Raširi krila

Working Holiday Visa

Točan opis postupka pridobivanja vize

Pripremili smo opis koraka koje morate proći da biste uspješno aplicirali za working holiday vizu. Aplikacija je moguća preko online portala imigracijske službe Novog Zelanda. Ako poštujete pravila, prijava je jednostavna i u prosjeku uzme oko 30 minuta.

Stranica za prijavu

Na dnu stranice je poglavlje "How do I apply". Kao što je prikazano na slici ispod, potreban je klik na working holiday schemes online, što je poveznica na web aplikaciju preko koje možete aplicirati za vizu.

 

Kada otvorite stranicu, potrebno je otvoriti profil koji omogućava dostup do baze (slika ispod). Klik na "register here" odvest će vas na stranicu za registraciju korisnika. Navedite svoje osnovne podatke i e-adresu na koju želite primati sve potrebne informacije te konačnu obavijest o primitku vize.

 

Zatim unesite svoje korisničko ime i lozinku (slika iznad) te kliknite na "login". Otvorit će se vaša privatna stranica. Preko te stranice uređivat ćete sve formalnosti za radnu dozvolu. Kao što je vidljivo iz slike ispod, na desnoj strani menija nalazi se gumb "online services". Kliknite na working holiday. Na tom linku napokon počinje aplikacijski postupak.

 

Sljedeći korak je zahtjev za vizu. Upozoravamo vas da pročitate upute i zatim upišete podatke. Potrebno je popuniti sve prozore koji su označeni zvjezdicom. Na slici ispod prikazana su sva 4 područja (personal, heatlh, character i working holiday specific) koja morate ispuniti. Nakon što uspješno završite svaki korak, obojit će se zeleno (pojavit će se zelena kvačica). Na koraku "occupation details" (personal) potreban je klik na "full list" koji će ponuditi više aktivnosti. Izaberite onu koju odgovara i kopirajte kod koji se nalazi lijevo od nje. Zalijepite ga u prozor i kliknite "Search". Isti je postupak pod opcijom Industry.

 

Ukoliko ne možete završiti postupak, spremite aplikaciju i završite ju kasnije. Kad završite sva 4 koraka (označeni su zelenom kvačicom), kliknite "proceed", označite uvjete s kojima se morate složiti i završite postupak korakom "pay now". Ako ne posjedujete kreditnu karticu, možete platiti kod nas gotovinom i platit ćemo u vaše ime.

Nakon što izvršite plaćanje, postupak apliciranja za vizu je završen. Pričekajte nekoliko dana i zaprimit ćete obavijest o odobrenju working holiday vize. Tada ste spremni za polazak na put!

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana