Raširi krila

Mont Blanc

Putovanje u Mont Blanc

Highlights:  Chamonix, Les Contamines, Les Chapieux, Courmayeur, Val Ferret, La Fouly, Trient, Mont Blanc

Napunite pluća pravim europskim planinskim zrakom! Pođite alpskim putevima Francuske, Italije i Švicarske: Tour du Mont Blanc jedan je od najpoznatijih dužih trekinga u Alpama. Zahtjevna kružna tura svaku će kapljicu znoja, kao i svaki žulj, nagraditi prekrasnim pogledima na ledenjake, strme doline i naravno, veličanstveni Mont Blanc. Prijeđite visoke prijelaze i alpske travnjake, a navečer nadoknadite izgubljenu snagu odličnom planinskom hranom. Pristanite na jedinstven izazov i osvojite jedan od najboljih europskih planinskih puteva koji će vas dovesti u samo srce Alpa.

Itinerar

Dan 1: Chamonix

Vaš put započinje i završava u francoskom gradu Chamonix. Navečer ćete imati prvi priliku probati odlične alpske specijalitete u lokalnom restoranu. Priuštite si sirove fondue ili raclette, uz čašicu odličnog vina.

Budući da se radi o prilično zahtjevnom putu koji iziskuje dobru fizičku spremu i opremu, vrlo je važno stići pravovremeno, kako biste prisustvovali sastanku s vodičima koji će vas upoznati sa svim važnim pojedinostima.

Dan 2: Chamonix /Les Contamines-Montjoie

Nakon doručka autobusom ili vlakom krećete prema selu Les Houces, gdje će započeti vaš prvi treking. Žičarom ćete se uspeti na Bellevue, od kuda će vam se pružiti prekrasan pogled na dolinu Chamonix i planinski lanac Mont Blanc.  Nakon toga čeka vas 24 kilometara dug treking prekrasnom pokrajinom, uz ledenjak Bioniassay i padine Col du Tricota, sve do doline Les Contamines-Montjoie. Od tamo ćete se po starom rimskom grebenu i autentičnom rimskom mostu popesti do mjesta Gite, gdje ćete i prenoćiti.

Obrok: večera

Dan 3: Les Contamines-Montjoie/Les Chapieux

Danas je dan strmih uspona i spuštanja. Započet ćete usponom do prijelaza Col Du Bonhomme (2329 m) koji je vrlo naporan, no kada stignete do vrha, shvatit ćete da se vaš trud isplatio. Put nastavljate do kolibe Croix du Bonhomme (2483 m), gdje ćete se zaustaviti i uživati u ručku uz prekrasan pogled na dolinu Les Chapieux. Nakon ručka spustit ćete se u dolinu i tamo prenoćiti.

Obroci: doručak, večera

Dan 4: Les Chapieux/Courmayeur

Prijeđite preko otvorenih pašnjaka i snježnih polja i stižete do do Col de la Seigne (2516 m) i talijanske granice. Put će vas voditi uz slikovita ledenjačka jezera do prekrasne doline Val Veny. Nakon sat vremena spuštanja stižete u La Visaille, gradić iz kojeg će vas autobus ili taksi odvesti do grada Courmayeur. Slobodno vrijeme iskoristite za istraživanje ovog slikovitog talijanskog grada. Posjetite neki od odličnih restorana ili bistroa!

Obrok: doručak

Dan 5: Courmayeur

Danas je dan za odmor, a očaravajući Courmayeur nudi za svakoga ponešto. Slobodno vrijeme iskoristite za uspon žičarom na Pointe Helbronner, posjet spa centru, istraživanje grada, posjet odličnim lokalnim restoranima, a ako vam ostane dovoljno energije možete se uputiti i na izlet.

Obrok: doručak

Dan 6: Courmayeur/Val Ferret

Odmor završava i vrijeme je za osvajanje novog vrha! Na redu je strmi uspon na Rifugio Bertone koji na 1970 m visine pruža najbolji pogled na masiv Mont Blanc. Kada vam se požali vaš želudac, zaustavite se na ručku. Nakon uživanja u spektakularnom pogledu čeka vas spust do planinske kućice Rifugio Bonatti, okrenutu prema talijanskom dijelu doline Val Ferret. Ovdje ćete prenoćiti.

Obroci: doručak, večera

Dan 7: Val Ferret/La Fouly

Sedmi dan te čeka vas dug i strm uspon do prijelaza Grand Col Ferret (2537 m), a zatim spuštanje do sela Ferret koje leži na 1705 metara nadmorske visine. Kratka vožnja autobusom uz prekrasne će vas alpske šume odvesti do sela Praz de Fort (1151 m). Otuda ćete se uspeti do švicarskog planinskog selca La Fouly, gdje ćete s olakšanjem moći izuti planinske cipele i odmoriti se u prekrasnom planinskom okolišu.

Obroci: doručak, večera

Dan 8: La Fouly/Trient

Danas vas čeka treking po takozvanom »Goveđem putu«. Radi se o vrlo starom putu koji su nekada koristili za pristup ljetnim pašnjacima, na kojima su visoko nad dolinom pasle krave. Put će vas voditi uz planinski prijelaz Col de la Forclaz (1526 m), sve do Trienta (1297 m). Ako vrijeme i spremnost cijele ekipe to dozvole, krenut ćete putem Fenêtre d’Arpette. Nakon tehnički vrlo zahtjevnog i strmog, te osam sati dugog trekinga, »prozor« kroz planine nagradit će vas spektakularnim pogledom. 

Obroci: doručak, večera

Dan 9: Trient/Chamonix-Mont-Blanc

Spremite se za povratak u dolinu Chamonix. Kroz šumu i otvorene alpske padine stići ćete do prijelaza Col de Balme (2201 m), a zatim vam preostaje samo još spust do sela Montroc, u dolini Chamonix. Tamo vaša nezaboravna planinska avantura završava.

Obrok: doručak

Dan 10: Chamonix Mont-Blanc

Povratak u željeno vrijeme.

 

 

Što je uključeno?

  • pohodi koje vode međunarodni planinski vodiči (7 dana),
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

  • 2 noćenja u hotelima, 2 noćenja u jednostavnim hotelima (zajedničke sobe), 5 noćenja u planinskim kolibama (zajedničke sobe).
  • dodatni troškovi za hranu: 1.500 - 2.025 kn
  •  

    Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Kod putovanja: G-EFMB

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana