Raširi krila

5-ica Južna Amerika

Sama pomisao na Južnu Ameriku trebala bi u vama potaknuti brže kolanje krvi, vrtoglavicu, napad adrenalina te vam širom otvoriti oči. Taj kontinent izaziva pozornost i vjerujte da će vas objeručke dočekati i uliti fuziju duha u vašu osobnost, toliko da ćete postati duša i tijelo svake zabave. Vaauu!

Majka priroda imala je kreativan dan kada je odabrala čime obdariti zemlju tog kontinenta: Amazonska prašuma, veličanstvene Ande, alpska jezera, nevjerojatne patagonske sante leda, idilične plaže.

5 nezaboravnih doživljaja Južne Amerike

Izabrati samo 5 doživljaja bit će vrlo teško … ali to je to ...

1. Odlučite se za volonterski rad i obogatite svoj životopis

Za autentičan doživljaj Južne Amerike odvažite se za voluntiranje. Pomognite oko gradnji kuća, zaštite rijeke Amazone,  u očuvanju prirode na otočju Galapagos te se odlučite za podučavanje engleskog jezika u Buenos Airesu ... postoji puno projekata kojima možete testirati svoje sposobnosti, a vjerujte da će kratkoročne i dugoročne prednosti volontiranja nadmašiti sva vasa očekivanja.

2. Divite se pogledu sa slapa Igassu

Ime „Igassu“ znači „impresivne vode“ no iako je prijevod pravilan, još uvijek ne može opisati impresivnost tih slapova. Trebali bi ih opisati kao „ogromne, svemoguće, nadnaravne vode“ pa biste tako dobili jasniju sliku! Čista moć tih slapova doslovno će vas ostaviti bez daha. Za one najhrabrije (i spremne na blagi tuš!) predlažemo vožnju barkom kako bi doživljaj bio potpun.

3. Vožnja solanama pogonom na četiri kotača

Jeremy Clarkson – pojedi se! Vožnja po solanama je fantastično iskustvo, a još fantastičnije postaje ako se vozite pogonom na četiri kotača. Neuobičajen pejzaž koji čine planine, aktivni vulkani i gejziri ne može se usporediti ni sa čim sličnim.  Kontrast koji stvaraju plavo nebo i snježnobijeli krajolik solana vaš će fotoaparat oduševiti i učiniti vaše prijatelje na Facebooku vrlo ljubomornima.

4. Pođite Darwinovim koracima na otočju Galapagos

Za ljubitelje životinja otočje Galapagos pravi je raj. U svijetu u kojem su flora i fauna stvarno bogate, nećete više uopće htjeti otići u grad. Posjetite iguane, guštere zelene boje, zaplivajte s morskim lavovima, pogledajte divovske kornjače Galapagosa i zanimljive vrste ptica. Polja lave, bogate vegetacije i pješčanih rajskih plaža – otoci samo čekaju da ih počnete istraživati.

5. Prijeđite put Inka u Machu Picchu

Kao što sladokusci prate tragove mrvica do zdjele s kolačima, tako je put Inka za avanturiste zasigurno nezaboravno iskustvo koje vodi do tajanstvenog, izgubljenoga grada Inka - Machu Picchua. To je destinacija koja se nalazi pri samome vrhu popisima onoga što moramo napraviti prije smrti i nije teško shvatiti zašto je tome tako.  U svojih 26 milja možete uživati u pogledu na planine koji oduzima dah, oblačnu šumu, divljenja vrijednu suptropsku šumu i prekrasne ruševine ostavštine Inka.

 

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana