Raširi krila

Istraživač pustinje

Highlights: Namib-Naukluft National Park, Sossusvlei, Swakopmund

Bezgranično nebo, panoramski pogledi i spektakularna priroda ono su zbog čega se ovo putovanje uvrštava u sam vrh liste želja svakog avanturista. Put će vas voditi od Cape Towna, jednog od najomiljenijih gradova svijeta, prema kanjonu Fish River i pustinji Namib u Namibiji, do konačnog odredišta Swakompund u Južnoj Africi. Cijelim ćete putem biti okruženi prekrasnom prirodom i čudima prirode koje nećete vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Zaveslajte po rijeci Gariep, promatrajte izlazak sunca iza pješčanih dina, priuštite si večeru uz rub drugog najvećeg kanjona na svijetu i kušajte najbolja vina koja nudi Južna Afrika. Rezervirajte svoje mjesto i pridružite nam se u nezaboravnoj pustolovini!

Itinerar

1. dan: Južna Afrika – regija Cederberg
Nakon polaska iz Cape Towna prvo stajanje bit će u predgrađu Table View gdje će vam se preko zaljeva Table Bay pružiti prekrasan pogled i prilika za fotografiranje slavne Stolne planine (Table mountain). Put nastavljate prema sjeveru, preko regije Cederberg. Dolaskom do smještaja čeka vas degustacija lokalnih vina. Navečer će vas poslužiti tradicionalnim južnoafričkim obrokom, a zatim će vodiči detaljno predstaviti putovanje.

2. dan: Namaqualand – rijeka Gariep
Dan će početi rano ujutro. Put će vas voditi još dalje na sjever, do udaljenog grada Springbok koji je najpoznatiji po dijamantima, bakru i proljetnom cvijeću. Nakon razgledavanja s grupom ćete se smjestiti u kamp u kojem ćete provesti noć. Kamp se nalazi na obali rijeke koja predstavlja granicu između Južne Afrike i Namibije.

3. dan: Namibija – rijeka Gariep – kanjon Fish River
Ujutro se možete odlučiti istražiti prekrasne riječne doline s kanuom ili se pak odmoriti u kampu. Nakon ručka preći ćete granicu između Južne Afrike i Namibije te se uputiti do kanjona Fish River. Uživat ćete u šetnji uz sam rub kanjona te u pogledu koji oduzima dah. Nakon toga čeka vas večera s pogledom na zalazak sunca. To je raj za ljubitelje fotografiranja!

4. dan: Namibija – Nacionalni park Namib-Naukluft
Dolaskom u park postavit ćete šatore te se uputiti u kraću šetnju prema kanjonu Sesriem. Navečer ćete moći promatrati nebo posuto zvijezdama i osluškivati tišinu pustinje Namib koju svako toliko prekine samo glasanje šakala ili jedinstvenog guštera zanimljivog imena – gecko gušter.

5. dan: Pješčane dine Sossusvlei – Namibija – Nacionalni park Namib-Naukluft
Peti dan počet će vrlo rano budući da vas čeka pješačenje do takozvane dine 45 gdje ćete dočekati izlazak sunca. Ako želite vidjeti znamenite crvene namibijske pješčane dine, odlučite se za izlet u Sossusvlei. Nakon toga lokalni stručnjak podučit će vas o jedinstvenom pustinjskom ekosustavu i otkriti vam kako su u teškim uvjetima preživjeli pustinjski domoroci.

6. dan: Swakopmund
Nakon kraće pauze za fotografiranje prelaska paralele Tropic of Capricorn put ćete nastaviti do namibijske obale gdje se nalazi avanturistička prijestolnica Swakopmund. Tik prije dolaska u grad zaustavit ćete se u zaljevu Walvis Bay gdje se često mogu vidjeti jata flamingosa. Vodiči će predstaviti brojne aktivnosti za koje ćete imati vremena prije večere u jednom od lokalnih restorana.

7. dan: Swakopmund
Iako nakon doručka putovanje službeno završava, zadnji je dan odlična prilika da iskusite adrenalinsku atmosferu Swakopmunda. Ako vas ne privuče ni jedna od ponuđenih aktivnosti, obilazak lokalnih trgovina i opušteni ručak više su nego prikladan završetak avanture.

 

Što je uključeno?

 • Slikovit šetnja uz rub kanjona Fish River.
 • Pješačenje uz izlazak sunca do dine 45.
 • Šetnja do kanjona Sesriem.
 • Stajanje u zaljevu Walvis Bay (i gledanje flamingosa).
Bilo nas je 20 iz 13 država. Super osobe, super avanture. Voziš se u "sklepanom" busu/kamionu koji savladava sve uvjete na cesti. Ja sam imala opciju kampiranja (svaku večer spavaš negdje drugdje, što znači da svaku noć/jutro postavljaš tj. spremaš šator). No bilo je super. Družiš se uz vatru i žar usred pustinje, oko tebe 10 šatora i na desetine km tišine i pijeska. Ustaješ svaki dan između 4.30 i 5.30 tako da si cijeli dan u pogonu. Ali zato vidiš i doživiš svašta. Od kanjona, pustinja, izlaska i zalaska sunca, do divljih životinja koje 10 m od tebe piju vodu ili te pak prate dok se voziš kroz pustinju.

Dodatne aktivnosti:

 • Kušanje vina i tradicionalna večera.
 • Vođena šetnja pustinjom s lokalnim vodičem.
 • Poludnevni izleti s kanuima.
 • Večera u gradu Swakopmund.
 • Promatranje delfina (4–5 sati).
 • Skok s padobranom.
 • Daskanje na pijesku.
 • Vožnja na četverokotaču (2 sata).

Hrana, smještaj i dodatni troškovi:

 • 6 noćenja u šatorima (2 osobe)
 • 5 doručaka, 6 ručaka, 5 večera
 • Dodatni troškovi za hranu: 150 kn

Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Ostavi upit

Šifra putovanja: N-NSC

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana