Raširi krila

Antarktika


Highlights: Antarktika, ledene planine, pingivini, kitovi, Shetlandski otoci

Smaragdne, ljubičaste, intenzivno plave i purpurne nijanse – antarktički poluotok je mnogo više od svijeta beskonačne bjeline. Pridružite nam se na putovanju po najjužnijem mjestu na svijetu! Pogled na ogromne ledene planine koje spokojno plivajo na mirnoj jutarnjoj pučini potpuno će promijeniti vaše shvaćanje svijeta. Nađite se oči u oči s veličanstvenim kitovima, jatimi pingvina i impresivnom pokrajinom čije su ljepote iskusili samo rijetki. 11-dnevno putovanje približit će vam čarobnost južnih Shetlandskih otoka i antarktičkog poluotoka.

Itinerar

Dan 1: Ushuaia

Dolazak u izabrano vrijeme. Uključen je prijevoz iz zračne luke. Prvi dan osjetite ritam argentinskog grada Ushuaia, najjužnijeg grada na svijetu.

Dan 2: Ushuaia/Drakov prolaz

Uživajte u slobodnom jutru: otiđite u šoping, istražite grad ili bližu okolicu. Između ostalog možete izabrati i šetnju nacionalnim parkom Tierra del Fuego (Vatrena zemlja) ili razgledavanje veličanstvenog ledenjaka Martial. Popodne ćete se u gradskoj luci ukrcati na G Expedition, polarni brod koji prima 134 putnika. Neka vam putovnica bude na dohvat ruke! Navečer ćete uživati u plovidbi kanalom Beagle koji povezuje Pacifik i Atlantik. 

Obroci: doručak, večera

Dani 3 i 4: Drakeov prolaz/Južni Shetlandski otoci

Neka avantura uistinu počne! Prvi dio vašeg puta predstavlja prelaženje 800 km dugog Draekovega prolaza, poznatog po nemirnom moru. Ime je dobio po engleskom pomorcu i viceadmiralu iz 16. stoljeća, siru Francisu Drakeu. Svaki dan možete prisustvovati predavanjima i promatrati prve ledene planine te kitove i albatrose koji rado prate brodove.

Plovidbu možete učiniti još zanimljivijom istraživanjem broda i njegove unutrašnjosti– salona, blagovaonice, knjižnice i predavaonice- gdje ćete upoznati vodiče, posadu i osoblje. Prije nego što dođete do najjužnijeg kontinenta, na predavanjima ćete saznati sve o njegovoj nevjerojatnoj geologiji, povijesti, lokalnoj fauni i još mnogo toga. Na brodu će se uvijek naći netko tko će moći odgovoriti na sva vaša pitanja, budući da posadu čine iskusni povjesničari, morski biolozi i drugi stručnjaci.

Obroci: doručak, ručak, večera

Dani 5—8: Južni Shetlandski otoci/Antarktički poluotok

Stupite na kopno i doživite jednu od najposebnijih pokrajina na planetu – veliki bijeli kontinent! U četiri će dana brod ploviti među Shetlandskim otocima prema jugu, sve dok ne prođe kroz Bransfieldski tjesnac i stigne do antarktičkog poluotoka. Ako nam vrijeme bude naklonjeno, svaki dan čekaju vas dva izleta na kopno gdje ćete moći vidjeti više vrsta pingvina i morskih lavova (između ostalog i morskog leoparda), razigrane orke u ledenim vodama i veličanstvne grbave kitove. Na putu ćete saznati i nešto više o najvažnijim i najdramatičnijim ekspedicijama u taj udaljen kraj svijeta.

Spakirali ste kupaći kostim, zar ne? Ako ste dovoljno hrabri možete izabrati adrenalinski skok u ledene antarktičke valove! Nagovorite i suputnika i garantiramo vam nezaboravni doživljaj!

Obroci: doručak, ručak, večera

Dani 9 i 10: Drakeov prolaz/Ushuaia

Vrijeme je da se okrenemo prema sjeveru i započnemo plovidbu natrag do luke Ushuaia. Putovanje Drakeovim prolazom iskoristite za odmor i prepričavanje ledenih avantura s posadom i suputnicima, završna predavanja te za promatranje ptica i kitova.

Obroci: doručak, ručak, večera

Dan 11: Ushuaia

Nakon doručka slijedi iskrcavanje s broda. Svi putnici imaju besplatan prijevoz: ako imate rani let pobrinut ćemo se za prijevoz do zračne luke ili pak do centra grada gdje možete odložiti prtljagu i iskoristiti zadnje trenutke u najvećem gradu Vatrene zemlje.

Obrok: doručak

 

Što je uključeno

 • 9 noćenja na brodu G Expedition,
 • 1 noćenje u hotelu u gradu Ushuaia,
 • prijevoz prilikom dolaska i odlaska,
 • ekskurzije barkom u pratnji iskusne ekipe,
 • predavanja i edukativni program,
 • vodootporne čizme i
 • vjetrovka.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

 • 1 noć u dvokrevetnoj hotelskoj sobi. Kajute s 4, 3 ili 2 kreveta, ili suit (sve s kupaonicom i prozorom). Kajute imajo dupli krevet na kat, a suit veći krevet. Sve sobe imaju pogled na more.
 • 10 doručaka, 8 ručaka, 9 večera
 • 150-230 kn za dodatnu hranu.

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

  Ostavi upit

  Šifra putovanja: G-XVCASX

  Putovanja

  All we do is travel

  S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

  STA putovanja
  Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

  0800 19 98

  info@staputovanja.com

  Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

  ZAGREB
  T: 01 488 63 40
  M: 099 488 63 40
  F: 01 488 63 45
  L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

  LJUBLJANA
  T: +386 (0)1/ 439 16 90
  T: +386 (0)1/ 439 16 91
  M: +386 (0)41 612 711
  L: Ajdovščina 1, Ljubljana