Raširi krila

Nepal

nepal

Highlights: Katmandu, Himalaja, Nepal, Anapurna, Chtiwan, treking

Doživite čarobnost šarolikih tržnica Katmandua i spokojnost himalajskih gorskih puteva – ovo 10-odnevno putovanje po Nepalu na zanimljiv način udružuje najbolje što država nudi. Ako ste avanturist u duši i ne bojite se izaziva, uputite se na treking do podnožja gorja Anapurna. Vaš trud bit će nagrađen veličanstvenim pogledom na planine koji je vrijeden svakog napora. Nepal možete doživjeti i malo drugačije te u terencu istražiti udaljene kutke nacionalnog parka Chitwan. Program je pun aktivnosti, a dostupne su i mnoge dodatne – što kažete na brčkanje u prirodnim vrelima? Uvjereni smo da ćete se vratiti puni pozitivnih iskustava i uspomena na tu prekrasnu državu.

Itinerar

Dan 1: Zagreb - Katmandu

Let iz zagrebačke ili obližnje zračne luke preko posredne zračne luke prema Katmanduu.  

Dan 2: Katmandu

Nakon pristajanja transfer do hotela, aklimatizacija. Popodne uvodni sastanak na kojem ćete se upoznati sa svojom grupom i vodičima,  a do tada imate slobodno vrijeme za stjecanje prvih dojmova Nepalu.

Dan 3:  Katmandu

Nepalska prijestolnica nudi brojna znamenitosti vrijedne razgledavanja, kao što su trg Durbar i kraljevski grad Bhaktapur, oba s Unescovog popisa kulturne baštine. Zanimljiv je i projekt Sisterhood of Survivals u sklopu kojeg pomažu rehabilitirati žrtve trgovine ljudima. Lokalne žene koje sudjeluju u projektu mogu vas naučiti pripremati momose, tradicionalne nepalske knedle. Stupa Bodhnath najveće je budističko svetište na svijetu, dok je Pashupatinath najslavniji hinduistički hram u državi koji leži na obali svete rijeke Bagmati.

Dan 4: Katmandu/Pokara

Napustite živahnu prijestolnicu te se autobusom odvezite do prekrasne Pokare, a putem uživajte u veličanstvenom pogled na gorje Anapurna. Kada stignete na cilj, možete razgledati hram Brindabasim koji bdije nad gradom. Nakon toga možete si priuštiti odmor u kafiću, iznajmiti čamac i odveslati na sredinu jezera ili pak na mnogobrojnim tržnicama i u trgovinicama kupovati nepalske i tibetanske suvenire.

Dan 5: Pokara/Ghandruk

Obucite treking obuću– pred vama je tri dana trekinga kroz izolirana planinska sela i prekrasnu pokrajinu vrijednu svake kapljice znoja. Putovanje nije samo paša za oči već i jedinstven kulturni doživljaj. Susrest ćete naime brojne lokalne zajednice od kojih svaka ima svoje običaje i tradicije. U netaknutom planinskom okolišu upoznat ćete tako tople i gostoljubive domaćine koji na planinskim pašnjacima uzgajaju jakove i koze. Ne propustite priliku za posjet brojnim hramovima i samostanima. Vaš put bit će pun jedinstvenih prirodnih bogatstava: prelazit ćete ledene rijeke, široke ravnice i visoke planinske prijelaze. Za točku na i nagradite se kupanjem u vrućim prirodnim vrelima!

Dan 6: Ghandruk/Landruk

Nakon douručka uputite se na približno četverosatni pohod uz podnožje planina od Ghandruka do Jhinu Danda gdje će biti stanka za odmor. Popodne će vas, nakon otrpilike tri sata hodanja, slikoviti šumski put dovesti do sela Landruk.

Dan 7: Landruk/Dhampus

Zadnji dan trekinga čeka vas pet sati hodanja do Dhampusa. Na puti uživajte u prekrasnoj pokrajini i upoznajte ljubazne lokalce koji će vam reći nešto više o životu u tim udaljenim područjima.

Dan 8: Dhampus/ Nacionalni park Royal Chitwan

Nakon završetka trekinga čeka vas vožnja kroz regiju Terai do nacionalnog parka Chitwan. Dan ćete provesti u dijelu parka Terai Terai (»vlažna zemlja«). Radi se pojasu močvarnih travnjaka, savana i šuma u podnožju Himalaje.

Dan 9: Nacionalni park Royal Chitwan

Ako ste vrlo nestrpljivi, možete se već rano ujutro uputiti u istraživanje park. Možda ćete imati sreću i uočiti nedostižnog tigra. Nakon toga čeka vas vođena poludnevna šetnja parkom. Slobodno vrijeme iskoristite za vožnju kanuom ili promatranje ptica. Regija Terai-Duar dom je ugroženog indijskog nosoroga, slonova, bengalskih tigrova, medvjeda, leoparda i drugih divljih životinja. Nacionalni parkovi Royal Chitwan i Royal Bardia namijenjuju velik dio zaštićenog područja za stanište tih ugroženih životinja pa stoga ovdje živi velik dio još živućih nosoroga i tigrova u Južnoj Aziji.

Dan 10: Nacionalni park Royal Chitwan/Katmandu

Nakon dana ispunjenih doživljajima čeka vas povratak u nepalsku prijestolnicu. Nakon dolaska iskoristite slobodno popodne za istraživanje grada. Između ostalog možete posjetiti Swayambhunath ili Majmunski hram. Ime je dobio zbog tih mnogobrojnim lukavih životinja koje u njemu žive. Pazite na svoje stvari, hramovski majmuni turistima vole otimati stvari!

Dan 11: Katmandu - Zagreb

Polazak u Europu.

 

Što je uključeno

 • vođeno razgledavanje Katmandua,
 • ručak u okviru projekta Sisterhood of Survivors,
 • vođeno razgledavanje kraljevskog grada Bhaktapur,
 • treking na području gorja Anapurna (3 dana),
 • 4x4 safari u nacionalnom parku Chitwan i
 • svi prijevozu među destinacijama i uključene aktivnosti. 

  Hrana, smještaj i dodatni troškovi

  • 6 noćenja u hotelima, 3 noćenja u teahouse lodges.
  • 1 ručak
  • Dodatni troškovi za hranu: 2.175 kn - 2.850 kn

   

   Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 1998, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

   Ostavi upit

   Šifra putovanja: G-ANNA

   Putovanja

   All we do is travel

   S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

   STA putovanja
   Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

   0800 19 98

   info@staputovanja.com

   Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

   ZAGREB
   T: 01 488 63 40
   M: 099 488 63 40
   F: 01 488 63 45
   L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

   LJUBLJANA
   T: +386 (0)1/ 439 16 90
   T: +386 (0)1/ 439 16 91
   M: +386 (0)41 612 711
   L: Ajdovščina 1, Ljubljana