Raširi krila

KAMP U AMERIČKOM STILU

Ljeto 2015

Dalmacija (Pakoštane)

Camp California je međunarodni dječji ljetni kamp, koji djeluje još od 2003 godine i nudi odlična iskustva za svu djecu od 7. do 17. godine.

 

Naš glavni kamp nalazi se u Pakoštanima, na Jadranskoj obali u Dalmaciji. Osim toga nudimo i nekoliko programa za stariju djecu (14-17) po cijeloj Dalmaciji. Svi programi su na engleskom jeziku sa skrbnicima iz 20 različitih zemalja koji pričaju engleski.

 

 Provjerite našu ponudu tečaja stranih jezika u svijetu.


 Što još čekate? Pridružite nam se i neka vaše dijete doživi najbolje ljeto svog života!

 

Šetnja kroz kamp

Popis aktivnosti

Slike iz kampa

Cijene i termini

>>PRIJAVA<<

Najčešća pitanja

 

Tko smo mi?


Camp California prvi je pravi međunarodni kamp američkog stila u Europi.Svakegodine prisustvuju djeca iz više od 35 različitih zemalja čime seosigurava da će vaše dijete dobiti pravo ljetno iskustvo umultikulturalnom okruženju.

 

Naši 6-dnevni i 13-dnevni termini djeci i mladima iz cijelog svijeta omogućuju da nauče nove sportske vještine, steknu nove prijatelje te poboljšajusvoje znanje engleskog jezika i komunikacijske vještine kroz naš“Living Language Program”. Obećajemo da će vaša djeca doživjeti jedno odnajboljih ljeta u svom životu - sve u sigurnom i zdravom okolišu. 

 

Ako želite vidjeti kako to izgleda pregledajte našu galeriju ili krenite na virtualnu šetnju po kampu.

 

U kampu naši klijenti upoznaju prijatelje iz cijelog svijeta, nauče nove vještine i spoznaju važnost kulturne raznolikosti. Usredotočeni smo na razvoj timskog duha i izgradnju čvrstih veza koje se jačaju međusobnom suradnjom tezajedničkim životom i igrom. Uvijek ćemo promovirati uključivanje prijenatjecanja i uz to važnost poštovanja prema drugima. A sve to uz uz smijeh, veselje i zabavu. 

 

Saznajte nekoliko glavnih razloga za sudjelovanje u našem kampu:

 • 2 zabavna, sigurna i edukativna vikenda na prekrasnoj Dalmatinskoj obali.
 • Značajno poboljšanje znanja engleskog jezika kroz naše "Living Language" programe.
 • Engleski je jezik na kojem međusobno pričamo svi u kampu.
 • Ponudite svom djetetu priliku da upozna prijatelje iz cijelog svijeta. 
 • Vaše dijete će naučiti puno novih aktivnosti u organiziranom i sigurnom okruženju. 
 • Svu djeca stalno prati tim kvalificiranih i iskusnih mentora (jedan učitelj na petero djece). 
 • Raznolik izbor aktivnosti je jedinstveni recept za zabavno ljeto!

Naša djeca i osoblje dolaze iz više od 35 zemalja širom svijeta.Djeca od 8. do 14. godina mogu prisustvovati našem Resident kampu u trajanju od 1 ili 2 tjedna. Djeca od 14. do 17. godina su pozvana prisustvovati u našim Teen Adventure ili Teen Sailing programima,koji između ostaloga uključuju i tjedan dana jedrenja po Jadranu.Nudimo i CIT (Counselor i Training) program za djecu od 15 do 18godina koja želi razvijali svoje organizacijske sposobnosti.

 

Kako smo već spomenuli, u našem društvu su djeca i osoblje iz cijelog svijeta.Većina dolazi iz Europe i to uglavnom Francuska, Engleska, Italija, Mađarska,Hrvatska,Poljska, Češka, Slovačka i Slovenija. A dolaze nam i djeca izudaljenijih zemalja kao što su Rusija, Izrael, Amerika i Koreja.

 

Kolokvijalni jezik u kampu je engleski zbog čega tražimo barem osnovno znanje.Ako niste sigurni priča li vaše dijete dovoljno dobro, možemo napraviti kratak razgovor u kojem ćemo provjeriti zadovoljava li potrebnu razinu znanja engleskog za uspješan boravak u kampu.

Direktor kampa - Mike "Higgy" Higgibotham

Direktorkampa je uključen u američke kampove već od pete godinekao kamper, nakon toga kao savjetnik, voditelj kampa i kao voditeljmeđunarodnog osoblja. Tri godine bio je smještajni direktor Kennolynkampa u Kaliforniji gdje je vodio više od 250 kampera i 125 članovaosoblja.

1992 godine počeo je raditi za CCUSA kao međunarodni smještajni koordinator u Engleskoj, Irskoj i Južnoj Africi.

Mike je također kvalificirani inspektor američkog udruženja kampova. Oduševljen je što jepostao direktor kampa California i nada se da će moći svakom djetetu ponuditi  zabavno i sigurno ljeto, puno novih avantura i vještina, s poboljšanim znanjem engleskog i mnogim novim prijateljima.

Resident Camp

Za djecu od 7. do 14. godine. A za djecu od 14. do 17. godine nudimo Teen programe.

Raspored kampa koji traje 2 tjedna

Kamperidolazeu kamp u nedjelju popodne i odlaze nakon dva tjedna u subotu ujutro.Kamperi surađuju u dnevnim aktivnostima kampa i u dodatnim aktivnostimakao što su organizirane ture, izleti i karnevali.

 • Dan 1:
  Dolazaki otvorenje kampa. Prijava u sobe, upoznavanje sustanara, prezentacijakampa i njegovih pravila te svih aktivnosti. Nakon toga slijedi večerai paljenje skautske vatre. 
 • Dan 2:
  Dan aktivnosti. 
 • Dan 3:
  Dan aktivnosti. 
 • Dan 4:
  Dan aktivnosti. 
 • Dan 5:
  Dan aktivnosti. 
 • Dan 6:
  Dan aktivnosti.
 • Dan 7:
  Dan specijalnih događaja i disco night.
 • Dan 8:
  Opuštene jutarnje aktivnosti, izlet u Pakoštane i talent show.
 • Dan 9:
  Dan aktivnosti (prvi dan novih aktivnosti).
 • Dan 10:
  Dan aktivnosti.
 • Dan 11:
  Dan aktivnosti.
 • Dan 12:
  Dan aktivnosti.
 • Dan 13:
  Zadnji dan aktivnosti - gašenje vatre i podjela nagrada.
 • Dan 14:
  Odlazak nakon doručka.

Dan u kampu

Niže je primjer jednog dana punog zabave, smijeha i aktivnosti koje možeš očekivati u Campu California:
 • 07.30 Buđenje (Buđenje i odijevanje).
 • 08.00 Hollywood bowl (skupština za početak dana).
 • 08.15 Doručak.
 • 08.45 Pospremanje soba i priprema za aktivnosti.
 • 09.15 Prvi sat aktivnosti (umjetnost i ručni radovi, plivanje, streljaštvo... ).
 • 10.25 Drugi sat aktivnosti (mačevanje, windsurfing, nogomet ... ).
 • 11.35 Treći sat aktivnosti (tenis, drama, odbojka ... ).
 • 13.00 Hollywood bowl (skupština i najave).
 • 13.15 Ručak i vrijeme za odmor (pisanje poruka, mirne aktivnosti u kućicama).
 • 15:00 Prvi poslijepodnevni sat aktivnosti (jedrenje, planinarenje, ples... ).
 • 16:00 Drugi poslijepodnevni sat aktivnosti (rezbarije, mačevanje, drama, jedrenje ... ).
 • 17:00 Treći poslijepodnevni sat aktivnosti (plivanje, glazba, američki nogomet ... ).
 • 19:00 Hollywood Bowl i večera.
 • 20:00 Večerne aktivnosti (igre, gledanje filmova, skautska vatra).
 • 21:30 Vrijeme za spavanje za mlađu djecu.
 • 23:00 Vrijeme za spavanje za stariju djecu.

 

Aktivnosti

U kampu smo najponosnijina svoju veliku ponudu različitih aktivnosti. Sve od sporta doumjetnosti, igranja različitih igara i naravno dobro staro druženje uz vatru, -za svakog se pronađe nešto.

Kamperiće raditi ono što će poželjeti. Prvi dan kampa će testirati sve sportske aktivnosti i nakon toga će se organizirati u grupe.

Američki nogomet

Tradicionalni američki sport sličan ragbiju. Dvije ekipe se uz trčanje trude gurati loptu po polju tepružiti je suigračima. Cilj je loptu spremiti u takozvani “end zone”. Ukampu California igrati ćemo verziju “touch football” što je lakšaverzija tradicionalnog američkog nogometa. 

Streljaštvo

Djeca će s različitim lukovima i strijelama gađati mete koje se nalaze na različitim udaljenostima. Ciljat će na takozvano "bikovo oko". Tako će saznati dijelove luka i strijele te sigurnog ciljanja.

 

Umjetnost

Taaktivnost uključuje bojanje slika, dizajniranje nakita, crtanje,izradu skulptura, bojanje odjeće, farbanje vodenim bojama,izradu svijeća i puno drugih sličnih zanata. Sve potrebne materijale pribavlja kamp - osim dječje mašte koja ne poznaje granica. 

 

Vožnja na banani

Veliki jastuk za napuhavanje pričvršćen za brod. Predivno! Gore može sjesti 4 djece i jedan mentor. Samo za vikende i posebne prigode. Zabavno i mokro iskustvo! 

Bejzbol

Utom klasičnom američkom sportu igraju 2 grupe od 9 igrača koji imajupalicu za baseball, rukavice i loptu te igraju jedan protiv drugoga.Imamo bacača, hvatača, igrača prve, druge i treće baze, bližeg udarača i igrača lijevog, srednjeg i desnog vanjskog polja u svakoj grupi na igralištu.

Košarka

Još jedan tipičan američki sport. Igraju 2 grupe od najviše 10 igrača. Cilj igre je pogoditi koš protivničke ekipe. Može se igrati po različitim pravilima s obzirom na vrijeme, prekršaje i bodovanje.

Camp California bend

Imamobogatu zbirku akustičnih i bas gitara, bubnjeva, klavira, sintisajzera,flauta i drugih instrumenata. Djeca mogu naučiti svirati sve - makarsamo osnove. Na kraju sezone bit će koncert, gdje će svako dijete moći pokazati što je naučio u kampu.

Kriket

Kao nogomet i ragbi, i kriket je tradicionalni britanski timski sport

koji se igra na glatkom travnatomigralištu. Igrajudvije grupe - svaka se trudi srušiti vrata koja se sastoje od triokomite pruge s barovima na vrhu, s loptom koju treba odbiti s palicom.Ovaj je sport sličan američkom baseballu, a razlika je što se tu loptahvata rukavicom. 

Dnevni list - Camp California News

Vaše dijete može postati istraživački novinar i poći u lov za vručim pričama istražujući svakodnevne događaje u kampu.Zatimmože napisati izvješće, dodati nekoliko fancy fotografija i grafika iobjaviti svoju priču u dnevnom listu tako da svi mogu pročitati što sedogodilo - i što će se tek dogoditi.

Ples

Naši profesionalni učitelji plesa naučit će djecu klasične i moderne plesne korake, kako za koreografske predstavetako i za večernji disko. Sve od tanga do valcera - na plesnom podiju moći će se zavrtiti do zvijezda. 

 

Digitalna fotografija

Vaša djeca se mogu pridružiti našoj ekipi ljubitelja fotografije te naučiti osnovne tehnike fotografiranjem druge djece u kampu.Zatim se mogu vratiti u laboratorij i digitalno organizirati fotografije kojesu snimili tijekom dana. Ta grupa udruži snage na kraju svakog programai pripremi slide show, a tokom tjedna nude dnevne slike koje ostalimogu pogledati online na  Bunk1.

Drama

Djeca kreiraju i implementiraju originalnu izvan-Brodwaysku predstavuuzpomoć profesionalnih učitelja drame. Koriste kostime i razne umjetničkedodatke izrađene u kampu. Naša novostvorena platforma također ima iprofesionalni akustički i light show te veći prostor za igru. 

 

Mačevanje

Mačevanje je igra između dva protivnika gdje svaki pokušava onog drugog dotaknuti s mačem. Djeca će naučiti puno pravila tog sporta, a odjeveni će biti u tipičnu zaštitnu opremu.  

 

Hokej na travi

Igraju dvije ekipe od 11 igrača i dvije rezerve u svakoj ekipi. Cilj je pokretati loptu po polju s ukrivljenom palicom i pogoditi je u protivnički gol.

 

Ribolov

U okviru te aktivnosti djeca upotrebljavaju štap za ribolov, udicu iostalu opremu potrebnu za lov različitih riba. Djeca love ribe u obližnjoj luci.

 

Gimnastika

Gimnastika  u kampu uključuje različite stvari, od plesnih vježbi do ritmičkegimnastike. Snaga, ravnoteža, pokret i točnost sve su komponenteza tehničku uspješnost, a to sve nauče vaša djeca u kampu. 

 

Kajaking

Našivodnikajaci su otvoreni i napravljeni iz tvrdog materijala. Kajakaš koristiveslo s duplim nogama za pokretanje čamca. Djeca nauče dijelove čamca,osnovno usmjeravanje i vođenje kao i sigurnost u vodi. 

 

 

Borilačke vještine

U kampu nudimo taekwondo kao trening borilačkih vještina. Taekwondo nudi puno oblika: od free-styla, treninga uzastopnih pokreta, razbijanje dasaka i osnova tehničkog treniranja. Za prikaz stupnja napretka upotrebljava se sistem pojasa različitih boja - svi naši instruktori imaju najviši - crni pojas.

 

Brdski biciklizam 

Djeca će se iskušati u gorskombiciklizmu gdje će naučiti kako popraviti bicikl, kako bicikliratipreko zapreka, preko brda, kroz vodu i preko drvenih platformi. Takođerće otići na daleke vožnje po putovima u okolici. 

Glazba

Djecaće pjevati kamperske i tradicionalne pjesme čak i ako još nikad nisupjevali. Ako nešto žele dovoljno, sve je moguće. Iz svakog djeteta ćemo izvući najboljeg pjevača. 

 

Ping-pong

Mini tenis na stolu.

 Poi spinning

Ovu igru vole i djevojke idečki. To je tradicionalni Maori ples iz Novog Zelanda kroz koji djecanauče ritam i koordinaciju oči/ruka sa 2 loptice na uzici. Jedna je odnajomiljenijih aktivnosti u kampu!

 

Društvene igre

To su različite igre s dva igrača gdje nije potrebne toliko tjelesne aktivnosti na vrui ljetni dan. Kombiniramo tetherball(igrau kojoj udarate svaki u suprotnom smjeru lopticu zavezanu za jarbol),foosball (stolni nogomet), ping pong (stolni tenis) i ogromni šah zazabavum bez prevelikih fizičkih napora. 

 

 

Jedrenje

Našprogramjedrenja nudi malene jedrilice, za 1-2 jedriličara, gdje se mogunaučiti osnove jedrenja, kontrolu jedrilice, vjetra i vode te sigurnost na vodi. Imamo i veće jedrilice za 3-4 jedriličara s punim setomjedara gdje se mogu obavljati naprednije vježbe jedrenja. Sve jedrilice slijedi raft na napuhavanje s vanjskim motorom koji se upotrebljava za spašavanje i učenje. 

 

Ronjenje

Sport koji nudi kombinaciju plivanja i podvodnog ronjenja. Potrebnialati su peraje, maska i respiratorne cijevi. Radi se o istraživanjupodvodnog svijeta gdje djeca mogu gledati prekrasni život ispod razinevode.

 

Nogomet

To je jedna od najpopularnijihaktivnosti u cijeloj Europi pa tako i u kampu. Imamo dvije grupe od 11igrača koji brane svoj gol i napadaju protivnikov. U svakoj su grupigolman, obrambeni igrači, igrači sredine i napadači. 

 

Softball

"Prijateljska"verzijaameričkog nogometa sa sporijim bacanjem i većom i mekšom loptom. Usvakoj grupi igra 9 igrača. Jedan drži palicu, drugi su raspoređeni poigralištu. Igra se na igralištu u obliku od dijamanta s četiri baze.Softball je američka verzija kriketa.  

 

Plivanje

Nudimo slobodno plivanje i učenje različitih stilova plivanja za kampere koji su nešto manje vješti u plivanju.

 

Vodni rukomet

Taj  ekipni sport igraju 2 grupe od 12 igrača, od toga ih 5-7 igraistovremeno u nešto većoj površini od igrališta za košarku. Gol se ostvaruje bacanjem lopte u mrežu protivnika i to bilo kojim dijelom tijela osim nogom. 

 

TEEN PROGRAM

Naš program planinarenja za kampere od 14 do 17 godina starosti. Putujemo narazličite lokacije po Hrvatskoj i sudjelujemo u mnogim aktivnostima.Penjanje, kajaking, brdski biciklizam i aktivnosti na otvorenom - tosu samo neke od brojnih aktivnosti za koje se mogu odlučiti djeca u kampu. 

 

Tenis

Za program učenja tenisa inspirirali su nas Serena Williams i Roger Federer. S 8 teniskih igrališta  te kvalificiranim i iskusnim trenerima to je jedna najboljih aktivnosti u kampu.  

 

 

Video produkcija

Usuradnji sa studentima digitalne fotografije, učenici iz grupe videoprodukcije će izrađivati kratke video filmove. Naučit će osnovneinformacije o scenarijima, igranju, produkcijskim tehnikama i digitalnomuređivanju na računalima u kampu. Velikapremijera filma biti će završne večeri uz skautsku vatru.

 

Odbojka

Igra se na pravokutnom igralištu od pijeska. Igraju dvije grupe od 6 igrača. Igralište je podijeljeno mrežom na dvijeistepolovice. Cilj je vratiti loptu na protivnikovo igralište prije negopadne na pod. Igrači loptu udaraju rukama ili šakama, ali najviše triput za redom. Igra počinje serviranjem.

 

Vodeni park

Tojenaš posebni vodeni trampolin i toranj za penjanje koji leži u vodi 50metara od plaže. Djeca tako mogu trčati i skakati po različitimpovršinama ili samo ležati nasuncu i gledati prijatelje dok se oni igraju. Nove površine za igrudodaju se kroz kamp, a to je jedna od najpopularnijih aktivnosti ukampu. 

 

Jedrenje na dasci

Daska za jedrenje s ručajem, jamborom i trokutnim jedrom omogućuje jedrenje na valovima uz pomoć različitih tehnika, ovisno od toga kako vjetar pušte. Imamo 3 različite veličine daski tako možemo omogućiti jedrenje djeci svake dobi. 

 

 

Izrada različitih stvari od drveta

Djeca će naučiti upotrebljavati različite ručne i električne alate za oblikovanje drva i napraviti  različite proizvode kao što su kutije, okviri za slike, go-karte i ostale dekorativne darove koje će moći ponijeti sa sobom.

 

 

 

NOVOSTI!

Avanturistički park

Našnoviavanturistički park je pripremljen. Imamo zid za penjanje od 10 metara i6 novih elemenata: majmunski most, AV element, Flexy Way, Leapof Faith, UVElement i 80 metarski Zipline.

 

 

Posebni i večernji programi

 • Zabava za 4. srpanj
 • Igranje benda
 • Skautska vatra
 • Uhvati zastavu
 • Karneval
 • Disko
 • Dutch Auction
 • Egg Drop
 • Gold Rush
 • Međunarodna noć
 • Filmska noć
 • Mr. & Mrs. kampa
 • Night Line
 • Scottie the Pirate
 • Teen Jam

 

 

Šetnja kroz kamp

Popis aktivnosti

Slike iz kampa

Cijene i termini

>>PRIJAVA<<

Često postavljena pitanja

 

Pogledajte još ponude ostalih kampova po Europi na www.kids-adventures.com!

 

Za više informacija nazovite nas na 0800 1998 ili na 099 488 63 40 ili pišite na info@staputovanja.com.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana