Raširi krila

Vidi zadnju objavu ...

turistički pratitelj

Dodan: 01.11.06 @09:52:26

nina

Gost

0 0

Iskustva s tečajevima za turističke pratitelje?Koliko se to isplati i kaj da očekujem ?Help?!

tina

Gost

0 0

tečaj za turističke pratitelje je super! Ja sam turistički pratitelj i mogu reći da je posao odličan i da imam puno posla,pogotovo kad je sezona školskih izleta. Tečaj za tur,pr. bih preporučila svakome tko voli puno komunicirati s ljudima,putovati i družiti se.

Traveler

Gost

0 0

Bok,

mozes li molim te navesti di se to moze polagati? Koje su potrebne kvalifikacije? I moram te ovo pitati - kakva je lova, tj. jel se da zaraditi?!

I da li kad se jednom dobije ta licenca, putujes di oces ili samo za ono sta si polagao?!

Muchas gracias!

Traveler

nina

Gost

0 0

Imaš tečajeve kod nekoliko turističkih agencija u gradu.Kod Petrosa traje mjesec dana, kod Adriatike pola godine.počinju sad u studenom.oko 1200 kn.

mrva

Gost

0 0

e a imas još jednu agenciju koja ima tecaj i počeli su prije dva tjeda, www.vmd.hr, definitivno preporučujem! i razlika je između turističkog pratitelja i turističkog vodiča! ako si vodič radiš lokalno i samo za grad koji si položio, a ako si pratitelj putuješ svuda! zakon! pozdrav!

dada8

Gost

0 0

Kakva je lova, ako nije tajna?

seaman

Gost

0 0

Zna li netko ima li gdje tecaj da se moze jos upisati ove zime, hvala.

ninach

Gost

0 0

dnevnice po hrvatskoj su ti 250 kn, za van 300 - 500, ovisi za koju agenciju vodis (ja zasad vodim samo hrv)

Gost

0 0

Nije točno da radiš samo za grad ako si vodič, naime ako završiš tečaj za vodiča (što možeš samo na ekonomskom faksu) imaš pravo raditi kao vodič u gradu za koji si završio, i kao PRATITELJ za CIJELU Hrvatsku, a ako pratitelj radi kao vodič, krši zakon.

Maja

Gost

0 0

ehej- planiram upisat za turističkog pratitelja -vidjela sam ponude tih 2 agencija (adriatika i petros) ššto misliš koja je bolja- tj. koja omogućuje sigurnije zaposlenje nakon završenog ispita?

Znaš li još koju dobru?

Thnx

Maja

Gost

0 0

ehej- planiram upisat za turističkog pratitelja -vidjela sam ponude tih 2 agencija (adriatika i petros) ššto misliš koja je bolja- tj. koja omogućuje sigurnije zaposlenje nakon završenog ispita?

Znaš li još koju dobru?

Thnx

Maja

Gost

0 0

ehej- planiram upisat za turističkog pratitelja -vidjela sam ponude tih 2 agencija (adriatika i petros) ššto misliš koja je bolja- tj. koja omogućuje sigurnije zaposlenje nakon završenog ispita?

Znaš li još koju dobru?

Thnx

ozren

Gost

0 0

ja preporučam Petros

ozren

Gost

0 0

ja preporučam Petros,

ozren

Gost

0 0

ja preporučam petros, jer sam tamo položio, a i kraće traje. međutim, čini mi se da ti je lakše naći posao ako ideš u adriaticu-net. ako imaš kakvih pitanja pošalji mi mail na ozren55@net.hr

lana

Gost

0 0

draga maja,

upravo sam vidjela tvoje pitanje i odlučila ti što brže odgovoriti,da se ne opečeš.radim kao turistički pratitelj i vodič od 2002. godine i živim od toga.gledaj,postoji razlika izmedju pojma pratitelj i vodič.prvih godina sam radila kao pratitelj,za taj posao ti ne treba tečaj.bilo koja agencija u hrvatskoj ti može dati taj komad papira.ja sam ga dobila od svoje prve agencije i nisam ništa platila.ako želiš raditi kao vodič,upišeš tečaj na fakultetima.npr. u zagrebu.opatiji,splitu,zadru,dubrovniku,puli,šibeniku.kad položiš taj tečaj,imaš pravo voditi po svim gradovima TE ŽUPANIJE i raditi kao PRATITELJ u cijeloj hrvatskoj.gledaj,neke agencije varaju ljude na taj način i pokupe novce.ako ne vjeruješ u to,nazovi ekonomski fakultet u splitu,traži odsjek za seminare za turističke vodiče i neka ti oni objasne kako kao pratitelj tebi NE TREBA NIKAKAV TEČAJ.želim ti puno uspjeha!

lana

Gost

0 0

zaboravila sam dodati,ako i odeš na taj tečaj u taj petros ili VMD isl.platiti ćeš 1300kn,a s tim papirom možeš raditi samo kod njih,tj. taj tečaj koji si kod njih polagala ti ne vrijedi za bilo koju drugu agenciju u hrvatskoj.za mene,to je čista prevara

greta garbo

Gost

0 0

bok! radim kao tur. pratitelj od 2004. i vidjela sam ovu raspravu pa sam se odlučila podjeliti s vama svoja iskustva. Dakle, razlika između pojmova vodič i pratitelj pravno postoji, ali u realnosti pratitelji obavljaju i poslove vodiča ( što svakako ne bi smjeli), no takva je praksa u gotovo cijeloj Europi. Problem je kad se položi tečaj za vodiča na Ekonomskom što je gotovo nemoguće dobiti priliku voditi po zagrebu, osim ako ne govorite neki "egzotični" jezik. Tako da se sve svodi na to da odete raditi na obalu ljeti, a onda još morate položiti razliku (bar je tako bilo kad sam ja polagala). Istina je da vam potvrdu da ste pratitelj može izdati bilo koja agencija, no nije istina da vam ona vrijedi za samo tu agenciju ( iz vl. primjera to znam jer surađujem s 10ak agencija). Isto tako, mislim da nije ključno gdje ćete položiti ispit (koji toplo preporučam) bitno je da ste čovjek za taj posao, koji zahtjeva mnogo strpljenja, živaca i komunikacijskih sposobnosti.

nina

Gost

0 0

Evo, ja završila tečaj prije pola godine i od tada vodila dva maturalna za dvije agencije. Bilo je odlično. Sada šaljem molbe na sve strane, zovem, pitam, ali odgovora nema i nekako mi se čini da i nije tako lako dobiti te poslove. Možda jer još nije prava sezona?

skitnica

Gost

0 0

i ja bi htjela raditi kao tur. pratitelj/vodič.. ali samo negdje vani... ima tko kakav savijet.. prijedlog.. i općenito me zanima sve o tome.. hvala!

mona

Gost

0 0

Ja sam vodila 12 djece(s kolegicom). I za to smo dobile svaka po 150 eura. Može li tko zaraditi manje za tjedan dana?

va

Gost

0 0

Ne bih se složio s tvrdnjom da ako položiš ispit za turističkog pratitelja u jednoj agenciji, da ti se isti ne priznaje u drugoj. Radim kao pratitelj od 2003. godine i to profesionalno. To mi je isključivi (i dobar) izvor prihoda i 95% radim sa strancima po Hrvatskoj. Položio ispit u Ferialu i bio je daleko najkvalitetniji ispit koji se nudio na tržštu. I kad su me u ostalim agencijama pitali gdje sam polagao, a ja rekao Ferial, odmah je bilo 'odlično! oni super pripreme.' Kasnije je Feral kupila adriatica i čuo sam da se kvaliteta dosta srozala i da se više pazi na kvantitetu (tj. što više polaznika i bolja zarada) umjesto na kvalitetu.

Uglavnom, u početku radio u Ferialu, zatim počeo po velikim putničkim agencijama i svi su me tražili kopiju potvrde o položenom ispitu za pratitelje, dao im ovu od Feriala i nikakvih problema.

Jedino se pripremite da je posao krvav i da onaj stav 'lijepo ću putovati, vidjeti svijeta i usput dobro zaraditi', s kojim mnogi ulaze u posao, zaboravite. I kao što je Greta gore rekla: najvažnije je da imaš žicu za ovaj posao. Jer nisu svi stvoreni za sve. Također trebati će ti dosta vremena za probijanje na tržište jer ima već dosta vodiča, pogotovo ako misliš voditi naše ljude vani (npr. Budimpeša, Španjolska i sl), a ako misliš raditi sa strancima po Hrvatskoj, najbolje je da znaš egzotične i deficitarne jezike, jer u protivnom s engleskim, talijanskim ili njemačkim baš i nećeš imati previše posla. Jezici koji se trenutno traže: španjolski i francuski, te egzotični poput japanskog npr, a već pomalo i kineskog.

marisa

Gost

0 0

hej, da se uključim vezano za Ferial. da, slažem se da su oni najbolji jer i ja sam kod njih završila tečaj, no taj tečaj može završiti svatko ali bitno je kakvu tko ima notu za vođenje, stvarno moraš biti komunikativan, dobro potkovan znanjem i voljeti taj posao i mislim da jedino tad možeš uspjeti...

blanka

Gost

0 0

Ja sam se prijavila za tečaj pratitelja u petrosa koji počinje krajem drugog mjeseca..Raspitivala sam se i o tečaju za vodiča ,u zadru od kuda sam ja,ali pre skupo je,sa knjigama negdje oko 6000kn,ispiti su uglavnom fakultetski,a onda treba dobra veza da se upadne u posao,tako su me barem informirali oni koji taj posao već rade,pogotovu što ja pričam eng i tal,a u zadru svi živi znaju te jezike..Pa sam odlučila da si skratim muke i samo da završim za pratitelja,pa mi možda i neće biti tako žao para ako zbog nedostatka veze ne budem moći raditi taj posao..Inače svi moji prijatelji koji su završili za vodiča,uglavnom rade kao pratitelji,i to van svoga grada,tako da im ispit vodiča ništa ne znači i zadovoljni su sa poslom i čak i dobro zarađuju..Ali su mi savjetovali,treba vremena i dobre veze za upasti u takav posao..

hi!

Gost

0 0

živjela sam u zadru i radila tamo kao pratitelj.u početku sam radila bez tog papira za pratitelje.ljudi koji tamo rade samo kao pratitelji( vode ekskurzije djece,maturalce) uopće nemaju taj ispit. ako agencija ima veze i poznanstva,sva su ti vrata otvorena. sve su ti to mućke,živimo u takvoj državi.

UPOZORENJE: STA putovanja ne snosi odgovornost za komentare posjetitelja. Komentari odražavaju osobno mišljenje pojedinca. Zadržavamo pravo na ne-objavu ili obris teme.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana