All we do is travel

1. rujan 2016

STA putovanja

Uskoro: Travomati na aerodromima u Jamajci


 

Jamajka planira na svojim aerodromima postaviti automate za prodaju marihuane, tzv. travomate, kako bi turisti mogli nabaviti ono za čim većina traga kada dođe na ovaj otok. Tako bi po novom mogli kupiti do 2 unce, odnosno 57 grama marihuane, što im je i previše za godišnji odmor.

 

Otkad je marihuana dekriminalizirala na Jamajci od ove veljače, vlasti traže način kako na njoj zaraditi, baš kao Kanada ili američka država Colorado, koji su zaradili milijune od legalne prodaje kanabisa. Colorado godišnje proda marihuane u vrijednosti 1 milijarde dolara, od čega država zaradi ugodnih 135 milijuna dolara. Kanadska medicinska marihuana državi zaradi oko 100 milijuna američkih dolara. 

Pa zašto ne bi i Jamajka?

 

Umjesto da tragate za „svetom biljkom“ kada sletite na Jamajku, od sada ćete je moći legalno kupiti na aerodromu. Barem je to službeni prijedlog vlasti koji tek treba biti i usvojen, no sve ide prema pozitivnom odgovoru.

 

Nabavka marihuane na Jamajci bit će slična najmu automobilu. Turisti će ispuniti formular i dobiti od Cannabis Licensing Authorityja „zelenu kartu“  da mogu kupiti  travu po kojoj je Jamajka i poznata.

 

Ovim će država zaraditi, a ilegalna prodaja će biti svedena gotovo na nulu. Za vlasti, potpuna win situacija.

Jamajka nudi predivan odmor na svojim plažama, pogledajte video za dodatni poticaj da kupite karte za ovu otočnu zemlju:

 

 

Za naše trenutne akcijske cijene kliknite na COOL AKCIJE, a ako trenutno nemamo Jamajku u ponudi, javite nam se da vam nađemo nešto jeftino. J


PROČITAJTE JOŠ:

Marihuanski turizam: Popis država gdje možete legalno pušiti marihuanu

Što ne biste smjeli nositi u Jamajci?

E-book: Detaljan neslužbeni vodič za Kubu

 

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana