarno. Arhitekt Gerard Ronzatti uvrstio je u raznovrsne teksture u interijer i eksterijer hotela, od industrijskih pocinčanih krovova do drvenih fasada, ali i toplu bakrenu paletu boja kako bi stvorio sofisticiranu, ali prirodnu atmosferu u potpunom skladu sa svojom okolinom.

 

Luksuznom smještaju ne nedostaje moderan touch: dva dizajnerska apartmana, koje su dizajnirali Maurizio Galante i Tal Lancman, potpuno su monokromatska - jedan je narančasti, drugi je srebrni.

 


 

Hotel je zapravo posljednje u nizu ostvarenja kojima se nastoji revitalizirati život na pariškoj obali, poput Paris-Plages projekta, koji je obalu Seine pretvorio u urbane gradske plaže, i Berges de Seine  projekta, kojim je oživljena pariška riječna promenada. Iduće veliko ostvarenje pariških gradskih vlasti trebalo bi omogućiti Parižanima i njihovim gostima sigurno kupanje i plivanje u Seinei do 2024. godine.

 

VEZANO:

Gastro Pariz: TOP 10 restorana s najboljim pogledom

Čarobni Pariz: 10 znamenitosti koje morate vidjeti

Pariz od 1. srpnja zabranio ulaz u grad vozilima starijim od 1997. godine

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana