Raširi krila

Rad i sport u Australiji

The Eagle Academy

Odličan i povoljan način rada i zabavan studij. Program je namijenjen SVIM punoljetnim osobama bez obzira na status i godine. Možete postati instruktor surfanja, na jednoj od najljepših svjetskih plaža, usvajati vještine ronjenja, postati fitnes-trener ili upoznati poslovni svijet studirajući na business-programu. Osim stjecanja novih znanja i vještina, upoznavat ćete ljude iz cijeloga svijeta, usavršiti engleski i započeti nova prijateljstva.

 

Program

Studij može biti zabavan!  The Eagle Academy je škola koja nudi obrazovanje iz područja sporta i rekreacije, a također u ponudi ima tečajeve engleskog jezika i programe za stjecanje business certifikata.

Kampusi škole Eagle Academy nalaze se u Brisbaneu (2 lokacije), Broadbeachu i Coolangatti, dakle na istočnoj obali Australije koja je popularna među surferima.

Studij obuhvaća 20 sati tjedno, od toga je 15 sati predavanja i vježbi + 5 sati domaće zadaće (homework). Škola ne provjerava prisutnost, no potrebno je uspješno ispuniti sve obaveze za napredovanje u sljedeći semestar i produženje vize. Usporedno možete raditi do 20 sati tjedno.

Uvjeti na prijavu

 • najmanje 18 godina (NEMA gornjeg starosnog ograničenja)
 • osnovno znanje engleskog (za upis nije potreban dokaz ni rezultat testa)

Brisbane

Brisbane je centar savezne države Queensland i treći najveći grad u Australiji (2 milijuna stanovnika). Grad se ponosi svojom otvorenošću i kreativnošću. Bez obzira na ubrzan razvoj i napredak, odiše opuštenom, živom i ljubaznom atmosferom.

Studij

Škola nudi obrazovanje i trening iz područja različitih sportskih aktivnosti, rekreacije, fitnesa, businessa i engleskog jezika. Usavršavanje se izvodi na više razina, u različitu trajanju.

Sport and Recreation

Certificate I in Sport and Recreation

Tečaj predstavlja uvod u industriju sporta, rekreacije i fitnesa. Certifikat je moguće steći na svim lokacijama škole. Pridobivanje certifikata istovremeno je zabavan i aktivan način upoznavanja osnova rekreacije.

Trajanje: 16 tjedana (10 tjedana studija, 6 tjedana praznika)

Certificate II in Sport and Recreation

Opsežnija varijanta Certificate I pomoću koje ćete usvajati rekreativne aktivnosti. Tečaj je dostupan na svim lokacijama.

Trajanje: 28 tjedana (20 tjedana studija, 8 tjedana praznika)

Certificate III in Sport and Recreation

Tečaj je osnova za polaganje Certificate IV in Outdoor Recreation. Osim upoznavanja osnova rekreacije, tečaj uključuje i trening prenošenja znanja na klijente. Na tečaju ćete naučiti pripremiti programe za trening, usvojiti coaching i tehnike učenja.

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Certificate IV in Outdoor Recreation

Na tečaju ćete dobiti nacionalnu akreditaciju koja je uvjet za rekreativno licencirano instruiranje. Postanite licencirani instruktor Outdoor Recreationa! To je odlično polazište za sve koji žele raditi u području vođenja sportskih aktivnosti u Australiji i u svijetu.

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Diploma of Sport Development

Tečaj je namijenjen svima koji žele započeti karijeru na razini Junior Managementa. Osim znanja o sportskoj industriji, usvojit ćete vještine sporta i rekreacije, dijetetike, vođenja i managementa.

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Fitness

Certificate III in Fitness

Ovim certifikatom steći ćete znanje s područja vođenog vježbanja u rekreativnoj grupi, u fitnes-centru ili u različitim ekipama. Tečaj je namijenjen usvajanju sposobnosti za samostalan rad u široku spektru aktivnosti vježbanja u grupi.

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Certificate IV in Fitness

Studij je idealan za sve koji traže posao u fitnes-centrima. Naučit ćete kako se radi s pojedincima i grupama djece te s odraslim rekreativcima. Certifikat je osnova za početak rada na tržištu sporta i rekreacije, grupnog vježbanja i treninga. 

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Uvjet za upis je Certificate III i Fitness i First Aid certification.

Diploma of Fitness

Studij preporučujemo svima onima koji žele raditi na području rekreacije umirovljenika, pojedinaca s posebnim potrebama ili kroničnim posebnostima. Specijalizacija će vas osposobiti za praćenje razvoja stranke te implementacije učinkovitih metoda napredovanja u suradnji s liječnicima i zdravstvenim osobljem.

Trajanje: 52 tjedna (40 tjedana studija, 12 tjedana praznika)

Uvjet za upis je Certificate IV i Fitness te iskustvo s područja fitnesa.

PADI ronilački certifikat, studij Business-a i tečajevi engleskog

The Eagle Academy uz sportske programe omogućuje i ostale tečajeve. Omogućuje dobivanje certifikata ili diplome s područja businessa, usavršavanje znanja engleskog ili dobivanje različitih certifikata kao polazišta za daljnji studij u Australiji.

Više o programima ...

 

Rad

Program se održava uz studentsku vizu, što znači da vam je osim studija omogućeno i raditi do 20 sati tjedno. Bitna je vaša prisutnost na predavanjima iznad 80% jer su australska pravila stroga, a škola je odgovorna za prisutnost svojih studenata. Za vrijeme studija imate i slobodne dane – tada možete raditi puno radno vrijeme! 

Satnice u Australiji više su nego u SAD-u, no napojnice nisu tako česte. Najniža satnica iznosi približno AU$15, a može se kretati i do AU$20 (ovisno o radnom vremenu). Traženje posla prepušteno je vašoj samoinicijativi i snalažljivosti. Većina studenata nađe posao već prvi tjedan. Najviše studenata radi u manjim barovima u okolici škole ili mjesta boravka. Nekima se otvaraju mogućnosti za rad u poznatim tvrtkama kao što su Starbucks ili Stamford Hotel.

Work & Travel Package - Sydney

Za pomoć kod sređivanja svih formalnosti prije početka rada u Sydneyju te kod traženja posla, predlažemo program Work & Travel koji uključuje:

 • 2, 4, ili 7 noćenja s doručkom u hostelu
 • prijevoz iz zračne luke do hostela
 • besplatan WiFi
 • 12-mjesečno članstvo u klubu Job Search Australia koji nudi:
  • orientacijski sastanak
  • pomoć kod pisanja životopisa
  • pomoć kod otvaranja bankovnog računa
  • pomoć kod dobivanja australskog poreznog broja
  • pomoć kod izračuna iznosa za povrat poreza
  • SIM kartica
  • mogućnost prijavljivanja za posao preko sistema Job Search Australia
  • pristup bazi poslodavaca
  • dnevno obavještavanje e-mailom o slobodnim radnim mjestima
  • popust na poslovni tečaj (RSA/White card, ...)
  • Harvest Guidebook (140 stranica)
  • Popust na WWOOF članstvo
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour i piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cijene

 • 1.353 kn za 2 noćenja
 • 1.446 kn za 4 noćenja
 • 1.853 kn za 7 noćenja

Smještaj

Za uvodni tjedan možete rezervirati hostel. Cijene se kreću od 115 kn za noć (npr. Wake Up Hostel). U agenciji također nudimo smještaj. U našoj bazi ima preko 5000 hotela/hostela po cijelom svijetu. Za ostatak boravka preporučujemo da unajmite studentski stan.


Za informacije pišite na info@staputovanja.com ili nazovite besplatan telefon 0800 1998.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana