All we do is travel

12. siječanj 2018

STA putovanja

Jeftina putovanja: 7 zemalja gdje možete potrošiti samo 200kn na dan


„Otkud tebi novac za putovanja?“ jedno je od čestih pitanja koje čuju putnici. Svi misle kako su oni koji putuju bogataši. A često je stvar putovanja zapravo stvar prioriteta i organizacije. I na kraju, stvar komoditeta. I Maldive možete posjetiti za 300 kuna na dan, o tome smo već pisali. Kao i o destinacijama za 2000 kuna. Naučili smo vas kako pronaći jeftine aviokarte, a sada otkrivamo ponovo 7 destinacija gdje možete potrošiti samo 200-ak kuna dnevno.

Pa krenimo...

1. Tajland


U turizmu se generalno najviše priča o Tajlandu. Bangkok najposjećeniji grad na svijetu, a Tajland godišnje posjeti gotovo 33 milijuna ljudi.

Ulična hrana je jeftina, smještaj u hostelima je jeftin, baš kao i ponuda na tržnicama gdje možete također fino jesti, ali i šopingirati. Tajland je unatoč ogromnom rastu turizma ostao jedna od najjeftinijih država jugoistočne Azije, iako naravno imaju i oni skupocjene luksuzne restorane i resorte. No, sobu u hostelu možete dobiti već za 2 dolara u dormitoriju, a za isto toliko i porciju hrane na ulici, kao i domaće pivo.

Putovanje u Tajland: Lokacije koje nisu toliko razvikane

2. Bolivija


Hostelske sobe po 40 kuna, jelo u jeftinijim restoranu za 30 ili pak pivo za 15 kuna možete pronaći u Boliviji, dosta „zanemarenoj“ turističkoj destinaciji. Ande, amazonska prašuma i jezero Titicaca samo su 3 dovoljno dobra razloga da posjetite ovu zemlju, čiji su susjedi Brazil, Argentina, Čile i Peru.


3. Kina


Država gdje „maleni“ gradovi imaju milijune stanovnike ima i čitav spektar različitosti, od suhih pustinja pa do „ledenog grada“ Harbin. U Kini hostelski krevet u dormitoriju možete pronaći za 20-ak kuna, hrana u jeftinom restoranu bit će oko 30 kuna, a zajedno s pivom će se račun popeti na 40 kuna.


U manjim gradovima možete proći još jeftinije. U trgovinama veliko pivo košta često ispod 5 kuna, a zanimljivo je što ih bez problema možete donijeti u bilo koji restoran. Čak će vam je i otvoriti.

4. Meksiko


Meksiko je ogroman i ako ignorirate plaže i resorteove, možete pronaći zaista mnogo toga: od bogate povijesti preko predivne kuhinje pa do čitavog spekta životinja.

Uputite se u unutrašnjost, u mjesta kao što su Guanajuato i Valladolid. Guanajuato je grad poznat po svojim uskim uličicama i tunelima, a možda najljepša ulica je Callejón del Beso (Aleja poljubaca), nazvana tako zbog balkona koji su toliko blizu jedan drugom da se možete poljubiti.


Hostelski dormitoriji nude krevete po par kuna, jelo u restoranu možete pronaći za 30-ak, a pivo za 15 kuna.

5. Ukrajina


Ukrajina je jedna od najslabije posjećenih zemalja u Europi iako je druga najveća. Obzirom da mnogi ne pričaju engleski, a mlađe generacije više ni ne poznaju ćirilićno pismo, možda će putovanje u ovu zemlju biti malo izazovnije, no ako se snađete u Kini i Japanu, snaći ćete se i tu.


Sobe u hostelima mogu se naći za 25 kuna, a za nešto više i pristojno jelo u jeftinom restoranu. Za dodatnu uštedu vozite se noćnim vlakovima. Brzi su, a uštedjet ćete i na smještaju.

6. Indija


Indija je mjesto gdje ne znate miješaju li se više boje, mirisi ili okusi. I u tom „kaosu“ možete proći jeftino. Prvo i osnovno pravilo jest da se za sve cjenkajte. Za sve, jer ćete proći duplo jeftinije. Hostelske sobe mogu koštati ispod 15 kuna, baš kao i jelo i domaće pivo.


  15-dnevno organizirano putovanje :: INDIJA

   Putovanje u Indiju: Je li sigurno da žene tamo putuju same

    Putovanje u Indiju: 5 najčešćih pitanja i strahova o ovoj zemlji

    7. Egipat


    Egipat je posljednjih godina malo oslabio u turističkom smislu zbog različitih previranja i incidenata, no svakako ne treba otpisati zemlju gdje se nalaze piramide faraona koji su vladali prije više od 5000 godina. Smještena na granici između sjeverne Afrike i Bliskog istoka, Egipat pokazuje jedinstvenu kombinaciju različitih kultura.


    Smještaj možete pronaći za manje od 20 kuna, a jelo u jeftinom restoranu s pivom će vas koštati sve skupa 30-40 kuna.

    POŠALJI UPIT!

    SAZNAJ VIŠE:

     Možete jeftino otputovati na Maldive usred sezone i pronaći jeftin smještaj. Ali ima jedna caka…

      Kako pronaći jeftine aviokarte?

       TOP destinacije za backpackere u Aziji

        Zašto je jeftinije kupiti povratnu nego jednosmjernu? Gdje je logika?

         Za avanturiste i ljude pod stresom: Pusti otoci za malo novca!

          Kamo otputovati za manje od 2000 kuna. I kako?

           11 zemalja gdje možete otputovati, čak i ako ste studenti bez puno love

           Hoću još!

           Želite ostati u kontaktu s našim novostima i akcijskim cijenama avio karata? Unesite svoju e-mail adresu kako bi vas jednom ili dvaput mjesečno u vašem poštanskom sandučiću dočekale informacije o zanimljivim i povoljnim putovanjima.

           KOMENTARI
           0 komentara

           All we do is travel

           S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

           STA putovanja
           Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

           0800 19 98

           info@staputovanja.com

           Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

           ZAGREB
           T: 01 488 63 40
           M: 099 488 63 40
           F: 01 488 63 45
           L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

           LJUBLJANA
           T: +386 (0)1/ 439 16 90
           T: +386 (0)1/ 439 16 91
           M: +386 (0)41 612 711
           L: Ajdovščina 1, Ljubljana