Raširi krila

5-ica Srednja Amerika

Sedam prekrasnih država koje čine Srednju Ameriku mogli bi brzo smetnuti s uma, iako to apsolutno ne zaslužuju. Ovdje ćete doživjeti nezaboravne avanture! Vulkani, karibske plaže, ruševine Maja, koraljni grebeni, kolonije gradova i džungle čekaju da ih počnete istraživati.

5 nezaboravnih doživljaja Srednje Amerike

Zar ne bi bilo super kad bi imali za sve ljepote ovog dijela svijeta popis pet stvari koje ne smijete propustiti? Pa pogledajmo ...

1. Pogledajte veličanstvene ruševine Maja

Pogledajte nevjerojatnu arhitekturu koja skriva iznimnu inteligenciju starih civilizacija. Izbor je velik, naime piramide i ruševine Maja u Srednjoj Americi tako su česte kao crni taksiji u Londonu (što ih ne čini ništa manje veličanstvenima!). Odaberite fantastične lokacije, svaka ruševina zaslužuje bar nekoliko fotografija.

2. Potražite morske kornjače na Kostarici

Tko bi odbio pomoći ovim malim stvorenjima? Pokušajte saznati što više o zajednici morskih kornjača u prelijepom nacionalnom parku Tortuguero na Kostarici. Ovaj projekt preporučujemo istinskim ljubiteljima prirode koji se zalažu za promjene.  Život volontera uključuje praćenje liježenja  mladih kornjača, gdje možete – ovisno o godišnjem dobu – prebrojavati mlade te ih pustiti natrag u prirodu.

3. Istražujte prašume Kostarike

Prirodna ljepota Kostarike je nesumnjivo bezgranična. Veličanstvene prašume skrivaju puno različitih vrsta životinja i biljaka koje su se razvile kao posljedica više od 200 vulkanskih erupcija vulkana su eruptirali lavu zadnjih 65 milijuna godina. Ne brinite, danas ih je aktivno samo 5! Ne zaboravite potražiti i različite vrste ptica.

4. Zaplivajte s morskim psima na Belizeu

Možete li zamisliti face svojih prijatelja dok im objašnjavate strašne priče o bliskim susretima s morskim psima, barakudom i sličnim egzotičnim životinjama? Ovdje možete roniti čak i u Plavoj rupi -  jednoj od najboljih ronilačkih kutaka svijeta. Ako ne ronite s bocama možete se odlučiti za ronjenje na dah i pregledati prelijepe ribice raznih boja, barakude i slično. Svoj dan završite osvježavajućim koktelom s rumom i to će biti dan za pamćenje.

5. Istražujte podvodni svijet uzduž Karibske obale

Kristalno čisto more vas očekuje. U Karibskom moru skriva se puno pametnih rakovica. Znaju za podvodni svijet koji se nalazi nedaleko od obale Caya Caulker u Belizeu te predstavlja dom drugog najvećeg koraljnog grebena na svijetu.

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana