All we do is travel

24. kolovoz 2015

STA putovanja

10 Instagramovih filtera koje mora poznavati svaki putnik

Omiljena Instagramova aplikacija nudi 27 različitih filtera koji vaše fotografije čine čarobnima i zanimljivima. Ponekad je teško izabrati koji upotrijebiti u različitim prilikama. Stoga svim putnicima danas predstavljamo 10 putničkih filtera, svaki za različitu situaciju na putu, od europskih ulica do afričkih savana. Izabrali smo i nekoliko oglednih fotki s Instagram profila G Adventuresa da bismo Vam pokazali kako filtar izgleda u praksi.

 

1. Za europski grad: Hudson

hudson

 

Hudson je savršeni filtar za gradske ulice, posebice dolazi do izražaja na fotografijama svjetlijih građevina i spomenika. Blagi će ton ohladiti cjelokupnu fotku i dodati nešto hladniji izgled centra. Možete ga koristiti na putovanju Londonom i Parizom, Lisabonom i Barcelonom.

 

2. Za Safari: Sierra

sierra

FiltarSierra kao stvoren je za afrički krajolik, dodaje nešto mekši štih vašim „objektima“ na fotografiji, bez obzira na to radi li se o lavu, slonu ili pak o nekome od afričkih »top 5 fototrenutaka«. Malčice ju smiri i daje mekši izgled.

3. Za Portrete: Juno

juno

Juno je filtar koji od portreta čini čuda. Hladniji zeleni tonovi i bijeli sjaj čine ljude na fotografijama živahnima.

4. Za prašumu: Sutro

sutro

Instagramov filtar Sutro bit će najbolji izbor za šume. Poseban naglasak na ljubičastim i smeđim dijelovima postiže odličan efekt. Ovaj će filtar prašumu učiniti još dramatičnijom.

 

5. Za pejzaže: Lark

lark

Lark je najnoviji Instagramov filtar – prikazuje zasićenost crvene te se probija do plavih i zelenih tonova, što osvježava fotografiju. Korištenjem ovoga filtra tipičan ćete krajolik pretvoriti u intenzivnu sliku koja će pobuditi interes.

 

6. Za zalaske sunca: Toaster

toaster

Toaster »sprži« centar vaše slike te ju čini starijom. Prilično je svestran filtar koji je idealan za toplije snimke kao što je zalazak sunca, plaže i slično.

 

7. Za krstarenje: Brannan

brannan

Ako ste na barci ili jedrilici, Brannan će biti vaš najbolji prijatelj! Ovaj će filtar vašoj fotki dati sivkasti ton, malo će potamniti sliku i dodati metalan (čitaj: dramatičan) štih.  Ovo je idealno rješenje za smanjenje bliještanja ili u slučajevima kada su na vašoj fotografiji tamnije sjene.

 

8. Za klasične trenutke: Reyes

reyes

Reyes je filtar koji lako uklanja nedostatke i pruža klasičan osjećaj. Jedan od nova tri filtra koji donosi prašnjav, vintage izgled vaših fototrenutaka.

 

9. Za gore: Hefe

hefe

FiltarHefe idealan je za slike planina, dolina i vrhova. Sliku čini smionom te naglašava boje i kontrast (kao stvoren je za fotografije kamenih površina).

 

10. Za kraj svijeta: Inkwell

inkwell

Inkwell će biti odličan izbor kada se budete uputili na daleki jug Antarktike. Bez zanimljivih tonova teško je uraditi zanimljivu fotku, a ovaj filtar prirodno povećava kontrast i stvara dinamičan izgled.

 

 

Započnite s instagramiranjem, isprobavajte različite filtre te usput učite i istražujte. U međuvremenu se zaustavite i na našim putnim instagram profilima @staputovanja i @travelstarter

 

O Instagramu:

 

Instagram je ogromna društvena mreža koja iz dana u dan raste. Zajednica je već postigla ogroman broj i narasla na više od  300 milijuna korisnika po cijelom svijetu.

 

Hoću još!

Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

KOMENTARI
0 komentara

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana