Raširi krila

Namibija i Viktorijini slapovi - National Geographic tura

Highlights: Namibija, Zimbabve, Windhoek, Sesriem, Namib-Naukluft, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha, Viktorijini slapovi, National Geographic

12-odnevna pustolovina uključuje jedinstveni doživljaj Namibije, s dvodnevnim posjetom Viktorijinih slapova. Od vruće crvene pustinje Nacionalnog parka Namib-Naukluft do skloništa za životinje u Etoshi - točka na “i “ su slapovi na rubu Zimbabvea koji će vam oduzeti dah.

Itinerar

Dan 1: Windhoek

U Windhoek možete stići bilo kada tokom dana - uključen je prijevoz s aerodroma.

Dan 2: Windhoek/Sesriem

Uživajte u namibijskom krajoliku na putu prema pustinjskom području Sesriem koji vodi u Nacionalni park Namib-Naukluft. Smjestit ćete se u pustinjsku kolibu, opustiti se u bazenu te s hladnim pićem u ruci promatrati pustinjski zalazak sunca.

Obroci: doručak, večera

Dan 3: Sesriem

Čeka vas slikovito putovanje u nacionalni park gdje ćete istražiti pustinju Namib. Posjetite Sossuviel i Deadviel, glinene bazene pokrivene korom od soli i okružene crveno-narančastim sipinama. Ova znamenitost slovi za jednu od najljepših pustinjskih ljepota Afrike. Put nastavite posjetom kanjonu Sesriem, prirodnoj četvrti koju je oblikovala rijeka Tsauchab.

Obroci: doručak, večera

Dan 4: Sesriem/Swakopmund

Putovanje nastavite kroz pustinju koja se stalno mijenja. Obratite pažnju na zebre, antilope kudu, skokonoge gazele i orikse. Odmorite se u ludom gradiću Solitaire gdje ćemo susresti domaćina koji će nas povesti u razgledavanje okolice te nas podučiti o boju za opstanak Bušmana danas i nekada. Imat ćemo priliku vidjeti i manje životinje koje uspijevaju preživjeti u tako teškim uvjetima, kao što su zmije, gušteri, pauci i insekti. Put nastavljamo u Swakopmund na obali Atlantika.

Obroci: doručak, ručak

Dan 5: Swakopmund

Iskoristite slobodno popodne za vožnju na četverokotaču, bordanje po sipinama ili za šetnju gradom. Popodne vas čeka posjet Mondesi, s lokalnim vodičem. Razgledajte živahnu tržnicu na kojoj se možete upoznati s lokalnom hranom, kao što je divlji špinat, crvi i osušene ribe kapenta. Ne zaboravite posjetiti radionice i trgovine Datango koje nezaposlenim mladima nude tečajeve tradicionalnog ručnog obrta. Zaustavite se u lokalnom snack baru (shebeen) i popijte hladno piće, a nakon toga čeka nas večera kod domaćina, uz glazbenu pratnju zbora.

Obroci: doručak, večera

Dan 6: Swakopmund/Twyfelfontein

Nastavite put u Twyfelfontein gdje ćemo posjetiti starodavne petroglife koji su bili proglašeni prvom UNESCOvo baštinom u Namibiji. Radi se o najvećem nalazištu bušmanskih gravura u Africi - više od 2500 slika starih od 2000 do 5000 godina.

Obroci: doručak, večera

Dan 7: Twyfelfontein/nacionalni park Etosha

Rano ujutro uputit ćemo se na put u okamenjenu šumu gdje ćemo imati priliku vidjeti fosilizirana debla stabala, stara više od 280 milijuna godina. Nastavljamo u kolibu koja se nalazi u Nacionalnom parku Etosha koje je jedno od najpoznatijih životinjskih područja u Namibiji. Popodne ćemo iz otvorenog vozila promatrati brojne životinje u okolici.

Obroci: doručak

Dan 8: Nacionalni park Etosha

Rano ujutro krenut ćemo na safari i dočekati izlazak sunca iz otvorenog vozila, s lokalnim vodičem. Oko prirodnih bunara okupljaju se mnogobrojne životinje pa stoga pripremite svoje fotoaparate za slonove, lavove, nosoroge, a možda čak i leoparde. Ostatak dana možete provesti u kolibi, malo zaplivati ili se pak pridružiti vodiču na kratkom road tripu. Koliba se nalazi na otmjenoj lokaciji pa se zato navečer možete opustiti uz piće i zalazak sunca.

Obrock: doručak

Dan 9: Nacionalni park Etosha/Windhoek

Nakon doručka posjetite ustanovu za zaštitu geparda koju vodi Dr. Laurie Marker, uz potporu National Geographica. Saznat ćete koliko je njihov rad bitan za istraživanje i očuvanje ove životinjske vrste te za osvještavanje zajednice. Radi se o jednoj od najvećih organizacija na svijetu koja se bavi zaštitom geparda. Upoznat ćete jednog od istraživača koji će predstaviti trenutne projekte te vas povesti na razgledavanje ovih prekrasnih životinja izbliza. Na terasi vas zatim čeka ručak s pogledom na visoravan Waterberg. Krećemo natrag u Windhoek.

Obroci: doručak, ručak

Dan 10: Windhoek/Viktorijini slapovi

Čeka vas let do Zimbabvea gdje ćete posjetiti znamenite slapove. Saznajte nešto više o samom životu u Africi kroz šetnju lokalnom tržnicom te uz večeru s tipičnom obitelji. Upoznajte njihovu povijest i poslušajte njihove priče koje će vam pripovijedati uz pripremu prave afričke gozbe.

Obroci: doručak, večera

Dan 11: Viktorijini slapovi

Imate slobodan dan za istraživanje područja. Možete se uputiti na riječni safari, kulturnu turu, rafting, vožnju kanuom ili let helikopterom iznad slapova.

Obrok: doručak

Dan 12: Viktorijini slapovi

Otputujte natrag prema Europi ili nastavite svoju afričku pustolovinu.

Obrok: doručak

Što je uključeno

 • prijevoz prilikom dolaska in odlaska,
 • večera s obitelji u Zimbabveu - ekskluzivno za National Geographic,
 • Cheetah Conservation Experience - ekskluzivno za National Geographic),
 • šetnja po Mondesi (Swakopmund) - ekskluzivno za National Geographic,
 • izlet u pustinju Sossuviel,
 • ekskurzija u pustinji s domaćinom,
 • posjet petroglifima u Twyfelfonteinu,
 • posjet okamenjene šume,
 • dva safarija s otvornim vozilom,
 • razgledavanje Viktorijinih slapova,
 • zanimljivi članci te korisni fotografski savjeti National Geographica prije polaska i  
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima.

Hrana, smještaj i dodatni troškovi

 • 11 doručaka, 2 ručka, 5 večera
 • (Aviokarta nije uključena u cijenu!)

  Zanima li vas nešto više? Nazovite 0800 19 98, pišite za informacije iz prve ruke ili posjetite našu poslovnicu.

Pošaljite upit

Šifra putovanja: G-DNWNG

Putovanja

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana