Raširi krila

Egzotični Ekvador


Highlights: Ekvador, Amazonka, vulkani, plaže, planine

Željeli biste posjetiti najveće znamenitosti Ekvadora, no zanimaju vas i manje poznata, a ništa manje fascinantna mjesta? Ako je vaš odgovor da, predstavljamo vam ultimativnu avanturu po zemlji prekrasne prirode i snažnih boja. Domoroci i lokalni šamani predstavit će vam svoju kulturu i nevjerojatan svijet amazonske prašume, egzotičnog bilja i životinjskog carstva. Noćit ćete u jednostavnim hotelima i kod obitelji, voziti se javnim prijevozom te tako ostati u bliskom kontaktu s kulturom i običajima Ekvadora. Prolazit ćete pored vulkana i vrućih planinskih vrela do opuštajućih plaža Pacifika. Putovanje nudi savršenu kombinaciju najvećih znamenitosti i dovoljno slobodnog vremena za otkrivanje te južnomeričke države i prilagođavanje vašim željama.

Itinerar

Dan 1: Quito

Let iz Zagreba tj. okolinih zračnih luka. Dolazak u Quito u popodnevnim satima. Na put možete krenuti i na datum po vašem izboru, prije početka ture.

Dan 2: Quito/Tena

Neka pustolovina počne! Vijugave ceste odvest će vas iz planiniskog područja u amazonsku kotlinu prekrivenu bujnom prašumom. Noć ćete provesti u gradu Tena.
Obroci: doručak

Dan 3: Tena

Pred vama je slobodan dan i brojne aktivnosti među kojima možete birati: posjet centru za spašene životinje, razgledavanje podzemlja ili rafting. Popodne ćete se uputiti u malo amazonsko selo te ćete se smjestiti kod obitelji iz etničke grupe Quichua. Tamo ćete provesti dvije noći i uživati u nevjerojatnom gostoprimstvu tih prekrasnih ljudi. Upoznajte lokalnog šamana, krenite u šetnju prirodom i doživite džunglu iz prve ruke.
Obroci: ručak, večera

Dan 4: Tena

Četvrti dan iskoristite za otkrivanje okolice i upoznavanje života lokalnog stanovništva. Možete također izabrati vođenu ekskurziju u prostranu džunglu.
Obroci: doručak, ručak i večera

Dan 5: Tena/Baños

Ujutro ćete krenuti na put do grada Baños gdje vas čeka bogat izbor aktivnosti na otvorenom: treking, jahanje konja, brdski biciklizam ili namakanje u znamenitim vrućim vrelima koja su odličan lijek za umorne mišiće.

Dan 6: Baños

Šesti dan je slobodan tako da se možete posvetiti brojnim avanturama koje nudi taj živahan grad.

Dan 7: Baños/Alausí

Prvi tjedan završava posjetom gradu Alausí. Slobodno vrijeme iskoristite za istraživanje i uvjereni smo da će vas oduševiti prekrasna lokalna arhitektura.

Dan 8: Alausí/Guayaquil

Osmi dan čeka vas putovanje vlakom po slavnoj željezničkoj pruzi Devil's Nose koja se uz spektakularni pogled na susjedne planine spušta prema obali. Nakon povratka u Alausí autobus će vas odvesti do Guayaquila, najvećeg grada i najvažnije luke u Ekvadoru.

Dan 9: Guayaquil/Puerto López

Posjetite mali ribarski gradić Puerto Lopez i obalni nacionalni park Machalilla, poznat po prekrasnim plažama, tropskoj šumi i otocima, koji je ujedno dom jedinstvenog sisavca oklopnika. Područje nacionalnog parka pruža toliko različitih aktivnosti da ćete tamo provesti sljedećih nekoliko dana.

Dani 10 i 11: Puerto López

izabrati jednodnevni izlet do otoka Isla de la Plata gdje žive kolonije simpatičnih morskih ptica s plavim nogama, a posjetitelji mogu također promatrati kitove i delfine koji plivaju pored otoka. Šetnja po nacionalnom parku Machalilla, jahanje i ronjenje na dah aktivnosti su koje izabire najviše posjetitelja. Osim toga, možete jednostavno izabrati odmor i dan provesti na plaži.

Dan 12: Puerto López/Quito

Izbor aktivnosti tako je širok da će vam dobro doći još jedan slobodan dan. Iskoristite ga za posljednje aktivnosti u gradu Puerto López, a navečer vas čeka noćni autobus do ekvadorskog glavnog grada Quito.

Dan 13: Quito

Nakon jutarnjeg dolaska u Quito imat ćete vremena za razgledavanje druge najviše prijestolnice na svijetu. Otiđite gondolom na obližnji vulkan ili se pak napunite energijom u jednom od brojnih gradskih kafića i restorana.

Dan 14: Quito/San Clemente

Posjetite gradić San Clemente i upoznajte lokalnu kulturu. Lokalci kod kojih ćete prespavati predstavit će vam tradicionalan način života. Navečer možete uživati u kulturnoj večeri i predstavi uz lokalne poslastice.
Obroci: doručak, ručak i večera

Dan 15: San Clemente

Pred vama je slobodan dan koji možete iskoristiti za brojne aktivnosti. Što kažete na edukativno pješačenje tijekom kojeg ćete saznati sve o lokalnim biljkama ljekovitih svojstava? Ili pak uspon na vulkansku planinu Imbabura s koje možete promatrati visokogorske travnjake i šume obavijene maglom? To je vaša prilika da provedete vrijeme s lokalcima i upoznate njihovu tradiciju!
Obroci: doručak, ručak i večera

Dan 16: San Clemente/Otavalo

Šesnajsti dan putovanja rezerviran je za Otavalu. Grad je poznat prvenstveno po tržnici na kojoj lokalci prodaju prekrasnu tradicionalno vezenu robu. Možete posjetiti slap Peguche koji među domaćinima slovi kao sveto mjesto, tržnice s kožom u planinskom gradiću Cotacachi ili pješačiti oko vulkanskog jezera Cuicocha.
Obroci: doručak

Dan 17: Otavalo/Quito

Gotovo je nemoguće doživjeti sve što nudi ta prekrasna država pa stoga iskoristite prijepodnevne sate za posljednja razgledavanja. Popodne vas čeka povratak u Quito i zadnje noćenje u prijestolnici.

Dan 18 in 19: Quito - Zagreb

Let iz Quita u Zagreb ili u obližnju zračnu luku. Povratak doma dan kasnije. Let je moguće pomaknuti i na kasniji datum.


 

Što je uključeno

  • Smještaj u amazonskoj džungli i upoznavanje lokalne kuhinje (2 noći)
  • Smještaj u gradu Baños
  • Ekskurzija vlakom po željezničkoj pruzi Devil's Nose
  • Smještaj u nacionalnom parku Machalilla
  • Smještaj kod domaćina u gradu San Clemente
  • Posjet tržnici Otavalo
  • Prijevoz od lokacije do lokacije i sve aktivnosti koje su uključene u paket

Putovanje možete rezervirate i bez avio karte, a pritom se cijene kreću od 5.995 kn dalje.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

  • 12 noćenja u jednostavnim hotelima, 2 noćenja u selima pored Amazonke, 1 noć u noćnom autobusu, 2 noćenja u domorodačkom selu.
  • 6 doručaka, 4 ručka, 4 večere
  • Dodatni troškovi za hranu: 2.250-3.000 kn

Rezervirati možete i 10-dnevnu turu National geographic s avio kartom za 8.565 kn.

Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: G-REE

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana