Raširi krila

Od Viktorijinih slapova do Windhoeka


Highlights: Viktorijini slapovi, Zimbabve, Bocvana, delta rijeke Okavango, pustinja Kalahari, Namibija

Uz nadoplatu možete putovanju dodati paket aktivnosti koji uključuje neke od najatraktivnijih avantura. Ako ne izaberete spomenuti paket, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u plan putovanja.

Ovo iznimno putovanje započinje veličanstvenim Viktorijinim slapovima, a zatim nastavljate put do Nacionalnog parka Chobe. Tamo se pruža prva prilika za promatranje divljih životinja, dok ćete na brodu moći uživati u pravom afričkom zalasku sunca – očekujte susret s nilskim konjem! Putovanje će vas voditi dalje do jedinstvenog područja - delte rijeke Okavango u Bocvani, gdje će biti dovoljno prilika za šetnju, a vjerojatno ćete sa svojom grupom opet naletiti na nilske konje. Posjetit ćete i Ghanzi gdje će vam domaćini iz lokalne zajednice San pripremiti pravu lokalnu predstavu, a nakon toga putovanje završava u prijestolnici Namibije, Windhoeku.  

Itinerar

Dan 1: Viktorijini slapovi

Prvi dan namijenjen je posjetu veličanstvenim Viktorijinim slapovima, jednim od najljepših prirodnih znamenitosti na svijetu. Cijeli dan možete provesti u brojnim aktivnostima koje su dostupne– od raftinga i bungee skoka do vožnje helikopterom. Ako ste ipak mirniji tip, čekaju vas tržnice i kavane. Isti dan možete otići i na večeru u restoran koji će vam pomoći izabrati lokalni vodič.

Dan 2: Viktorijini slapovi - Kasane

Nakon doručka krenut ćete do granice s Bocvanom, gdje ćete sa svojom grupom postaviti šatore na brijegu rijeke Chobe. Popodne je rezervirano za istraživanje Nacionalnog parka Chobe na četverokotačnim vozilima koja će vas odvesti sve do napajališta za slonove. Dan ćete završiti opuštenim krstarenjem po rijeci i večerom oko logorske vatre. 

Dan 3: Kasane – Regija Caprivi

Današnja postaja je Namibija i regija Caprivi. Većinu dana provest ćete u parkovima sa životinjama – pripremite se jer ćete se s nekom od njih zasigurno i susresti. Prenoćit ćete na brijegu rijeke Okavango koja leži na sjeverozapadu Namibije te se pripremiti na ekskurzije po njenoj delti. Pozor: ako niste izabrali paket aktivnosti, sljedeća dva dana provest ćete u kampu, dok će ostatak grupe otputovati do delte rijeke Okavango.

Dan 4: Delta Okavanga

Nakon ulaska u Bocvanu uputit ćete se prema delti rijeke Okavango. Ovaj jedinstven i neobičan ekosustav poplavljuje svake godine, a voda se razlijeva u pustinju Kalahari. 

Dan 5: Delta Okavanga

Već rano ujutro barkom ćete krenuti kristalno čistom rijekom Okavango, veslajući među prekrasnim lopočima i otočićima s palmama. Zaustavit ćete se na jedno od otočića i uživati jedinstvenoj prirodi, a uz malo sreće susrest ćete i zanimljive životinje. Nakon povratka u kamp, imat ćete dovoljno vremena za odmor prije večernjeg izleta, kada ćete odveslati na promatranje zalaska sunca.

Dan 6: Delta Okavanga - Maun

Nakon posjeta delti otići ćete u živahan grad Maun kako biste prenoćili. Tamo ćete s ostalim putnicima iz grupe, oko logorske vatre, razmijeniti iskustva s ekskurzije po delti. 

Dan 7: Maun - Ghanzi

Ujutro se možete uputiti na panoramski let preko delte Okavange, prije no što putovanje nastavite do Ghanzija u središnjem Kalahariju. U ovoj pustinji živi pleme San i ovaj je posjet savršena prilika za upoznavanje njihove kulture i načina života. Popodne ćete imati priliku doživjeti posebno iskustvo– šetnja s njima kroz koju će vam otkriti tajne preživljavanja u divljini. Navečer ćete uživati u tradicionalnoj plesnoj predstavi plesača iz lokalne zajednice San.

Dan 8: Ghanzi - Windhoek

Dan ćete započeti vrlo rano. Uputit ćete se prema zapadu i ući u Namibiju te zatim nastaviti put do namibijske prijestolnice Windhoek. Windhoek nije samo glavni grad već je također kulturno, društveno i ekonomsko središte Namibije. Prilikom dolaska čeka vas kraća vožnja gradom, u društvu vodiča, a zatim možete otići na večeru u odličan restoran Joe's Beer House.

 

Što je uključeno?

 • safari vožnja Nacionalnim parkom Chobe,
 • plesna predstava lokalne zajednice San i
 • posjet centru grada Windhoek.

Dodatne aktivnosti

 • ulaz u Nacionalni park Viktorijini slapovi,
 • izlet barkom i safari vožnja Nacionalnim parkom Chobe,
 • ekskurzija i noćenje uz deltu Okavanga i
 • šetnja s predstavnicima lokalne zajednice San.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

 • 7 noćenja u šatorima (2 osobe)
 • 7 doručaka, 6 ručaka, 6 večera
 • (Aviokarta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: N-NVW

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana