Raširi krila

Indija


HighlightsIndija, Delhi, Agra, Bikaner, National Geographic

Fantastična avantura pruža uvid u povijest i baštinu ove fascinantne države. Posjetite gradove mogulskih vladara, Agru i New Delhi, impresivne prijestolnice nekadašnjih prinčevskih država s raskošnim vilama i palačama. Upoznajte gradske starješine tradicionalnog sela Chandelao te se prošetajte tržnicom starog grada Bikaner. To je Indija o kojoj sanjaju mnogi putnici avanturisti!

Itinerar

Dan 1: Ljubljana - Delhi

Polazak iz Ljubljane prema Indiji. 

Dan 2: Delhi

Do večernjeg sastanka s vodičima nisu predviđene organizirane aktivnosti pa stoga možete istražiti grad u vlastitom aranžmanu.

Dan 3: Delhi/Mandawa

Ulicama Delhija povest će vas mladi vodič koji je dio projekta New Delhi Streetkids Project, u okviru kojega nekadašnja ulična djeca rade kao vodiči i turistima na jedinstven način predstavljaju grad. Zatim vas čeka posjet kolonijalnom dijelu grada gdje ćete se diviti širokim bulevarima i raskošnoj arhitekturi. Nakon razgledavanja odvest ćete se do grada Mandawa.

Obrok:doručak

Dan 4: Mandawa/Bikaner

Dan započnite šetnjom očaravajućim gradom Mandawa gdje možete između ostalog posjetiti lokalne tržnice i tradicionalne, prekrasno ukrašene indijske gradske kuće (haveli). Možete također posjetiti centar za uzgoj deva. Zatim vas čeka vožnja do grada Bikaner gdje ćete se smjestiti u hotelu u kojem je nekada živjelo plemstvo.

Obrok:doručak

Dan 5: Bikaner

Lokalni poznavaoc pokazat će vam tradicionalne tržnice starog dijela grada i reći vam sve o starodavnim tradicijama robne razmjene, trgovine s čajem i začinima te kako stari trgovački putevi još uvijek utječu na moderno poslovanje. Zatim ćete posjetiti prekrasno očuvanu tvrđavu Junagarh. Građevina ukrašena do najsitnijeg detalja jedna je od najstarijih tvrđava u Indiji i u vlasti je kraljeve obitelji Bikaner. Nakon razgledavanja čeka vas posjet posebnom hramu koji ima malo negativnu reputaciju – Deshnoke ili Hram štakora. Iako većina ljudi u Indiji, kao i drugdje u svijetu, štakore smatraju štetočinama, ovdje vjeruju da su ti glodavci sveti i brinu za njih. Ako vam ne smeta 20.000 štakora koji žive u hramu, razgledajte njegovu unutrašnjost. Posebno pazite na bijelog štakora jer kažu da donosi sreću!

Obrok:doručak

Dan 6: Bikaner/Jodhpur

Napustite Bikaner i krenite prema Jodhpuru ili »Plavom gradu« gdje ćete popodne posjetiti veličanstvenu tvrđavu Mehrangarh. Prekrasna građevina nalazi se na vrhu visokog brda s kojeg se pruža lijep pogled na grad.

Obrok:doručak

Dan 7: Jodhpur/Chandelao

Jeepom se udaljite od gradske vreve i krenite u istraživanje krajolika. Posjetite pleme Bishnois, lokalne umjetnike u izrađivanju keramike i pleme Prajapats koje slovi po vezenju tepiha. Nakon razgledavanja put ćete nastaviti prema selu Chandelao gdje ćete upoznati domaćine i saznati nešto više o lokalnoj radžastanskoj kulturi.

Obroci:doručak, večera

Dan 8: Chandelao

Prošetajte selom, razgledajte lokalne tržnice i upoznajte seoske starješine i učitelje koji će vas upoznati sa svojom svakodnevicom, ekonomijom i kulturom. Posjetite prostore projekta Sunder Rang koji ženskama pomaže postići veću ekonomsku neovisnost, pomoću obrazovanja i učenja tradicionalnih vještina.

Obroci:doručak, večera

Dan 9: Chandelao/Udaipur

Otiđite do grada Udaipur. Putem ćete posjetite veličanstveni hram Ranakpur Jain, izgrađen od bijelog mramora i posvećen lokalnom božanstvu. Možete se diviti veličastvenoj arhitekturi, precizno isklesanim dekoracijama i brojnim mramornim stupovima. Nakon dolaska u Udaipur čeka vas popodnevna šetnja gradom.

Obrok:doručak

Dan 10: Udaipur

Iskoristite dan za posjet najvećim gradskim znamenitostima. U najvećoj palači u regiji Radžastan steći ćete dojam kako je nekada živjelo plemstvo. Zatim se ukrcajte u barku i uživajte u opuštajućoj plovidbi jezerom Pichola, s prekrasnim pogledom na grad i palaču. Za kraj posjetite hram Jagdish, posvećen bogu Višni, jednom od triju vrhovnih božanstava hinduizma. U toj trojici Višnu predstavlja zaštitnika ili održavatelja.

Obrok:doručak

Dan 11: Udaipur/Jojawar

Oprostite se od Udaipura i nastavite put do grada Jojowar. Nakon dolaska u grad čeka vas jedinstvena safari vožnja vlakom kroz slikovito planinsko područje Aravali.

Obroci:doručak, večera

Dan 12: Jojawar/Jaipur

Nakon doručka čeka vas vožnja do sljedeće stanice na vašem putovanju: Jaipura, prijestolnice indijske države Radžastan. Jaipur nazivaju i »Rozim gradom«, zbog velikog broja građevina ofarbanih u crveno ili rozo. Grad se može pohvaliti i prekrasnim palačama, tvrđavama, vrtovima, hramovima i beskonačnim ulicama. Posjetit ćete školu Barefoot, neprofitnu organizaciju koja lokalnom stanovništvu pomaže postići veću samoopskrbu i održivi razvoj.

Obroci:doručak,ručak

Dan 13: Jaipur

Posjetite Jantarnu palaču iz 15. stoljeća koja je nekada bila prijestolnica regije i u kojoj se na zanimljiv način miješaju utjecaji hinduističke i muslimanske arhitekture. Posjetite muzej gradske palače koja se nalazi u starom dijelu grada. Prošetajte dvorištima, vrtovima i građevinama, a u muzeju razgledajte antičke kočije i zlatom vezenu vjenčanicu. Posjet opservatoriju Jantar Mantar vratit će vas u vrijeme i upoznati vas s načinom na koji su u staroj Indiji promatrali zvijezde i planete. Zatim možete posjetiti Palaču vjetrova (Hawa Mahal), poznatu po ugodnom vjetru koji ugodno hladi palaču i u najtoplijim mjesecima.

Obrok:doručak

Dan 14: Jaipur/Agra

Trinajsti dan odvest ćete se u grad Agru, a putem ćete posjetiti napušteni grad Fatehpur Sikri koji je nekada bio prijestolnica Mogulskog carstva, a danas je na popisu Unescove svjetske baštine. Obratite pažnju na simbole različitih religija. Kralj Akbar, koji je izgradio ovaj grad okružen zidinama, postavio je naime tri palače za svoje najdraže žene: hinduističku, muslimansku i kršćansku.

Obrok:doručak

Dan 15: Agra/Delhi

Ustanite rano ujutro jer vas čeka posjet jednom od sedam svjetskih čuda – slavnom Taj Mahalu. Ranojutarnji posjet omogućava nesmetano razgledavanje jedne od najljepših građevina na svijetu. Divite se prekrasnim bijelim mramornim stupovima mauzoleja koji je vladar Shah Jahan izgradio kao spomenik ljubavi za svoju najdražu ženu Mumtaz Mahal. Nakon razgledavanja krenut ćete prema Delhiju gdje možete izabrati vođeno razgledavanje starog grada ili pak slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje bogate kolonijalne arhitekture i privlačnih trgovina.

Obrok:doručak

Zajamčeni polasci

 • 6. i 13. listopada 2019.
 • 3. studenog 2019.
 • 1. i 15. prosinca 2019.

Što je uključeno

 • prijevoz prilikom dolaska,
 • posjet projektu Delhi Streetkids,
 • orijentacijsko razgledavanje kolonijalnog Delhija,
 • razgledavanje gradskih kuća ukrašenih freskama,
 • istraživanje tradicionalnih tržnica u starom dijelu grada Bikaner s lokalnim vodičem,
 • posjet tvrđavi Junagarh i hramu štakora,
 • posjet utvrdi Mehrangarh i tornju sa satom,
 • ekskurzija do sela Chandelao i Jojawar,
 • posjet starješini u selu Chandelao,
 • istraživanje grada Udaipur,
 • posjet hramovima Ranakpur Jain,
 • pojet koledžu Barefoot,
 • istraživanje grada Jaipur i Jantarne palače, 
 • razgledavanje Sikria, Taj Mahala i Crvene tvrđave u Agri,
 • zanimljivi članci i korisni fotografski savjeti National Geographica prije polaska i 
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

 • 14 noćenja u hotelima
 • 14 doručaka, 1 ručak, 3 večere

  (Aviokarta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: G-AHLNG

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana