Raširi krila

U zemlji polarnog medvjeda


Highlights: ledene planine, ledenjaci, krstarenje, sjeverni pol, sjeverni medvjedi

Na ovom vas putovanju na svakom koraku čekaju nezaboravne avanture. Bliski susret s ledenim planinama i ledenjacima, polarna divljina puna života: brodom se uputite u uzbudljivo istraživanje krajnjeg sjevera. Lokalne stanovnike – polarne medvjede, tuljane, sobove i kolonije ptica – zbog nemilosrdnih uvjeta možete promatrati samo nekoliko mjeseci u godini.

Itinerar

Dan 1: Longyearbyen/Špicbergi

Nakon dolaska u grad Longyearbyen, na norveškom otočju Svalbard (ili Spitsbergen), čeka vas prijevoz do broda G Expedition na kojem će kasno popodne započeti vaša avantura. Prtljagu morate predati na dogovorenom mjestu između devet ujutro i podne. Prilikom predaje prtljage bit će prisutan lokalni predstavnik koji će odgovarati na vaša pitanja o gradu i ukrcavanju na brod. Svi će se putnici kao grupa ukrcati na brod u četiri popodne. Putovnicu imajte na dohvat ruke te ju ne stavljajte u prtljagu jer se ona posebno ukrcava na brod.

Dani 2—7: Špicbergi

Započinje vaše putovanje kraljevstvom polarnog medvjeda. Da bismo vam osigurali što više susreta s lokalnim životinjama, brodom ćemo vas odvesti do mnogih udaljenih mjesta. Ugledati polarnu lisicu, soba i ptice nije jednostavan zadatak, no isplati se širom otvoriti oči. Ako budu vremenski uvjeti dopuštali, brod će zaploviti među fjordove koji vode do ledenjaka i ledenih planina. S broda ćete promatrati kolonije ptica, a možete se i ukrcati u čamac (Zodiac) i istražiti ledeno kraljevstvo iz još veće blizine. To je također odlična prilika da zakoračite na tvrdo tlo, posjetite povijesno važne gradove i doživite tundru. Pritom neprestano budite pozorni na okolicu jer ćete možda ugledati ugrožene i rijetke polarne vrste te brojne morske sisavce i ptice. Iako je cjelokupno otočje dom vjerojatno najslavnijeg stanovnika ove regije, polarnog medvjeda, za susret s njim morat ćete bit strpljivi i uporni.

Početak sezone najbolje je vrijeme za razgledavanje velikih ledenih ploha koje pokrivaju morsku površinu i obično znače odlične uvjete za promatranje životinja. Kasnije u sezoni brod može preći i veću udaljenost te tako omogućiti istraživanje cjelokupnog otočja, čak i manje istraženih regija kao što su Nordaustlandet i Kvitøya te kontinentalnih rubova gdje voda bogata hranjivim tvarima mami veličanstvene kitove.

Svaki je dan planiran na način da, s obzirom na vremenske uvjete i stanje leda, iskoristite najviše od njega. Unutar otočja udaljenosti su relativno male, a more je uglavnom mirno. U šest dana imat ćete priliku uživati u netaknutoj ljepoti mora pokrivenog ledom, fjordova s pogledom na okolne planine i ledenjake od kojih zastaje dah, a sežu sve do mora. Ako izaberete vožnju čamcem, moći ćete izbliza vidjeti tuljane, morževe i spektakularne klifove naseljene pticama.

U večernjim satima posljednjeg dana putovanja brod se vraća u Longyearbyen te će se usidriti ispred obale grada.

Dan 8: Špicbergi/Longyearbyen

Na dan odlaska, svi putnici koji putuju zrakoplovnim prijevozom imat će prijevoz do zračne luke Longyearbyen..

 

Što je uključeno

 • sedam noćenja na brodu G Expedition,
 • prijevoz prilikom dolaska,
 • ekskurzija sa Zodiacom koju vodi iskusna ekipa,
 • predavanja i edukativni program,
 • vodootporne čizme,
 • vjetrovka i
 • 7 doručaka, 6 ručaka i 7 večera.

    Hrana, smještaj i dodatni troškovi

    • Kajute s 4, 3 ili 2 kreveta, ili suit (sve s kupaonicom i prozorom). Kajute imajo dupli krevet na kat, a suit veći krevet. Sve sobe imaju pogled na more
    • 7 doručaka, 6 ručaka i 7 večera

     Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu. .

     Ostavi upit

     Šifra putovanja: G-XVRPNX

     Putovanja

     All we do is travel

     S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

     STA putovanja
     Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

     0800 19 98

     info@staputovanja.com

     Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

     ZAGREB
     T: 01 488 63 40
     M: 099 488 63 40
     F: 01 488 63 45
     L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

     LJUBLJANA
     T: +386 (0)1/ 439 16 90
     T: +386 (0)1/ 439 16 91
     M: +386 (0)41 612 711
     L: Ajdovščina 1, Ljubljana