Raširi krila

Worksop College

Koledž Worksop leži u samom srcu zemlje Robina Hooda, na području Nacionalnog parka prirode Nottinghamshire. Položaj u trokutu Manchester–Leeds–Nottingham posjetiteljima nudi potpun ugođaj prave engleske kulture i tako predstavlja idealno mjesto za učenje engleskog jezika.

Koledž se nalazi na rubu šume Sherwood te je s mogućnošću smještaja više od 350 studenata najveći kamp u našoj ponudi. Svake se godine u ljetnom kampu koledža Worksop druže vršnjaci iz cijeloga svijeta. Velik dio njih dolazi iz Engleske i drugih dijelova Velike Britanije, što dodatno potiče strane učenike na učenje jezika.

Koledž Worksop pruža tradicionalno englesko okruženje u kojem će uz sportske aktivnosti sudionici usavršiti engleski jezik i lijepo provesti svoje ljetne školske praznike.

Dob

12 - 16 godina 

Kamp

Sam koledž nalazi se u velikoj tradicionalnoj engleskoj zgradi koja nudi smještaj za sudionike u dvokrevetnim ili višekrevetnim sobama. U tom prvoklasnom kompleksu nalaze se unutarnji bazen i novoizgrađena sportska dvorana, računalna učionica s pristupom internetu, vanjsko igralište za tenis i vanjski prostori uređeni za provođenje svih aktivnosti koje ovaj kamp nudi.


Tečaj engleskog jezika

U kampu se sporazumijevamo na engleskom jeziku, tako da će sudionici (osim tečaja engleskog) svoje znanje korisno primjenjivati u svakodnevnoj komunikaciji s vršnjacima te time usavršiti svoje znanje jezika. Prilikom dolaska sudionici će riješiti test iz engleskog jezika kako bi ih se moglo rasporediti u prikladne grupe, s obzirom na njihovu razinu znanja.
 
Taj je test namijenjen i učiteljima kako bi kod svakog pojedinca uočili u kojim područjima imaju dobru osnovu te što je potrebno poboljšati, popraviti i usavršiti. Na tečajevima se poseban naglasak stavlja na govor. No naravno da već usvojeno znanje nadograđuju i na području gramatike, fonda riječi i uporabe najčešćih vremena. Sve to na zabavan i kreativan način, pomoću vježbi i raznih igrica. Cilj je tečajeva usavršavanje govornog i pismenog izražavanja na engleskom jeziku te da se djeca opuste u komunikaciji na stranom jeziku i zaborave na moguće blokade koje su imali na nastavi engleskog jezika u školi. Tome nesumnjivo pridonosi neprestano korištenje engleskog jezika u kampu.
 
Škola engleskog jezika u kampu Worksop namijenjena je učenicima s dobrim znanjem  jezika. Kamp omogućava učenje engleskog jezika na tri razine:
 • intermediate (učenje zahtjevnije konverzacije)
 • advanced (vrlo visoka razina)
 • proficiency (najviša razina jezika)
Učenici su preko zadataka, debatnih kružoka i prezentacija usmjereni ka širenju i usavršavanju znanja jezika.


Aktivnosti

Kamp Worksop nudi širok spektar aktivnosti koji će zadovoljiti potrebe i želje svakog pojedinca. Vanjske su aktivnosti više robinhudovske, kao npr. noćno šetanje, izviđačka vatra ili učenje streličarstva. Kamp nudi i tradicionalnije sportske aktivnosti, kao što su tenis, košarka, odbojka… Za umjetničke duše mentori na radionicama ponudit će mnoštvo različitih materijala i ideja. Ovdje sudionici mogu izraditi nešto svoje što će ponijeti doma kao suvenir ili poklon roditeljima.

Svaku drugu večer organizirana je večer klubova koji sudionicima pružaju mogućnost učenja i isprobavanja nečeg novog: recimo, napišu članak o kampu na engleskom ili se pak natječu u nogometu s prijateljima. Ostale večeri rezervirane su za kreativnije aktivnosti, npr. natjecanje talenata, karaoke itd., odnosno aktivnosti koje sudionicima kampa pružaju mogućnost druženja i još boljeg upoznavanja.

Umjetničke i računalne radionice te druge aktivnosti

Izrada bumeranga
Izrada nakita
Modeliranje glinom
Tetoviranje kanom
Oslikavanje panoa
Mini olimpijske igre
Oslikavanje majica
Bingo
Igre spoja naslijepo
Karaoke
Zabave uz bazen
Stolni tenis
Kazalište
Talent Show
Biljard
Internet i računalo
Pinball
Disco
Lov na blago
Cirkuske vragolije
i druge aktivnosti…

Ponuda sportskih aktivnosti

Pucanje iz zračne puške
Mačevanje
Kampiranje
Izviđačka vatra
Badminton
Brdski biciklizam
Praćenje i orijentacija
Squash
Plivanje
Nogomet
Košarka
Odbojka
Kriket
Golf
Baseball
Rugby
Unihoc
Noćni izleti
 

Tečajevi

Osim osnovnih aktivnosti koje su dostupne cijelo vrijeme, moći ćete se okušati i u sljedećim tečajevima.

Penjanje

Tu ćete se upoznati sa svim vještinama potrebnim pravom penjaču. Upoznat ćete se s osnovnim teoretskim osnovama, vrstama čvorova, sigurnošću, spuštanjem konopom ("abseiling") itd. Nakon usvajanja svih osnova, uputit ćete se u penjački centar u Sheffieldu gdje ćete na umjetnoj stijeni moći isprobati novostečene sposobnosti. 10-satni tečaj završava posjetom Nacionalnome parku Peak District gdje se ćete moći penjati u prirodnom okruženju, pod nadzorom iskusnih penjača (cijena: 1.155 HRK).

Početni ili napredni golf

Početnike će u umjetnost golfa uvesti pravi profesionalci te ih upoznati sa samom tehnikom sporta. Napredni tečaj namijenjen je onima s predznanjem. Instruktori će provjeriti znanje golfa, a zatim će započeti igra na 9 ili 18 rupa, u grupama s obzirom na znanje i sposobnosti. Naravno, uvijek u prisutnosti instruktora. Svaki tečaj traje po 10 sati (cijena: 1.155 HRK).

Wakeboarding

Sport koji je kombinacija daskanja na vodi i snijegu, prije nekoliko godina počeo se razvijati u SAD-u te je brzo privukao pažnju obožavatelja adrenalina diljem svijeta. Kvalificirani instruktori naučit će sudionike tečaja kako koristiti dasku i ostala pomagala te, naravno, pravu tehniku wakeboardanja. Nakon što sudionici 12-satnog tečaja steknu dovoljno znanja, instruktori im daju wakeboard i zabava može započeti (cijena: 1.155 HRK).

Skijanje na vodi i kneeboarding

Ako želiš dodatno ispuniti svoje poslijepodne, možeš nam se pridružiti na jezeru u kampu i okušati se u tom zabavnom vodenom sportu (cijena: 231 HRK).


Jednodnevni izleti

Kad ste već u Engleskoj, zašto ne biste upoznali slavni London ili Manchester? Za sudionike kampova voditelji organiziraju jednodnevne izlete koji su već uračunati u cijenu!

London

Naše prvo stajanje bit će Tower of London gdje ćete moći prošetati po znamenitom mostu Tower Bridge i uslikati nekoliko fotografija koje možete pokazati svojim roditeljima i prijateljima. London obiluje znamenitostima koje je, naravno, u jednom danu nemoguće vidjeti. Uputit ćemo se do Buckinghamske palače, Trafalgar Squarea i Picadilly Circusa. U Madame Tussauds pogledat ćemo slavne ličnosti, a posjetit ćemo i Londonski akvarij. Stariji sudionici istraživat će čari londonskog šopinga, a za mlađe će se pobrinuti naši instruktori koji će biti uz njih cijelo vrijeme.

Manchester

Razgledavanje stadiona jednog od najuspješnijih nogometnih klubova svih vremena samo je jedan od bisera ovog omiljenog izleta. Naravno, pobrinut ćemo se i za one koji se budu željeli upoznati s kulturno-povijesnim nasljeđem grada.

Alton Towers

Posjet najpopularnijemu zabavnome parku u Velikoj Britaniji učinit će tvoj boravak u kampu još ugodnijim (cijena: 231 HRK).

Datumi (2019.)

2 tjedna

29.06.2019. - 13.07.2019.

13.07.2019. - 27.07.2019.

27.07.2019. - 10.08.2019.

10.08.2019. - 24.08.2019.

 

Cijena

 • 2 tjedna: 14.888 kn
 • 3 tjedna: 21.450 kn

*Moguća je nadogradnja programa s dodatkom dnevnih treninga nogometa ili golfa

Cijene su informativnog karaktera i mogu se promijeniti.

Što je uključeno u cijenu:

 • Prijevoz iz/do zračne luke u Londonu
 • spavanje u dvokrevetnim–šesterokrevetnim sobama  
 • puni pansion (3 obroka dnevno) – moguća je također vegetarijanska prehrana i prilagođeni obroci
 • tečaj engleskog jezika (4 x 45 min na dan, 5 dana u tjednu)
 • sav potreban materijal
 • međunarodni certifikat nakon završenog tečaja engleskog (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • zrakoplovni transfer
 • Program “Multi-Activity”, jednodnevni izleti i ulaznice
 • Endsleigh putno osiguranje

Program NE uključuje:

 • povratnu avio kartu do Londona - u našoj agenciji ćete dobiti najbolju ponudu

Dojmovi

I think this holiday in England was, so far, one of the best times of my lfie. It was exciting to do many activities and lessons with children from many fifferent countries. The trips to London and Old Traford were huge highlights! Though, the freetime with all the other children was the best thing. Nele 13, Njemačka
 
Za prijave i dodatne informacije pišite na camp@staputovanja.com, nazovite nas na 01 488 63 40 ili nas posjetite u poslovnici STA putovanja.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana