Raširi krila

Istraživanje skandinavskih prijestolnica

Istraživanje skandinavskih prijestolnica

Highlights: Danska, Kopenhagen, Švedska, Malmö, Stockholm, Mariefred, Norveška, Oslo, Njemačka, Lübeck, Hamburg

Život na sjeveru je drugačiji. Svakodnevica tamošnjih stanovnika ima svoj ritam i njihovi krajevi izražavaju poseban čar. Uputite se s nama u istraživanje danskih, švedskih, norveških i njemačkih gradova te izbliza pogledajte šarene kućice uz vodu, modernu arhitekturu suvremenih građevina i tragove koje su na sjeveru pustili Vikinzi. Gradovi sjevernih država imaju svojevrsne karakteristike, bogatu kulturnu povijest i baštinu koja ja će vas oduševiti. Divit ćete se jezerima i rijekama, prijeći kultni most koji povezuje Dansku i Švedsku, razgledati tipične gotičke građevine i nekada važne palače. Vlastitim ćete očima vidjeti čime skandinavske prijestolnice tako očaravaju putnike.

Itinerar

Dan 1: Hamburg 

Naš autobus započinje svoj put te s kraćim pauzama dolazi do Bamberga*. Ovaj simpatičan barokni grad, koji je na popisu Unescove svjetske kulturne baštine, nalazi se na sedam brežuljaka. Zasigurno će vas očarati svojim brojnim fotogeničnim kanalima i mostovima. Prošetajte do stare gradske vijećnice koja ima zaista jedinstvenu poziciju. Naime, izgrađena je na otočiću gdje se križaju dvije rijeke. Posjetit ćete i Katedralu Svetog Petra koja u unutrašnjosti skriva znamenitog Bamberškog jahača, stari dvor te ćete razgledati i novije građevine. Nećete propustiti ni posjet idiličnoj ribarskoj četvrti, poznatoj kao „mala Venecija”. Nakon toga nastavljate put prema Hamburgu, gdje ćete se zaustaviti za kraće panoramsko razgledavanje.

*Dodatna mogućnost: prijevoz zrakoplovom iz Venecije u Hamburg (nadoplata).

Obroci: /

Dan 2: Hamburg/Kopenhagen/Malmö

Ujutro ćete se odvesti do otoka Fehmarn te se tamo ukrcati na trajekt prema Danskoj. Nakon dolaska u Kopenhagen, zajedno s grupom posjetit ćete staru luku Nhyaven i atraktivan kip male sirene. Zatim ćete se uputiti do palače Christiansborg, kraljičine rezidencije Amalienborg i gradskog trga na kojem se nalazi gradska vijećnica. Slijedi vožnja preko slikovitog mosta Øresund koji povezuje Dansku i Švedsku te odlazak u Malmö.

Obrok: doručak

Dan 3: Malmö/Stockholm

Upoznajte zanimljivo središte Malmöa. Tamo se nalazi ljekarna iz 1571. godine, dvorac, gotička crkva Svete Petre izgrađena od opeke te brojne srednjovjekovne građevine. Nakon toga zaustavljamo se u selu Granna, poznatom po tradicionalnoj obrtničko ručnoj izradi bombona. U  Stockholm stižete u kasnim poslijepodnevnim satima pa vas prije smještaja u hotelu čeka samo još panoramsko razgledavanje grada.

Obrok: doručak

Dan 4:  Stockholm/Örebro

Dan započinjete u Stockholmu. Grad, izgrađen na 14 otoka i povezan s čak 57 mostova, slovi za jednu od najljepših prijestolnica. Očarava također svojim očuvanim gradskim središtem, s uskim ulicama i šarenim kućama, poznatim kao Gamla Stan. Posjetit ćete kraljevsku palaču, gradsku vijećnicu i palaču u kojoj se odvija dodjela Nobelovih nagrada. Čeka vas još muzej Vasa u kojem se nalazi jedini, bogato ukrašeni, vojni brod iz 17. stoljeća. Brod je potonuo već prilikom prve plovidbe, a s morskog su ga dna izvukli tek 333 godina kasnije te su ga zatim obnavljali gotovo 50 godina. Poslijepodne će biti nešto romantičnije. Naime, uputit ćete se prema renesansnom dvorcu Gripsholm koji će vas zasigurno očarati svojom četiristoljetnom poviješću. Moći ćete uživati u pogledu na jezero Mälaren i idilično selo Mariefred. Put završavamo u gradu Örebro.

Obrok: doručak

Dan 5: Örebro/Oslo

Nakon doručka odlazimo u Oslo, norvešku prijestolnicu gdje ćemo najprije panoramski razgledati gradske znamenitosti. Prošetat ćete Vigelandovim parkom skulptura, uz srednjovjekovnu utvrdu Akershus, a zatim se odvesti do kraljeve palače i gradske vjećnice. Navečer ćemo se ukrcati na trajekt, smjestiti se u kabine i zaploviti prema Danskoj.

Obrok: doručak

Dan 6: Aarhus/Lübeck

Ujutro nakon iskrcavanja krećemo prema Aarhusu, drugom najvećem gradu u Danskoj, koji je osnovan kao vikinško naselje. Razgledat ćemo staru gradsku jezgru i prošetati  starinskim ulicama, promatrati kraljevske ljetne palače i zanimljive nove građevine, izgrađene u suvremenom stilu, kao što je naselje Isbjerget. Kasnije odlazimo do vikinškog spomenika – velikih kamenja ispisanih runama koji se nalaze uz drvenu crkvicu iz 1100. godine. To obilježje pripovijeda o prijelazu Vikinga iz poganske u kršćansku vjeru. Dan završavamo u Lübecku.

Obrok: doručak

Dan 7: Lübeck/Würzburg

Dan ćete započeti razgledavanjem gradskog središta Lübecka. Posjetit ćete jednu od najljepših njemačkih gradskih vjećnica, bolnicu iz 1260. godine i gradska vrata Holtentor, jednu od najpoznatijih njemačkih utvrda. Zatim krećete prema Würzburgu, gdje ćete prošetati gradom i diviti se baroknoj rezidenciji würzburškog nadbiskupa, koja je također dio svjetske baštine Unesca. Nakon toga slijedi put prema Sloveniji. 

Obrok: doručak

 

Što je uključeno?

 • autobusni prijevoz,
 • sva noćenja (u hotelima s 3 zvijezdice i dvokrevetnim sobama, jedno noćenje u brodskoj kabini za četiri osobe),
 • obroci uključeni u program – ukupno 6 doručaka,
 • vanjska razgledavanja i aktivnosti po programu,
 • vodič

Dodatni troškovi

 • nadoplata za 5 večera u hotelima– 900 kn,
 • nadoplata za 1 večeru na brodu – 330 kn,
 • nadoplata za ručkove – približno 900 kn,
 • nadoplata za dvokrevetnu kabinu na brodu – 638 kn (uplata prilikom prijave),
 • ulaznice, aktivnosti ili usluge koje nisu navedene u programu,
 • ulaznica za razgledavanje gradu Gripsholm,
 • prijevoz zrakoplovom iz Venecije u Hamburg (kao alternativa organiziranom prijevozu s autobusom),
 • osiguranje rizika otkazivanja u slučaju bolesti ili smrti u vrijednosti 3,15 % aranžmana, odnosno minimalno 50 kn na prijavnicu,
 • zdravstveno osiguranje u inozemstvu.
 • (Aviokarta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: NMG-SKA-818

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana