All we do is travel

15. prosinac 2015

STA Putovanja

Zašto bi posjetio Maleziju? Možda zbog ovih 5 stvari!?

Malezija je zapravo dvije zemlje u jednoj - dok je poluotočni dio prepun velikih gradova, kolonijalne arhitekture, plantaža čaja i otoka stvorenih za chillanje, Borneo sa svojim džunglama, orangutanima te plemenskim stanovništvom čini  njegovu suštu suprotnost.

  

Ako vam već ovaj uvod ne zvuči dovoljno uvjerljivo, čitajte dalje, jer donosimo 5 razloga zbog kojih se svakako isplati imati Maleziju na umu prilikom planiranja vašeg idućeg velikog putovanja: 

 

1. Hrana kao happy mix malezijske, indijske i kineske kuhinje

Jedna od naših glavnih životnih deviza je " Ne jedemo da bismo živjeli, živimo da bi jeli!" i zato vođeni našom velikom ljubavlju prema dobroj hrani, krećemo od najbitnijeg.

  

Malezijska hrana je poznata po svojoj raznovrsnosti, jer se u nacionalnoj kuhinji vrlo lako uoče utjecaji malezijske, indijske i kineske kuhinje. Penang je primjerice poznat po street foodu, Melaka nudi sjajnu nyonya hranu, a u Kuala Lumpuru možete pronaći doslovno sve što vam padne na pamet. Kada se utjecaji triju najvećih etničkih skupina Malezije spoje s utjecajima nacionalnih kuhinja nekadašnjih kolonizatora, jasno je zbog čega svaki fotku s putovanja označimo #omnomnom. :) 

 

2. Rajske plaže na otocima i jeftinoća zbog manjka poreza

Malezija ima preko 800 otoka i mnogi od njih su čak i ljepši i zanimljiviji od razvikanih susjednih tajlandskih i indonezijskih otoka. Na Langkawiju se ne plaća porez, tako da je dosta jeftiniji od susjednih otoka sa sjeverne strane granice. Krenuli smo redom na Tioman, Pangkor, Spiadana, Redang... I ostalo ih je još na našem istraživačkom popisu. 

  

3. Ronjenje s ražama, kitovima i morskim psima u otvorenim vodama

Dani na plaži su jedan od glavnih razloga naših putovanja u JI Aziju, pogotovo kada uspijemo uhvatiti dva ljeta godišnje, na sjevernoj i južnoj polutci, jer, iskreno, obožavamo ronjenje. Podvodne avanture su priča za sebe, ali (nažalost) nemamo stalno priliku plivati s velikim ražama, barakudama, kitovima ili (potpuno bezopasnim) morskim psima. Još kada se čitava akcija događa među šarenim koraljnim grebenima, onda onaj mali Jacques Cousteau u nama vrišti od sreće! Podvodni svijet Južnog kineskog mora biti na vrhu vaše TO-DO liste. Otočje Perenithian pravi je backpackerski raj i super mjesto za ronjenje na kojem možete dobiti i dozvolu za ronjenje u otvorenim vodama.

  

4. Orangutani na Borneu

Kada većini ljudi kažete Malezija, prva asocijacija će biti poluotočni dio države, ali preko puta se nalazi predivni malezijski Borneo (ili Kalimantan), potpuno različit od poluotoka. Borneo je više tradicionalan, poput nebrušenog dragulja Malezije, samim time još zanimljiviji. Osim u ronjenju, ovdje možete uživati i u planinarenju, odnosno pohodu na najviši vrh Kinabaluu koji se nalazi na popisu zaštićene svjetske baštine, a ako budete sretne ruke, u prašumi ćete  vidjeti  orangutane. Posjetite Sepilok centar za rehabilitaciju orangutana, u blizini zaštićenog šumskog rezervata Kabili i nastojte pogoditi vrijeme hranjenja. 

  

5. Tromjesečni boravak bez vize

Za boravak do 60 dana NE treba vam viza! To su puna tri mjeseca dovoljna da istražite zemlju tempirajući vaš korak onako kako vam odgovara, bez žurbe. Za usporedbu tajlandska viza košta 50$ mjesečno, dok kambodžanska košta 25$. Zvuči kao dobar deal, zar ne?

 


Jesmo li vas nagovorili da krenete istraživati dalje? Kada poželite upoznati Maleziju, obratite nam se za pomoć prilikom organizacije putovanja, jer mi ćemo za vas pronaći najpovoljniji smještaj i avionske karte po cijeni već od 3229 kn! Nazovite nas na 0800 1998 ili nam pišite na info@staputovanja.com

 

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana