Raširi krila

Garden Route, Južna Afrika


Highlights: God’s Window, Kruger National Park, Johannesburg, Panorama Route: Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon, Panorama Route

Uz nadoplatu možete putovanju dodati paket aktivnosti koji uključuje neke od najatraktivnijih avantura. Ako ne izaberete spomenuti paket, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u plan putovanja.

U tjedan dana ovo putovanje predstavit će vam ljepote najjužnijeg dijela Afrike i tamošnjih nacionalnih parkova. Posjetite park Addo i divite se slonovima, prošetajte prekrasnim plažama na obalnoj cesti Garden Route i istražite domorođačke šume koje se protežu od obale do unutrašnjosti. Na putovanju vam nikada neće ponestati zanimljivih aktivnosti – za obožavatelje adrenalina tu je najviši bungee skok na svijetu, planinari će uživati u parku Tsitsikamma, a oni najhrabriji moći će zajahati noja. Južna Afrika sve to nudi u zagrljaju nevjerojatne prirode, s brojnim mogućnostima za nezaboravne fotografije.

Itinerar

Dan 1: Nacionalni park Addo Elephant

Nakon uvodnog sastanka s vodičima krenut ćete iz grada Port Elizabeth prema Nacionalnom parku Addo. U trećem najvećem Nacionalnom parku u Južnoj Africi živi preko 600 slonova, levova, bizona, crnih nosoroga, hijena, leoparda i raznovrsnih antilopa.

Dan 2: Addo – Tsitsikamma

Dan ćete započeti safari vožnjom po parku Addo, tijekom koje ćete uz malo sreće ugledati slonove i druge stanovnike (vožnja se može odgoditi za prvi dan popodne). Nakon toga otići ćete do parka Tsitsikamma, što znači »mjesto s obiljem vode«. Ime vas zasigurno neće razočarati, s obzirom da se radi o području bujnih autohtonih šuma i dramatične obale. Ovdje leži slavni, par dana dug obalni put Otter Trail koji je dobio ime po vidrama koje tamo žive. Početak puta prehodat ćete i sami.

Dan 3: Storms River

Pred vama je slobodan dan za istraživanje malog sela Storms River na području parka Tsitsikamma. Iako nije veliko, nudi širok izbor aktivnosti koje će vam ispuniti vrijeme – spust po rijeci u gumenom obruču, najviši bungee skok na svijetu, istraživanje kišne šume šetnjom kroz krošnje i još mnogo toga.

Dan 4: Garden Route

Danas ćete upoznati dio južnoafričke obale Garden Route. Dolaskom u zaljev Plettenberg vodič će vam predstaviti brojne aktivnosti kojima se možete baviti tijekom slobodnog popodneva. Što kažete na večeru u divljini? Ako ste ljubitelji ptica, posjetite Birds of Eden, posljednje utočište za ptice u kojem mogu slobodno letjeti. U utoočištu za primate Monkey town čekaju vas znatiželjni majmuni.

Dan 5: Oudtshoorn

Opušteno prijepodne možete posvetiti aktivnostima za koje vam je dan prije ponestalo vremena, a zatim ponovno krenuti na put. Kraću pauzu u gradu Knysna iskoristite za brzo razgledavanje. Put će vas voditi kroz veličanstvene planine Outeniqua, prema gradu Oudtshoorn, poznatom po svjetski poznatim jamama Cango. Ako ste izabrali paket aktivnosti, spustit ćete se u podzemni svijet koji će vas očarati spektakularnim dvoranama i impresivnim skulpturama od vapnenca. Vodič će vam objasniti sve o jamama koje se protežu više od 4 km u dužinu.

Dan 6: Oudtshoorn – Paarl

Naša prva jutarnja stanica je farma nojeva, gdje ćete saznati sve o tim neobičnim te istovremeno najvećim pticama na svijetu. Putovanje nastavljamo kroz selo Klein Karoo, slikovitim putem Route 62. Na putu ćete imati vremena za vrlo zanimljivu stanku: Ronnie's Sex shop koji unatoč imenu nije trgovina s igračkama za odrasle već interesantan country klub. Navečer možete otići u lokalni restoran na zadnju večeru sa suputnicima.

Dan 7: Paarl – Cape Town

Putovanje završava povratkom u južnoafričku prijestolnicu. Cape Town nije samo grad u slikovitoj pokrajini već nudi i podosta znamenitosti koje ne smijete propustiti. Ako ste izabrali paket aktivnosti, krenut ćete u kulturno istraživanje grada i degustaciju vina i sira. Putem ćete imati priliku istražiti jedinstveni sveučilišni gradić Stellenbosch. Ako niste izabrali paket aktivnosti, vaše putovanje završava dolaskom u Cape Town pa ostatak dana možete iskoristitit za upoznavanje južnoafričke metropole.

 

 

Što je uključeno?

 • ulaznica u park Tsitsikamma i safari vožnja,
 • posjeti farmi nojeva i
 • posjet klubu Ronnie's Sex Shop.

Dodatne aktivnosti:

 • posjet jamama Cango,
 • kulturna tura po Cape Townu i
 • kušanje vina i sira.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi:

 • 6 noćenja u šatorima (2 osobe)
 • 6 doručaka, 3 ručka, 4 večere
 • (Aviokarta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: N-NPC

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana