Raširi krila

Teen Adventure

Programi Teen Adventure jedinstven su i nezaboravan izazov za kampere od 14. do 17. godine. Tinejdžeri sudjeluju u mnogim vanjskim aktivnostima, istražuju prekrasnu prirodu i upoznaju nove prijatelje iz cijelog svijeta. Mentori iz kampa California, zajedmo s pouzdanim stručnjacima za aktivnosti, pomažu učiniti naš Teen Adventure program nezaboravnom avanturom punom zabave i uzbudljivih aktivnosti kao što su: spuštanje s konopca, kajak, istraživanje špilja, penjanje, brdski biciklizam, jedrenje,hodanje, ronjenje i još mnogo više. 

 

Prvih nekoliko dana Teen Adventure programa namijenjeno je međusobnom upoznavanju kampera surađujući na različitim motivacijskim treninzima (team building). Upoznat će se s različitim aktivnostima u kojima će sudjelovati kroz sljedećih 14 dana. Grupa od 15 kampera i 3 mentora ići će pogledati različite turističke destinacije i zanimljive krajeve. Tinejdžeri će tako imati mogućnost svakodnevno pomagati mentorima kod pripreme obroka te kod pripreme i pospremanja prostora za kampiranje. Večeri će biti prilika za opuštanje uz skautsku vatru, uživanje uz dobru glazbu, igranje različitih igara ili posjetu prekrasnih krajeva. Kamperi spavaju na različitim lokacijama, od kućica za odmor do šatora ili hostela, ovisno o lokaciji i vremenu.

 

Svrha programa Teen Adventure je da tinejđeri provedu aktivno i zabavno ljeto. Naš program djeci nudi slobodu i sigurnost, upoznavanje novih prijatelja, učenje novih vještina, da postanu samostalniji i samopouzdani te da poboljšaju svoje znanje engleskog jezika kroz naš “Living LanguageProgram”. Kamp California nudi tri mogućnosti s različitim stupnjevima fizičkih izazova, avantura i samostalnosti. 

Taj program nudi za svakoga ponešto! Vidimo se u Zadru!

 

 

Teen Sailing

Ljubitelji vanjskih aktivnosti i jedrenja sigurno će biti oduševljeni našim TeenSailing programom koji kombinira dvije stvari – tradicionalni kamp i provođenje vremena na luksuznoj jahti – nakon nezaboravne zabave, vratit ćete se s najljepšim uspomenama, novim iskustvima i prijateljima, novostečenim samopouzdanjem i zanimljivim pričama koje ćete moći dijeliti s drugima. 
  
Za sudjelovanje u programu NIJE potrebno prethodno iskustvo u jedrenju –dovoljna je želja za nezaboravnim ljetom!
  
Hrvatska je jedna od najboljih destinacija za jedrenje na svijetu  - odlično vrijeme, savršeni uvjeti i prekrasni otoci te obalni gradići Dalmacije omogućit će vam da svaki dan pretvorite u prekrasno iskustvo. 

  
Prvi tjedan provest ćemo u kampu u Pakoštanima gdje ćete naučiti osnove ili poboljšati svoja iskustva s jedrenjem na manjim brodovima, a pridružit ćete se i ostalim kamperima u njihovim aktivnostima. Nakon toga ukrcavamo se na veliki luksuzni brod te provodimo cijeli drugi tjedan na jedrenju prekrasnim otocima uz hrvatsku obalu.


Na jedrilici u prosjeku provodimo 4 - 6 sati dnevno te se djeca tu uče jedriti (od usmjeravanja jedrilice do usmjeravanja vjetra, upravljača, upoznavanja sidra i vezanja čvorova) i usidravati na otocima. Djeca će se baviti ronjenjem, plivanjem ili samo ležati na plaži. Svaki dan je drugačiji, od natjecanja u brzini među jedrilicama preko berbe školjki i kamenica za večeru, do posjete nacionalnih parkova, vožnje kanua i još mnogo više. 


  
Tu je tipičan raspored:

Aktivnosti po danima

1. dan

Dolazak u kamp i upoznavanje ostalih kampera. 

2. dan

Motivacijski trening (team-building) u kampu, upoznavanje dijelova jedrilice i okoliša gdje ćete jedriti tijekom tjedna.

 

3.- 6. dan

Sve naravno ovisi o vjetru. Pola dana provest ćemo u kampu i sudjelovati u raznim aktivnostima. Naučit ćemo kako napraviti čvorove, osnove vjetra i morskih tokova te održavanja i popravka broda. Ostalo vrijeme provest ćemo na moru gdje ćemo učiti i unaprijeđivati naše vještine jedrenja, naučiti osnovne dijelove jedrilice i što je najbitnije -zabaviti se. Kao i u svih našim programima, naši će mentori organizirati odlične večernje aktivnosti, kako u kampu tako i van njega. 

 

7. dan

Lokacija: kamp California, od Pakoštana do Murtera.
Ujutro: Spremimo stvari i pripremimo se za odlazak planiran odmah nakon ručka.

Poslijepodne:  Dolaze jahte i skiperi koji se usidre u blizini kampa – razgledat ćemo svoj novi dom za sljedećih 6-7 dana i upoznati puno novih ljudi.

Navečer:  počinje avantura na moru, jedrimo prema otoku Murteru – to je opušteno jedrenje koje traje oko 2 sata, a na pola puta zaustavit ćemo se zbog ronjenja ili plivanja, kako bi se malo osvježili. Nakon dolaska u luku najprije pospremimo sve svoje stvari, prošetamo do grada na večeru u restoranu te nakon toga slijedi istraživanje grada. Ovisno o vremenu - nakon toga možete zaspati u krevetu ili na palubi broda, ispod zviijezda!

8. dan

Lokacija: Murter, jedrenje do nacionalnog parka Kornati.

Ujutro: Gledamo izlazak sunca (ako smo se već probudili) na palubi jedrilice, pojedemo doručak i nakon toga  slijedi prva jutarnja škola sa skiperom (to traje približno 40 minuta svako jutro), a naučit ćemo osnove različitih tehnika jedrenja prije nego krenemo prema nacionalnom parku - Kornati. 

Poslijepodne: nakon uzbudljivog prvog jedrenja, stižemo u nacionalni park Kornati, ručamo sendviče i krećemo na turu po parku te ju završavamo kupanjem u "toplom jezeru" u sredini parka. Tu se odmorimo dobih sat vremena- uživamo na suncu, ronimo i igramo različite igre, a nakon toga opet odjedrimo prema malom otoku gdje živi ‘Robinson Crusoe’.

Navečer: Nakon odmora idemo u dom ‘Robinson Crusoa’ gdje nam Rob na žaru ispeće svježu ribu i meso koje je ulovio preko dana. Preostali dio večeri provodimo uz druženje, gledamo filmove, a nakon toga - ovisno ovremenu - dolazi vrijeme za spavanje na palubi jedrilice ili ispod zvijezda. 

9. dan

Lokacija: Nacionalni park Kornati, jedrenje do Skradina

Ujutro: Gledamo izlazak sunca (ako smo se već probudili) na palubi jedrilice, pojedemo doručak i nakon toga  slijedi prva jutarnja škola sa skiperom (to traje približno 40 minuta svako jutro), a naučit ćemo osnove različitih tehnika jedrenja prije nego krenemo jedriti prema luci u Skradinu. 

Nakon toga počinje utakmica u brzini - tako saznajemo koja će jedrilica najbrže stići do Šibenika. Usidrimo se na otoku u blizini i iskoristimo vrijemeza ronjenje. Nakon toga slijedi ručak i onda krećemo jedrilicom od Šibenika do Skardina. Na putu se nakratko zaustavljamo i beremo školjke i ostrige za večeru. 
Navečer: usidrimo se u marini, počistimo jahte te se osvježimo. Pripremimo večeru i uživamo u odličnoj hrani te odlazimo prošetati gradom. Nakon toga - ovisno o vremenu - dolazi vrijeme za spavanje na palubi jedrilice ili ispod zvijezda. 

10. dan

Lokacija: Skradin, jedrenje do Vodica.

Ujutro: Gledamo izlazak sunca (ako smo se već probudili) na palubi jedrilice, pojedemo doručak i nakon toga  slijedi prva jutarnja škola sa skiperom. Slijedi pješačenje do prirodnih izvora u Skardinu i skakanje s mosta.

Poslijepodne: Krećemoiz Skradina prema Vodicama – na putu ručamo, opet se natječemo u brzini jedrenja, a nakon toga se usidrimo na otoku u blizini gdje možemo malo odmoriti i osvježiti se (plivanje, ronjenje, sunčanje) prije dolaska u Vodice u večernjim satima. 

Navečer: Operemo jedrilicu, otuširamo se i osvježimo u marini, pripremimo večeru i odlazimo u šetnju gradom. Nakon toga vrijeme je za spavanje.

11. dan

Lokacija: Vodice, odjedrimo do otoka Sheltered.  

Ujutro: Gledamo izlazak sunca (ako smo se već probudili) na palubi jedrilice, pojedemo doručak i nakon toga  slijedi prva jutarnja škola sa skiperom. Krećemo prema Vodicama gdje ćemo uživati u sportskih aktivnostima - voziti se kanuom u obliku banane i još mnogo više.

Poslijepodne: Ručamo prije krstarenja hrvatskim otocima. Usidrimo se na svakom otoku, malo se osvježimo u moru ili se samo opustimo, čitamo knjigu na plaži, družimo se s prijateljima ili jednostavno uživamo u prekrasnom pogledu na more. 

Navečer: Usidrimo se te kamperi (samo taj dan) pripreme sami večeru. Preostali dio večeri uživamo uz gledanje filmova, a nakon toga slijedi spavanje.

12. dan

Lokacija: otoci Sheltered.

Ujutro: Gledamo izlazak sunca (ako smo se već probudili) na palubi jedrilice i doručkujemo nakon čega slijedi prva jutarnja škola sa skiperom. Nakon toga jedrimo do manjeg sela gdje uživamo u prekrasnom pogledu. 

Poslijepodne: Nakon ručka jedrimo uz obalu, uživamo u prekrasnom pogledu na otoke i usidrimo se radi kratkog osvježenja u moru i odmor na suncu. Nakon toga se vraćamo u luku i pospremimo svoje stvari za povratak u kamp California sljedeće jutro. Zadnji put čistimo jedrilice. 

Navečer: Odlazimo u restoran na večeru i šetnju gradom. Nakon toga slijedi spavanje. 

13. dan

Povratak doma.

  
Molimo za razumijevanje - ovo je samo okviran program koji se može promijeniti - ovisno o vremenskim prilikama i potrebama kampera. 
  
Timski rad, prijateljstvo i zabava osnova su Teen Sailing programa kampaCalifornia. Opuštanje s ostalim tinejdžerima nakon zabavnog dana na moru. Večeru možemo napraviti zajedno na jedrilici (ako smo se usidrili preko noći na otoku) ili otići na večeru u restoran (ako se nalazimo u luci). Cijela će grupa uživati u prekrasnim zalascima sunca, šetnjama gradom, noćnom plivanju i spavanju ispod zvijezda. 
  
Sada i ti imaš priliku doživjeti tu avanturu, a nakon nezaboravnog iskustva, s osmijehom na licu prepričavat ćeš svojim prijateljima! Pogledaj slike programa Teen Sailing kampa California od prošlih godina - pogledaj našu Teen Sailing Facebook stranicu kampa California


Niže su iskustva kampera iz prošlih godina:
  
“Iwent on the teen sailing trip in 2010 and I had the time of my life. Itwas around great people and in a great place. I learned all the basicsof sailing and more. I loved my teen sailing adventure and can’t wait togo back” – Chris Bentley (USA)
  
“Mytwo weeks at Teen Sailing truly made for the best summer I’ve ever had.I got to sail for the first time ever and completely fell in love withit, discovered the gorgeous islands off the Croatian coast, and, most ofall, formed lasting friendships. You get to meet people from all overthe world who speak all sorts of languages, and sharing the experienceof living on a boat really brings everyone together. By the end of thetwo weeks, you will have formed an inseparable team with the othercampers and counselors, and the biggest challenge will be sayinggoodbye. Teen Sailing is truly the chance of a lifetime, and anunforgettable experience.” – Tinke Marie De-Witte (Belgium)

 

““Atfirst, I was slightly nervous about going on teen sailing. I was goingto be the youngest there, and I had never sailed before in my life. 
Asit turned out, teen sailing is one of the things I remember most fondlyas a holiday experience. Learned to sail, met plenty of new friends,learned knots, got an amazing tan, and had a great tour of the Croatiancoast. Everything was really hospitable, and it all went smoothly. Was agreat way to relax too!
Overall,I’d recommend teen sailing to anyone! Sailing is now one of myfavourite things to do, and I’ve left with a great skill, and plenty ofgood memories from sailing itself, to ordinary chilling by the beach andother activities.  Anyone thinking of trying out teen sailing- Go for it!!” - Rowan Carew (England)

 

“Aftertrying out Teen Adventure, Resident, and Teen sailing, I really mustadmit that Teen sailing was the best one of all. Simply put, it isamazing for just so many reasons. The art of sailing itself isbeautiful, AND being with great people on top of that is beyondfantastic. I had a great 2 weeks in Teen Sailing because not only did wesail around the Adriatic sea, but I was in fantastic company as well!! Imet so many great friends with whom I still keep in touch with to thisday. Not only do we learn some pretty cool sailing skills, but we alsolearn how to cooperate with one another. I really learned how to worktogether with my team-mates. Co-operation is something that we all learnto do because we have to work together in order to sail, and especiallyto keep the boat clean!
Aswe all wake up in the morning, we ask ourselves what that day will bringus, and what we will learn. We are all anxious to pick up the anchorand start sailing!!!! I will always remember those wonderful sunsets onthe boat. It’s the only time when everybody is silent. We all just satdown on the deck, watched the orange sun slowly slowly disappear in thewater, and I just though to myself about life, about family, aboutanything. Those sunsets on the boat are so peaceful, and relaxing. Butonce the sunset is over, the night begins!!! We always do variousactivities such as wandering around completely unknown ports,discovering new places, and most importantly having fun with all yourfriends. Those 2 weeks were honestly some of the best ones I had in aVERY long time.
We spent 2weeks together yet it made our sailing group feel like a real family.Ican not wait to re-unite with every once again. - Delphine Vlastos(Greece)

 

Šetnja kampom

Popis aktivnosti

Slike iz kampa

Cijene i termini

>>PRIJAVA<<

Često postavljena pitanja


All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana