Raširi krila

Bali


Highlights: Bali, Indonezija, Ubud, Sidemen, Gunung Batur (Mt Batur), Lovina, Bedugul, Sanur

Otkrijte Bali – predivan indonezijski otok kao stvoren za odmor na plaži. Posipan je malenim selima, vulkanima, rižinim poljima, idiličnim plažama i šarenim koraljnim grebenima. Osvojite Gunung Batur (Mt Batur), zaronite u podvodni svijet Nacionalnog parka Bali Barat, najedite se odlične hrane i pronađite svoj mir u budističko-hinduističkom hramu Pura Ulun Danu Bratan koji je posvećen božici vode. Neka vas očara toplina starosjedilaca i njihovi šareni običaji te topla dobrodošlica koja je pravi sinonim za prekrasan Bali.

Itinerar

Dan 1: Ubud

»Om Swastiastu!« Dobrodošli u Ubud koji predstavlja kulturno i umjetničko središte Balija. Vaša avantura započinje sastankom u 18 sati. Nakon sastanka možda ćete poželjeti otići na grupnu večeru u jedan od lokalnih restorana. Njam!

Dan 2: Ubud

Krenite s turom pješačenja gradom, na taj ćete način najbolje vidjeti kako izgledaju dnevni život lokalnog stanovništva, rižina polja, dolina trave alang-alang koju koriste za krovove te četvrt lokalnih slikara i ručnih izrađivača predmeta. Tura završava u centru grada gdje ćete imati dovoljno vremena za obilazak lokala, galerija i trgovina. Posjetit ćemo i Bumi Sehat, lokalnu kliniku koja brine o zdravlju djece i majki. Dan ćemo završiti gledanjem tipične plesne predstave Kecak.

Obrok: Obroci: doručak

Dan 3: Ubud/Sidemen

Počinjemo s 2 i pol sata dugim biciklističkim izletom po uskim cestama, mirnim zaseocima i rižinim poljima – najbolji način da upoznate mještane i nauživate se odličnih panorama. Imat ćemo nebrojenih mogućnosti za razgledavanje malih ali prekrasnih hramova. Nastavljamo kombijem, razgledat ćemo brdovito maleno selo Sidemen koje najvišim vrhom otoka Gunung Agung (Mt Agung) u pozadini dokazuje da još uvijek možete naći skrivene kutke daleko od hordi turista. Bonus: neće biti više jako vruće jer ćemo biti u visinama.

Obroci: doručak

Dan 4: Sidemen/Gunung Batur (Mt Batur)

Jutarnja šetnja vodit će vas po selu i tako ćete upoznati ručne izrađivače predmeta i njihove tekstilne proizvode (songket). Uključen je i tradicionalni bungkus ručak. Odlazimo još više u brda, po rubu kratera, do ribarskog sela na rubu jezera Batur. Vulkan Batur (1717 m) svojim jezerom potiče lokalni ribolov, dok mnogi stanovnici sela zarađuju kao vodiči prilikom uspinjanja na brdo. Noć ćemo provesti u obližnjemu jednostavnom hotelu s restoranom kako bismo odmah rano ujutro krenuli s hodanjem.

Obrok: ručak

Dan 5: Gunung Batur (Mt Batur)/Lovina

Dan započnite u 3 sata ujutro uspinjanjem na vrh vulkana. Neće vam biti žao jer ćete iznad dolina Balija vidjeti jedan od najljepših zalazaka sunca. Za jasnih dana možete vidjeti čak planinu Gunung Rinjani (Mt Rinjani) na susjednom Lomboku. Gotovo sigurno, ovo će biti jedan od najljepših dijelova vašega putovanja. Nažalost, vrijeme nije predvidivo, stoga se nikako nemojte ražalostiti ako vaše panoramsko razgledavanje bude ometala naoblaka. Nakon povratka s vulkana možete se odlučiti za namakanje u termalnoj vodi s fenomenalnim pogledom na jezero i krater. Iz brdovitih krajeva krenite prema malomu obalnom mjestašcu Lovina koje je poznato po delfinima, dobroj hrani, tradicionalnim masažama i jogi.

Obroci: doručak

Dan 6: Lovina

Čeka vas ronjenje na dah među koraljnim otocima Menjangan, dijelovima Nacionalnog parka Bali Barat. Popodne iskoristite slobodno vrijeme u Lovini koje možete namijeniti istraživanju sunčanih plaža. Na povratku se možete zaustaviti u termalnom vrelu Banjar koje je prije svega vrlo popularno među starosjediocima. Navečer ćemo otići na posebnu večeru na kojoj vas očekuju prave lokalne poslastice.

Obroci: doručak, večera

Dan 7: Bedugul

Posjetite maleno brdovito selo Munduk gdje se možete uputiti u šetnju kroz plantaže klinčića i kave do skrivenog slapa. Prošećite uz jezero Bratan i razgledajte hram Pura Ulun Danu Bratan koji se skriva na malenom otoku usred jezera (ne, niste na Bledu). Put nastavite u Bedugul, brdovito mjestašce koje se nalazi na vulkanskom predjelu, punom zelenog raslinja. Tu ćete trebati topliju odjeću za rana jutra i večeri.

Obroci: doručak

Dan 8: Bedugul/Sanur

Razgledajte botanički vrt u Bedugulu gdje možete u opuštenoj i mirnoj okolini vidjeti više od 2000 različitih biljaka iz cijele Indonezije. Nastavite put do Sanura, gdje imate slobodno popodne. Možete se uputiti u šetnju uz plažu, popričati sa starosjediocima koji isto tako uživaju u suncu i morskom zraku, možete se upoznati s radom ribara ili se pak odmoriti u nekom od restorana. A nedaleko od plaža možete razgledati i antička svetišta.

Obroci: doručak

Dan 9: Otok Boracay

Putovanje završava doručkom. Kamo ćete dalje?

Obroci: doručak

Što je uključeno

 • Ubud Vođeno razgledavanje grada Plesna predstava Kecak Razgledavanje Bumi Sehata, Biciklistička tura od Tara do Ubuda
 • Sideman: Vođeno razgledavanje i tradicionalni ručak.
 • Gunung Batur (Mt Batur): Ulaznica Uspinjanje uz lokalnog vodiča,
 • Lovina: Ronjenje na dah na otoku Menjangan, Ronjenje na dah u Nacionalnom parku Bali Barat, Ulaz u terme Banjar
 • Munduk: razgledavanje slapova
 • Bedugul: razgledavanje svetišta na jezeru Bratan, razgledavanje botaničkog vrta
 • Lovina: razgledavanje tržnice Seririt
 • 1 noćenja u kući za goste, 7 noćenja u hotelu
 • 8 doručaka, 1 ručak, 1 večera
 •  

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit
 
Šifra putovanja: I-TISA

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana