Raširi krila

Kolumbija


Highlights: Kolumbija, Medellín, Cartagena, plantaže kave, plaže, hacijenda, Tayrona

Otkrijte Kolumbiju, državu na sjeverozapadu Južne Amerike koja postaje konstanta na popisu najtraženijih destinacija. Iskusite život na tradicionalnoj hacijendi na plantaži kave, odmorite oči u bujnoj džungli i na prekrasnim plažama nacionalnog parka Tayrona te se prošetajte popločenim ulicama povijesne Cartagene.

Itinerar

Dan 1: Bogota

Na prezentacijskom sastanku upoznat ćete svoju grupu i vodiče, a do tada imate slobodno vrijeme za istraživanje grada. Moderna prijestolnica Bogota posjetiteljima pruža brojne aktivnosti koje možete spojiti s istraživanjem slikovite kulturne i arhitekturne povijesti. Kolonijalne crkve i pretkolumbijska umjetnost predstavljaju jak kontrast futurističkim zgradama živahne metropole. Prošećite nekom od poznatih četvrti: La Candelaria, La Macarena, Parque de la 93, La Zona T, La Zona Rosa (barovi i restorani), La Zona G (međunarodna kuhinja) ili pak posjetite svetište Monserrate i divite se panorami grada.

Dan 2: Bogota/Armenija

Drugoga dana čeka vas let do grada Armenija, gdje ćete se pobliže upoznati s kulturom uzgoja kave. Dvije noći ćete provesti na tradicionalnom imanju ili hacijendi koja se nalazi na samoj plantaži. Popodne ćete provesti uz degustiranje kave u društvu stručnjaka. Ovo iskustvo iz prve ruke će vas uvjeriti da je kolumbijska kava jedna od najboljih na svijetu. Saznat ćete i to zašto je nerazdvojno povezana s kulturom te regije.

Obroci: doručak, ručak, večera

Dan 3: Armenia

Priuštite si cijelodnevnu ekskurziju do preslatkog Salenta, tipičnog gradića kolumbijske regije kave. Možete se uputiti i na treking po dolini Cocora ili pak slobodno vrijeme iskoristiti za obilazak gradskih trgovinica i divljenje tradicionalnoj arhutekturi.

Obroci: doručak, ručak, večera

Dan 4: Armenia/Medellín

Ujutro vas čeka vožnja do povijesnog grada Medellín, gdje ćete razgledati Komunu 13. Radi se o zajednici kojom su nekoć upravljali karteli, a sada je savršen primjer kolumbijskog napretka i preporoda nakon mračne prošlosti. Lokalni vodič će vam predstaviti kolumbijsku povijest i jedinstven javni prijevoz žičarama.


Obrok: doručak

Dan 5: Medellín

Slobodan dan iskoristite za upoznavanje drugog najvećeg kolumbijskog grada koji je nakon problema u osamdesetim i devedesetim godinama postao jedan od najinovativnijih i umjetničkih gradova Južne Amerike. Prošećite raznolikim kvartovima, popnite se na brdo Nutibara i uživajte u pogledu na grad, posjetite gradić Santa Fe de Antioquia i divite se originalnoj kolonijalnoj arhitekturi, razgledajte branu Guatapé, obližnji spomenik El Peñól de Guatapé ili se prepustite avanturama adrenalinskog paraglidinga.

Obrok: doručak

Dan 6: Medellín/Nacionalni park Tayrona

Ujutro se ukrcajte na avion do grada Santa Marta gdje će vas čekati prijevoz do obalnog smještaja u blizini nacionalnog parka Tayrona, koji leži na obali Karipskog mora. Priuštite si svježu morsku hranu i prošećite po bijelom pijesku jedne od najljepših kolumbijskih plaža.

Obroci: doručak, večera

Dan 7: Nacionalni park Tayrona

Prvi tjedan putovanja završite plivanjem i odmorom na plaži ili pak u društvu lokalnog vodiča prošećite slikovitim obalnim putevima nacionalnog parka. Ako imate još dovoljno energije, obujte trekking tenisice i krenite u bujnu džunglu do ruševina antičkog grada El Pueblito.


Obroci: doručak, ručak, večera

Dan 8: Nacionalni park Tayrona/Cartagena

Krenite do tropske Cartagene i doživite pravi karipski šarm kojim ovaj grad zrači. Slobodno vrijeme iskoristite za ležanje na plaži ili istraživanje grada. Navečer se možete prepustiti posebnoj avanturi: razgledajte grad iz autobusa chiva – šarenog tradicionalnog vozila u kojem možete uživati u glazbi, piću i zabavi.

Obrok: doručak

Dan 9: Cartagena

Dan iskoristite za šetnju po starom dijelu grada i razgledavanje najvećih znamenitosti u povijesnom centru, u velikoj mjeri posvećenom najslavnijem kolumbijskom piscu, novinaru i dobitniku Nobelove nagrade, Gabrielu García Márquezu. Navečer će vas lokalni plesači na privatnom satu naučiti zaplesati u ritmovima kolumbijske salse.

Obrok: doručak

Dan 10: Cartagena

Pred vama je još jedan slobodan dan u Cartageni jer ovaj grad nudi bezbroj aktivnosti – istraživanje okolnih plaža, izlet brodićem do obližnjih otoka nacionalnog parka Islas del Rosario ili idilične plaže Playa Blanca. Ako vas zanima kultura, na raspolaganju su vam brojni muzeji: muzeji španjolske inkvizicije i zlata samo su dva od brojnih koje vrijedi posjetiti.

Obrok: doručak

Dan 11: Cartagena/Bogota

Oprostite se od šarolike Catagene i ukrcajte se na avion do prijestolnice. U Bogoti slobodno vrijeme iskorisite još za razgledavanje ponekog muzeja (Nacionalni muzej ili muzej zlata), ili za istraživanje neobičnih kvartova.

Obrok: doručak

Dan 12: Bogota

Popodne se kreće prema zračnoj luci i povratak kući.

Obrok: doručak

Što je uključeno

 • boravak u tradicionalnoj hacijendi s turom po plantaži kave,
 • izlet u Salento i dolinu Cocora,
 • vođena šetnja po Medellinu,
 • razgledavanje Santa Marte,
 • ulaznica i šetnja Nacionalnim parkom Tayrona,
 • izlet Gabriel García Márquez Old City walk,
 • tečaj salse,
 • unutarnji letovi,
 • članci, savjeti i fotografske preporuke National Geographica prije polaska,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima.

Hrana, boravak i dodatni troškovi

 • 9 noćenja u hotelima, 2 noćenja u hacijendi,
 • 11 doručaka, 3 ručka, 4 večere,
 • Dodatni troškovi za hranu: 2100 – 2740 kn,
 • (Avio karta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

  Pošaljite upit

  Šifra putovanja: G-SMCNG

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana