Raširi krila

Rad i tečaj engleskog u Australiji

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast

 

Program Work & Study svima pruža priliku da usavrše svoje znanje engleskog jezika i steknu nova radna iskustva i poznanstva u zemlji »down under«. Tim programom mladi mogu doživjeti »the Ozzy way of life« koji uključuje tečaj engleskog jezika i boravak u Australiji. Troškove putovanja mogu pokriti radeći u ugostiteljstvu i turizmu (restoran, bar itd.). Nakon studijskog perioda mogu izabrati - raditi i dalje ili putovati po Australiji.

Uvjeti za prijavu

 • najmanje 18 godina (NEMA gornjeg starosnog ograničenja)
 • status studenta NIJE uvjet

Sydney

Sydney je grad sa 4 milijuna stanovnika i daje osjećaj velegrada. Grad je okružen morem, brdima i planinama, što pruža odlične mogućnosti za korištenje slobodnog vremena i bavljenja različitim aktivnostima. Australski stil života vrlo je opušten te je upravo zato Sydney odlična destinacija za nadgradnju znanja engleskog jezika, stjecanje radnog iskustva i susret s cjelokupnom australskom kulturom.

Melbourne

Melborune je bivši glavni grad Australije i sadašnja prijestolnica savezne države Viktoria. Melbourne je drugi najveći grad u Australiji (3,5 milijuna stanovnika). Gradska znamenitost je tramvaj koji su nekada vukli konji. U zadnje tri godine grad je proglašen za 'world's most liveable city'.

Brisbane

Brisbane je centar savezne države Queensland i treći najveći grad u Australiji (2 milijuna stanovnika). Grad se ponosi svojom otvorenošću i kreativnošću. Bez obzira na ubrzani razvoj i napredak, diše opuštenom, živom i ljubaznom atmosferom..

Gold Coast

Gold Coast je grad na jugoistočnoj obali savezne države Queensland. Nalazi se između prijestolnice Brisbanea na sjeveru i granice s Novim Južnim Walesom na jugu. Gold Coast je zahvaljujući poznatom Surfers Paradisu popularna turistička destinacija koju posjećuju i Australci.

Tečaj engleskog

Glavni i obavezni dio programa su tečajevi engleskog jezika. Na tečajevima sudjeluju mladi iz više od 40 država svijeta. Možete birati između tri destinacije: Sydney, Brisbane ili Gold Coast, a možemo potražiti opciju tečaja i u ostalim gradovima.

Sydney

Tečaj engleskog jezika u Sydneyju organizira jezični centar Access. Učionice se nalaze u samom centru grada, a tečaj upisuju gosti iz više od 40 država svijeta.

Možete birati među različitim tečajevima: General English Communication, Academic English ili English for Work. U organizaciji škole možete se pripremiti za tečaj za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ili pohađati IELTS pripremni tečaj. Za određeni program, tj. tečaj engleskog, odlučite se nakon dolaska u Australiju. Tečajevi počinju ponedjeljkom.

Cijena tjednog tečaja: od AU$230 

Prijava i cijene

Melbourne 

Naša nova ponuda omogućava upis na tečaj škole Impact English College u Melbournu. Možete birati među različitim tečajevima: General i Business English, priprema na ispit Cambridge i IELTS certifikat, Barista/Cafe English i priprema na TESOL/TKT certifikat. Škola može riješiti i problem smještaja. Možete boraviti u jednokrevetnoj, dvokrevetnoj ili jednokrevetnoj studio sobi. Škola ima odličnu lokaciju u centru grada blizu željezničkog kolodvora, nekoliko minuta od plaže.

Cijena tjednog tečaja: od AU$230 

Prijava i cijene

Brisbane & Gold Coast

Od sada možete upisati i tečaj u Brisbaneu i Gold Coastu. Ove dvije škole nude različite vrste tečaja – General i Academic English te pripremu na IELTS i Cambridge certifikat. Obje se škole nalaze u samom središtu. Njihova je prednost odličan pristup turističkim atrakcijama i plažama.

Cijena tjednog tečaja: AU$230 

Prijava i cijene

Općenito o tečajevima

Cijena tečaja iznosi od AU$230 na tjedan. Bez obzira na trajanje vize tečaj traje minimalno 2 tjedna po 20 ili 25 sati tjedno. Programi su prilagođeni tom razdoblju, a prijave traju tijekom cijele godine. Većina studenata program upisuje preko studentske vize koja omogućava studij do najviše 52 tjedna. Za vrijeme studija možete obavljati posao s polovičnim radnim vremenom.

Tečaj preko turističke vize

Tečaj možete upisati i preko besplatne turističke vize. U tom slučaju trajanje tečaja ograničeno je na 3 mjeseca, a tijekom pohađanja tečaja ne smijete raditi.

Rad

Program ovisi o studentskoj vizi, što znači da morate minimalno 8 tjedana pohađati tečaj engleskog jezika (20 sati tjedno) i uz tečaj možete raditi (do 20 sati tjedno). Bitno je da redovito pohađate tečaj (prisutnost 80%) jer su australska imigracijska pravila stroga i škola snosi odgovornost za sve studente. Nakon završetka tečaja možete ostati u Australiji još mjesec dana. U tom razdoblju možete nastaviti s radom na puno radno vrijeme ili jednostavno otići u obilazak cijele Australije.

Satnice u Australiji više su nego u SAD-u, no napojnice nisu tako česte. Najniža satnica iznosi približno AU$15, a može se kretati i do AU$20, ovisno o radnom vremenu. Traženje posla prepušteno je vašoj samoinicijativi i snalažljivosti. Većina studenata nađe svoj posao već prvi tjedan. Najviše studenata radi u manjim barovima u okolici škole ili boravka. Nekima se otvaraju mogućnosti za rad u poznatim tvrtkama kao što su Starbucks ili Stamford Hotel.

Hello Australia Work &Travel Package - Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth

Za pomoć kod uređivanja svih formalnosti prije početka rada u Sydneyju ili Melbournu te kod traženja posla predlažemo program Work & Travel koji uključuje:

 • 3, 5, ili 7 noćenja s doručkom u hostelu
 • prijevoz iz zračne luke do hostela
 • besplatan Wi-Fi
 • 12-mjesečno članstvo u klubu Job Search Australia koji nudi:
  • orijentacijski sastanak
  • pomoć kod pisanja životopisa
  • pomoć kod otvaranja bankovnog računa
  • pomoć kod dobivanja australskog poreznog broja
  • pomoć kod izračuna iznosa za povrat poreza
  • SIM karticu
  • mogućnost prijavljivanja za posao preko sistema Job Search Australia
  • pristup bazi poslodavaca
  • dnevno email obavještavanje o slobodnim radnim mjestima
  • popust na poslovni tečaj (RSA/White card, ...)
  • Harvest Guidebook (140 stranica)
  • Popust na WWOOF članstvo
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour i piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cijene

 • 1.838 kn za 3 noćenja
 • 2.213 kn za 5 noćenja
 • 2.588 kn za 7 noćenja

Smještaj

Za uvodni tjedan možete rezervirati hostel. Cijene se kreću od 115 hrk po noći (npr. Wake up Hostel). U STA putovanja također možemo ponuditi smještaj. U našoj bazi ima preko 5000 hotela/hostela po cijelom svijetu. Za ostatak boravka preporučujemo iznajmljivanje studentskog stana.

Stan možete potražiti na web stranici www.domain.com.au. Također, u svakoj jezičnoj školi nalazi se oglasna ploča na kojoj ćete pronaći oglase studenata koji traže cimere. Najbolja je opcija potražiti stan pomoću studenata u jezičnoj školi gdje ljudi stalno dolaze i odlaze. Od svih škola, jedino Access language school može osigurati smještaj. Za više informacija o traženju smještaja preko njih, raspitajte se u agenciji.

Osiguranje

Za vrijeme studija u Australiji trebate ugovoriti zdravstveno osiguranje OSHC (Overseas Student Health Care) za koje pobrinemo mi u STA putovanja preko osiguravajuće kuće Allianz. Više...

Prijava i cijene

Za informacije pišite na info@staputovanja.com ili nazovite besplatan broj 0800 1998.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana