Raširi krila

Camp California

Ljeto 2019.

7 razloga zašto je ljetni kamp najbolji izbor za školske praznike

Kamp u američkom stilu

 Nezaboravno avanturističko ljetovanje za djecu počinje u Campu California!

Provjerite našu ponudu kampova za mlade:


Dalmacija (Pakoštane)

Camp California međunarodni je dječji ljetni kamp koji djeluje još od 2003. godine i nudi odlična iskustva za svu djecu od 7. do 17. godine.
Naš glavni kamp nalazi se u Pakoštanima, na Jadranskoj obali u Dalmaciji. Osim toga nudimo i nekoliko programa za stariju djecu (14-17) po cijeloj Dalmaciji. Svi programi su na engleskom jeziku sa mentorima iz 20 različitih zemalja koji pričaju engleski.

Što još čekate? Pridružite nam se i neka vaše dijete doživi najbolje ljeto svog života!

Šetnja kampom

Popis aktivnosti

Slike iz kampa

Cijene i termini

>>PRIJAVA<<

Često postavljena pitanja

Tko smo mi?

Camp California prvi je pravi međunarodni kamp američkog stila u Europi. Svake mu godine prisustvuju djeca iz više od 35 različitih zemalja, što garantira da će vaše dijete dobiti pravo ljetno iskustvo u multikulturnome okruženju.

Naši 6-dnevni i 13-dnevni termini djeci i mladima iz cijelog svijeta omogućavaju da nauče nove sportske vještine, steknu nove prijatelje te poboljšaju svoje znanje engleskog jezika i komunikacijske vještine kroz naš “Living Language Program”. Obećajemo da će vaša djeca doživjeti jedno od najboljih ljeta u svom životu - sve u sigurnom i zdravom okruženju.

Želite li vidjeti kako to izgleda, pregledajte našu galeriju ili krenite na virtualnu šetnju kampom.

U kampu naši klijenti upoznaju prijatelje iz cijelog svijeta, uče nove vještine i spoznavaju važnost kulturne raznolikosti. Usredotočeni smo na razvoj timskog duha i izgradnju čvrstih veza koje jačaju međusobnom suradnjom te zajedničkim životom i igrom. Uvijek ćemo promovirati uključivanje prije natjecanja i uz to važnost poštovanja prema drugima. A sve to uz smijeh, veselje i zabavu.

Saznajte nekoliko glavnih razloga za sudjelovanje u našem kampu:

 • 2 zabavna, sigurna i edukativna vikenda na prekrasnoj dalmatinskoj obali.
 • Značajno poboljšanje znanja engleskog jezika kroz naše "Living Language" programe.
 • Svi u kampu sporazumijevaju se na engleskom jeziku.
 • Ponudite svom djetetu priliku da upozna prijatelje iz cijelog svijeta.
 • Vaše dijete naučiti će mnogo novih aktivnosti u organiziranom i sigurnom okruženju.
 • Svu djecu stalno prati tim kvalificiranih i iskusnih mentora (jedan učitelj na petero djece).
 • Raznolik izbor aktivnosti jedinstven je recept za zabavno ljeto!

Naša djeca i osoblje dolaze iz više od 35 zemalja svijeta. Djeca od 8. do 14. godine mogu prisustvovati našemu kampu Resident u trajanju od 1 ili 2 tjedna. Djeca od 14. do 17. godine  pozvana su prisustvovati našim programima Teen Adventure ili Teen Sailing koji, između ostaloga, uključuju i tjedan dana jedrenja Jadranom. Nudimo i CIT (Counselor i Training) program za djecu od 15 do 18 godina koja žele razvijati svoje organizacijske sposobnosti.

Kao što smo već spomenuli, u našem su društvu djeca i osoblje iz cijeloga svijeta. Većina dolazi iz Europe i to uglavnom iz Francuske, Engleske, Italije, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Češke, Slovačke i Slovenije. No dolaze nam i djeca iz udaljenijih zemalja kao što su Rusija, Izrael, Amerika i Koreja.
Sporazumijevamo se na engleskome jeziku te stoga tražimo barem osnovno znanje. Ako niste sigurni govori li vaše dijete dovoljno dobro, možemo napraviti kratak razgovor u kojem ćemo provjeriti zadovoljava li potrebnu razinu znanja engleskoga za uspješan boravak u kampu.

Direktor kampa – Mike "Higgy" Higgibotham
Direktor kampa uključen je u američke kampove već od pete godine kao kamper, nakon toga kao savjetnik, voditelj kampa i kao voditelj međunarodnog osoblja. Tri godine bio je direktor kampa Kennolyn u Kaliforniji gdje je vodio više od 250 kampera i 125 članova osoblja.
1992. godine počeo je raditi za CCUSA kao međunarodni koordinator u Engleskoj, Irskoj i Južnoj Africi.
Mike je također kvalificirani inspektor američkoga udruženja kampova. Oduševljen je što je postao direktor kampa California te se nada da će moći svakom djetetu ponuditi zabavno i sigurno ljeto, puno novih avantura i vještina, s poboljšanim znanjem engleskoga i mnogim novim prijateljima.

Resident Camp

Za djecu od 7. do 14. godine te za djecu od 14. do 17. godine nudimo Teen programe.

Raspored kampa koji traje 2 tjedna

Kamperi dolaze u kamp u nedjelju popodne i odlaze nakon dva tjedna, točnije u subotu ujutro. Kamperi surađuju u dnevnim aktivnostima kampa i u dodatnim aktivnostima kao što su organizirane ture, izleti i karnevali.

Dan u kampu

Niže je primjer jednog dana punog zabave, smijeha te aktivnosti koje možete očekivati u Campu California:

 • 07.30 Buđenje (Buđenje i odijevanje).
 • 08.00 Hollywood bowl (skupština za početak dana).
 • 08.15 Doručak.
 • 08.45 Pospremanje soba i priprema za aktivnosti.
 • 09.15 Prvi sat aktivnosti (umjetnost i ručni radovi, plivanje, streljaštvo... ).
 • 10.25 Drugi sat aktivnosti (mačevanje, windsurfing, nogomet ... ).
 • 11.35 Treći sat aktivnosti (tenis, drama, odbojka ... ).
 • 13.00 Hollywood bowl (skupština i najave).
 • 13.15 Ručak i vrijeme za odmor (pisanje poruka, mirne aktivnosti u kućicama).
 • 15:00 Prvi poslijepodnevni sat aktivnosti (jedrenje, planinarenje, ples... ).
 • 16:00 Drugi poslijepodnevni sat aktivnosti (rezbarije, mačevanje, drama, jedrenje ... ).
 • 17:00 Treći poslijepodnevni sat aktivnosti (plivanje, glazba, američki nogomet ... ).
 • 19:00 Hollywood Bowl i večera.
 • 20:00 Večernje aktivnosti (igre, gledanje filmova, skautska vatra).
 • 21:30 Vrijeme za spavanje za mlađu djecu.
 • 23:00 Vrijeme za spavanje za stariju djecu.Aktivnosti

U kampu smo najponosniji na svoju veliku ponudu različitih aktivnosti. Sve od sporta do umjetnosti, igranja različitih igara i, naravno, dobro staro druženje uz vatru – za svakoga se pronađe nešto.
Kamperi će raditi ono što će poželjeti. Prvi dan kampa testirat će sve sportske aktivnosti i nakon toga organizirat će se u grupe.

Američki nogomet

Tradicionalni američki sport sličan ragbiju. Dvije se ekipe uz trčanje trude gurati loptu po polju te ju pružiti suigračima. Cilj je loptu spremiti u takozvanu “end zone”. U kampu California igrat ćemo verziju “touch football”, što je lakša verzija tradicionalnoga američkog nogometa.

Streljaštvo

Djeca će s različitim lukovima i strijelama gađati mete koje se nalaze na različitim udaljenostima. Ciljat će na takozvano "bikovo oko". Tako će upoznati dijelove luka i strijele te sigurno ciljanje.

Umjetnost

Aktivnost uključuje bojanje slika, dizajniranje nakita, crtanje, izradu skulptura, bojanje odjeće, bojanje vodenim bojama,izradu svijeća i mnogo sličnih zanata. Sve potrebne materijale pribavlja kamp - osim dječje mašte koja ne poznaje granice.

Vožnja na banani

Veliki jastuk za napuhavanje pričvršćen za brod. Predivno! Na jastuk može sjesti 4 djece i jedan mentor. Samo za vikende i posebne prigode. Zabavno i mokro iskustvo!

Bejzbol

U tom klasičnom američkom sportu igraju 2 grupe od 9 igrača koji imaju palicu za baseball, rukavice i loptu te igraju jedan protiv drugoga. Imamo bacača, hvatača, igrača prve, druge i treće baze, bližeg udarača i igrača lijevog, srednjeg i desnog vanjskog polja u svakoj grupi na igralištu.

Košarka

Još jedan tipičan američki sport. Igraju 2 grupe od najviše 10 igrača. Cilj igre je pogoditi koš protivničke ekipe. Može se igrati po različitim pravilima s obzirom na vrijeme, prekršaje i bodovanje.

Camp California bend

Imamo bogatu zbirku akustičnih i bas gitara, bubnjeva, klavira, sintisajzera, flauta i drugih instrumenata. Djeca mogu naučiti svirati sve – makar samo osnove. Na kraju sezone održat će se koncert na kojem će svako dijete moći pokazati što je naučio u kampu.

Kriket

Kao nogomet i ragbi i kriket je tradicionalni britanski timski sport koji se igra na glatkom travnatom igralištu. Igraju dvije grupe - svaka se trudi srušiti vrata koja se sastoje od tri okomite pruge s barovima na vrhu, loptom koju treba odbiti palicom. Ovaj je sport sličan američkom baseballu, a razlika je što se ovdje lopta hvata rukavicom.

Dnevni list - Camp California News

Vaše dijete može postati istraživački novinar i poći u lov za vrućim pričama, istražujući svakodnevne događaje u kampu. Zatim može napisati izvješće, dodati nekoliko fancy fotografija i grafika i objaviti svoju priču u dnevnom listu tako da svi mogu pročitati što se događalo - i što će se tek dogoditi.

Ples

Naši profesionalni učitelji plesa naučit će djecu klasične i moderne plesne korake, kako za koreografske predstave tako i za večernji disko. Sve od tanga do valcera - na plesnom podiju moć će se zavrtiti do zvijezda.

Digitalna fotografija

Vaša djeca mogu se pridružiti našoj ekipi ljubitelja fotografije te naučiti osnovne tehnike fotografiranjem druge djece u kampu. Zatim se mogu vratiti u laboratorij i digitalno organizirati fotografije koje su snimili tijekom dana. Ta grupa udružuje snage na kraju svakog programa i priprema slide show, a tokom tjedna nude dnevne slike koje ostali mogu pogledati online na Bunk1.

Drama

Djeca kreiraju i implementiraju originalnu van-Brodwaysku predstavu uz pomoć profesionalnih učitelja drame. Koriste kostime i razne umjetničke dodatke izrađene u kampu. Naša novostvorena platforma ima i profesionalni akustički i light show te veći prostor za igru.

Mačevanje

Mačevanje je igra između dvaju protivnika gdje svaki pokušava onog drugog dotaknuti mačem. Djeca će naučiti mnogo pravila tog sporta, a odjeveni će biti u tipičnu zaštitnu opremu.

Hokej na travi

Igraju dvije ekipe od 11 igrača i dvije rezerve u svakoj ekipi. Cilj je pokretati loptu po polju, s ukrivljenom palicom te ju ubaciti u protivnički gol.

Ribolov

U okviru te aktivnosti djeca upotrebljavaju štap za ribolov, udicu i ostalu opremu potrebnu za lov različitih riba. Djeca love ribe u obližnjoj luci.

Gimnastika

Gimnastika  u kampu uključuje različite stvari, od plesnih vježbi do ritmičke gimnastike. Snaga, ravnoteža, pokret i točnost sve su komponente za tehničku uspješnost, a  vaša će djeca sve to naučiti u kampu.

Kajaking

Naši vodeni kajaci otvoreni su te su napravljeni od tvrdog materijala. Kajakaš koristi veslo s duplim nogama za pokretanje čamca. Djeca će se upoznati s dijelovima čamca, osnovnim usmjeravanjem i vođenjem, kao i sa sigurnošću u vodi.

Borilačke vještine

U kampu nudimo taekwondo kao trening borilačkih vještina. Taekwondo ima mnogo oblika: od free-styla, treninga uzastopnih pokreta, razbijanja dasaka i osnova tehničkog treniranja. Za prikaz stupnja napretka upotrebljava se sistem pojasa različitih boja - svi naši instruktori imaju najviši - crni pojas.

Brdski biciklizam

Djeca će se iskušati u gorskom biciklizmu gdje će naučiti kako popraviti bicikl, kako biciklirati preko zapreka, preko brda, kroz vodu i preko drvenih platformi. Također će otići na daleke vožnje putevima u okolici.

Glazba

Djeca će pjevati kamperske i tradicionalne pjesme, čak i ako nikada prije nisu pjevali. Ako nešto dovoljno žele, sve je moguće. Iz svakog djeteta izvuć ćemo najboljeg pjevača.

Ping-pong

Minitenis na stolu.

Poi spinning

Ovu igru vole i djevojke  i dečki. To je tradicionalni ples Maora s Novog Zelanda kroz koji djeca nauče ritam i koordinaciju očiju/ruku, sa 2 loptice na uzici. Jedna je od najomiljenijih aktivnosti u kampu!

Društvene igre

To su različite igre s dva igrača gdje nije potrebne toliko tjelesne aktivnosti za vrućeg ljetnog dana. Kombiniramo tetherball (igra u kojoj udarate svaki u suprotnom smjeru lopticu zavezanu za jarbol), foosball (stolni nogomet), ping pong (stolni tenis) i ogromni šah za zabavu bez prevelikih fizičkih napora.

Jedrenje

Naš program jedrenja nudi malene jedrilice za 1-2 jedriličara u kojima možete naučiti osnove jedrenja, kontrolu jedrilice, vjetra i vode te sigurnost na vodi. Imamo i veće jedrilice za 3-4 jedriličara s punim setom jedara gdje se mogu obavljati naprednije vježbe jedrenja. Sve jedrilice slijedi raft na napuhavanje s vanjskim motorom koji se upotrebljava za spašavanje i učenje.

Ronjenje

Sport koji nudi kombinaciju plivanja i podvodnog ronjenja. Potrebne su vam peraje, maska i respiratorne cijevi. Radi se o istraživanju podvodnog svijeta gdje djeca mogu gledati prekrasni život ispod razine vode.

Nogomet

To je jedna od najpopularnijih aktivnosti u cijeloj Europi pa tako i u kampu. Imamo dvije grupe od 11 igrača koji brane svoj gol i napadaju protivnikov. U svakoj su grupi golman, obrambeni igrači, igrači sredine i napadači.

Softball

"Prijateljska" verzija američkog nogometa, sa sporijim bacanjem te većom i mekšom loptom. U svakoj grupi igra 9 igrača. Jedan drži palicu, drugi su raspoređeni po igralištu. Igra se na igralištu u obliku dijamanta, s četiri baze. Softball je američka verzija kriketa.

Plivanje

Nudimo slobodno plivanje i učenje različitih stilova plivanja za kampere koji su nešto manje vješti u plivanju.


Vodeni rukomet


Taj ekipni sport igraju 2 grupe od 12 igrača, od toga 5-7 igrača igra istovremeno na nešto većoj površini od igrališta za košarku. Gol se ostvaruje bacanjem lopte u mrežu protivnika i to bilo kojim dijelom tijela osim noge.

Teen program

Naš program planinarenja za kampere od 14 do 17 godina starosti. Putujemo na različite lokacije po Hrvatskoj i sudjelujemo u mnogim aktivnostima. Penjanje, kajaking, brdski biciklizam i aktivnosti na otvorenom – to su samo neke od brojnih aktivnosti za koje se mogu odlučiti djeca u kampu.

Tenis

Za program učenja tenisa inspirirali su nas Serena Williams i Roger Federer. S 8 teniskih igrališta te kvalificiranim i iskusnim trenerima to je jedna najboljih aktivnosti u kampu.

Video produkcija

U suradnji sa studentima digitalne fotografije, učenici iz grupe video produkcije će zrađivat će kratke video filmove. Naučit će osnovne informacije o scenarijima, igranju, produkcijskim tehnikama i digitalnom uređivanju na računalima u kampu. Velika premijera filma održat će se završne večeri uz skautsku vatru.

Odbojka

Igra se na pravokutnom igralištu od pijeska. Igraju dvije grupe od 6 igrača. Igralište je podijeljeno mrežom na dvije iste polovice. Cilj je vratiti loptu na igralište protivnika prije nego padne na pod. Igrači loptu udaraju rukama ili šakama ali najviše tri put zaredom. Igra počinje serviranjem.

Vodeni park

To je naš posebni vodeni trampolin i toranj za penjanje koji leži na vodi 50 metara od plaže. Djeca tako mogu trčati i skakati po različitim površinama ili samo ležati na suncu i gledati prijatelje dok se igraju. Nove površine za igru naknadno se dodaju u kampu, a to je jedna od najpopularnijih aktivnosti u kampu.

Jedrenje na dasci

Daska za jedrenje s ručkom, jamborom i trokutnim jedrom omogućava jedrenje na valovima uz pomoć različitih tehnika, ovisno od toga kako vjetar pušte. Imamo 3 različite veličine daski pa tako možemo omogućiti jedrenje za djecu različitih starosti.

Izrada različitih stvari od drveta

Djeca će naučiti upotrebljavati različite ručne i električne alate za oblikovanje drva i napraviti različite proizvode kao što su kutije, okviri za slike, go-karte i ostale dekorativne darove koje će moći ponijeti sa sobom.

NOVOSTI!

Avanturistički park

Naš je novi avanturistički park pripremljen.
Imamo zid za penjanje od 10 metara i 6 novih elemenata: Majmunski most, AV element, Flexy Way, Leap of  Faith, UV element i 80-metarski Zipline.

Posebni i večernji programi

 • Zabava za 4. srpanj
 • Koncert benda
 • Skautska vatra
 • Uhvati zastavu
 • Karneval
 • Disko
 • Dutch Auction
 • Egg Drop
 • Gold Rush
 • Međunarodna noć
 • Filmska noć
 • Mr. & Mrs. Kampa
 • Night Line
 • Scottie the Pirate
 • Teen Jam

Šetnja kampom

Popis aktivnosti

Slike iz kampa

Cijene i termini

>>PRIJAVA<<

Često postavljena pitanjaPogledajte također ponude ostalih kampova po Europi na www.kids-adventures.com!
NARUČITE SE ZA SASTANAK U AGENCIJI
Za više informacija nazovite nas na 0800 1998 ili na 099 488 63 40 ili nam pišite na camp@staputovanja.com.


All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana