Raširi krila

Finborough Hall

Finborough Hall smješten je u slikovitoj engleskoj pokrajini Suffolk. To je zapravo ogromna engleska vila s mogućnošću smještaja sudionika na dva kata te u zgradi pored nje. Sudionici mogu biti smješteni u svojoj sobi ili s vršnjacima dijeliti veću sobu s krevetima na kat.
 
U kampu se može pronaći za svakoga ponešto; kako za sportaše tako i za one sklonije umjetnosti. Djeca mogu isprobati penjanje, spuštanje užetom, streličarstvo i vožnju na quadu (motociklu na četiri kotača). Za ljubitelje vodenih sportova u blizini je rijeka koja je idealna za kajakaštvo, izradu splavi, prelaženje rijeke i još mnogo toga. Okolica kampa s jedne je strane okružena šumom u kojoj će se djeca baviti izviđačkim aktivnostima. S druge strane kampa nalazi se golf-igralište gdje će se djeca upoznati s osnovnim, kao i s malo zahtjevnijim udarcima tog sve popularnijeg sporta.
 
Bilo da dijete želi provesti ljeto obilježeno sportom ili učenjem engleskog jezika, Finborough Hall pravi je izbor u svakom slučaju.

Dob

10 - 14 godina

Tečaj engleskog jezika

U kampu se sporazumijevamo na engleskom jeziku, tako da će sudionici (osim tečaja engleskog) svoje znanje korisno primjenjivati u svakodnevnoj komunikaciji s vršnjacima te time usavršiti svoje znanje jezika. Prilikom dolaska sudionici će riješiti test iz engleskog jezika kako bi ih se moglo rasporediti u prikladne grupe, s obzirom na njihovu razinu znanja. Taj je test namijenjen i učiteljima kako bi kod svakog pojedinca uočili u kojim područjima imaju dobru osnovu te što je potrebno poboljšati, popraviti i usavršiti. Na tečajevima se poseban naglasak stavlja na govor. No naravno da već usvojeno znanje nadgrađuju i u području gramatike, fonda riječi i uporabe najčešćih vremena. Sve to na zabavan i kreativan način, pomoću vježbi i raznih igrica. Cilj je tečajeva usavršavanje govornog i pismenog izražavanja na engleskom jeziku te da se djeca opuste u komunikaciji na stranom jeziku i zaborave na moguće blokade koje su imali na nastavi engleskog jezika u školi. Tome nesumnjivo pridonosi neprestano korištenje engleskog jezika u kampu.
 
Škola engleskoga jezika u Finborough Hallu namijenjena je djeci koja ne znaju engleski jezik ili je njihovo znanje jezika loše. Kamp omogućava učenje engleskoga jezika na tri razine:
 • hello class (početni tečaj namijenjen djeci od 6 do 10 godina, s malo znanja jezika ili bez njega)
 • breakthrough / young learners (početni tečaj namijenjen djeci s jednogodišnjem učenjem jezika)
 • preliminary (učenje osnovne konverzacije)

Aktivnosti

U neposrednoj blizini nedavno su izgradili toranj visine 12 metara, za penjanje i penjanje konopom (abseiling), uredili okolicu za učenje streličarstva i pucanja zračnom puškom, uredili poligon za sve popularniji quad bike (motocikli na četiri kotača) te područje za piknike.

Večernji program pun je sportskih turnira, diskoteka i događanja u Kids Klub Caféu gdje sudionici mogu igrati stolni tenis, pinball, videoigre, itd. Priređuju se i kinovečeri. Savršena mjera raznovrsnih društvenih aktivnosti djeci i tinejdžerima pružaju mogućnost druženja, upoznavanja, učenja engleskog i super provod.

Umjetničke i računalne radionice te druge aktivnosti

Izrada boomeranga
Cirkuske vragolije
Disco
Izrada nakita, narukvica
Modeliranje glinom
Tetoviranje kanom
Oslikavanje panoa (banner painting)
Mini olimpijske igre
Oslikavanje majica
Bingo
Igre spoja naslijepo
Karaoke
Plivanje
Stolni tenis
Kazalište
Talent Show
Biljard
Internet i računalo
Pinball
Lov na blago
još više aktivnosti…

Ponuda sportskih aktivnosti

Strijeljanje zračnom puškom
Streličarstvo
Kampiranje
Izviđačka vatra
Quad biking (motori na četiri kotača)
Nogomet
Odbojka
Kriket
Rugby
Praćenje i orijentacija
Adrenalinski park s mostom od užeta
Penjanje po tornju za penjanje
Spuštanje užetom (abseiling)
Kanu
Golf
Kuglanje (ten pin bowling)
Ribolov
još više aktivnosti…


Tečajevi

Intenzivni tečaj jahanja

Jahanje je jedna od najomiljenijih aktivnosti Finborough Halla. Tečaj se održava u manjem jahačkom centru. Intenzivni tečaj održava se 5 puta tjedno, po pola dana, tako da još uvijek ostaje dovoljno slobodnog vremena za uživanje u svim drugim aktivnostima koje kamp nudi. Početnicima će instruktori pojasniti jahanje, demonstrirati ga te ih naučiti osnovama. Oni koji su već savladali taj sport, uputit će se na slobodno jahanje velikim parkom i šumom. Sudionici će također imati priliku naučiti sve o njezi konja i brizi o njemu. Kvalificirani instruktori iz British Horse Societyja pobrinut će se za svu potrebnu opremu
(cijena: 1155 HRK).

Početni i napredni golf

Početnike će u umjetnost golfa uvesti pravi profesionalci te ih upoznati sa samom tehnikom sporta. Napredni tečaj namijenjen je onima s predznanjem. Instruktori će provjeriti znanje golfa, a zatim će započeti igra na 9 ili 18 rupa, u grupama s obzirom na znanje i sposobnosti. Naravno, uvijek u prisutnosti instruktora. Svaki tečaj traje po 10 sati (cijena: 1155 HRK).

Dnevni izleti

Kad ste već u Engleskoj, zašto ne biste upoznali slavni London ili Cambridge? Za sudionike kampova voditelji organiziraju jednodnevne izlete koji su već uračunati u cijenu!

London

Naše prvo stajanje bit će Tower of London gdje ćete moći prošetati po znamenitom mostu Tower Bridge i uslikati nekoliko fotografija koje možete pokazati svojim roditeljima i prijateljima. London obiluje znamenitostima koje je, naravno, u jednome danu nemoguće vidjeti. Uputit ćemo se do Buckinghamske palače, Trafalgar Squarea i Picadilly Circusa. U Madame Tussauds pogledat ćemo slavne ličnosti, a posjetit ćemo i Londonski akvarij. Stariji će sudionici istraživati čari londonskog šopinga, a za mlađe će se pobrinuti naši instruktori koji će biti uz njih cijelo vrijeme.

Pleasurewood Hills Theme Park

Posjet jednome od najpopularnijih zabavnih parkova u Velikoj Britaniji zadovoljit će i najzahtjevnije ovisnike o adrenalinu.

Datumi (2019.)

2 tjedna

06.07.2019. - 20.07.2019.

20.07.2019. - 03.08.2019.

03.08.2019. - 17.08.2019.

 

Cijena

 • 2 tjedna: 14.288 kn
 • 3 tjedna: 20.363 kn 

*Moguća je nadogradnja programa s dodatkom dnevnih treninga nogometa ili golfa

Cijene su informativnog karaktera i mogu se promijeniti.

Što je uključeno u cijenu:

 • prijevoz iz/do zračne luke u Londonu
 • spavanje u četverokrevetnojj - šesterokrevetnoj sobi
 • puni pansion (3 obroka dnevno) - moguća je također vegetarijanska prehrana i prilagođeni obroci
 • tečaj engleskog jezika (4 x 45 min dnevno, 5 dana u tjednu)
 • sav potreban materijal
 • certifikat nakon završenog tečaja (CEFR A1 do C2 klasifikacija)
 • Program “Multi-Activity”, dnevni izleti i ulaznice
 • Endsleigh putno osiguranje

Program NE uključuje:

 • povratnu avio kartu do Londona - u našoj agenciji ćete dobiti najbolju ponudu

Dojmovi

I've been coming to camp for seven years and I'll probably be coming next year too. I like Kids Adventures because here you find new friends from different countries while doing fun and interesting activities. Daria 13, Rusija
 
I met lots of new friends and all the staff are really, really nice. Laura 12, Engleska
 
Za prijave i dodatne informacije pišite na camp@staputovanja.com, nazovite nas na 0800 1998 ili nas posjetite u agenciji STA putovanja.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana