Raširi krila

Vidi zadnju objavu ...

informacija o CCUSA radnom programu; hvala

Dodan: 01.08.06 @22:22:40

Lisa

Gost

0 0

Molila bi ako mi netko 'ko ima iskustva sa radnim programima u USA preko CCUSA moze odgovoriti na par pitanjca. Ne poznajem nikoga tko je sudjelovao u tim programima osobno, a kako sam bila u USA kao Au Pair preko jedne druge organizacije, i bila dosta prevarena s njihove strane, eto sada pusem i na hladno, i zelim pitati korisnike njihovih usluga o iskustvima, mogucnostima i zadovoljstvu rada CCUSA.

Ovako, neka sam vrsta studenta (doskolovanje, zavrsen faks no sada na dodatnom studijskom programu u trajanju od jedne godine, izvanredni studij), na proljece 2007. bi trebala zavrsiti s predavanjima i ostali bi mi jos samo ispiti.

Da li s takvim statusom izvanrednog studenta, apsolventa, sa svega tri-cetiri ispita do zavrsetka, mogu sudjelovati u radnom programu na ljeto slijedece godine u USA preko CCUSA.

Doista bi cijenila kada bi mi se javio netko tko je vec sudjelovao u tome i bio apsolvent ili poznaje nekoga sa takvom situacijom. Totalno sam zagrijana za to, volila bi jos malo "izvjezbati" engleski, a i steci neko dodatno zivotno iskustvo na 3-4 mjeseca, pa nakon toga ispolagati ovdje preostale ispite i zapoceti "ozbiljan" zivot.

Hvala puno na svakoj pomoci i informaciji.

pero

Gost

0 0

nestudenti mogu na kamp program i raditi u djecjem kampu.

samo studenti mogu na radni program. ccusa ti rijesi sve dokumente i papirologiju za vizu, ali ti je najbolje ici na independent opciju kad si posao ndjes sama, preko neta, prijatelja, rodbine....

Lisa

Gost

0 0

Hvala puno, puno.

Tak sam nekako i ja shvatila, ali eto ne znam nikoga tko je bio preko njih pa htjedoh cuti od nekog tko ima iskustva u tome.

Nadam se da se moj program doskolovanja priznaje kao "student" jer sasvim normalno polazem ispite, imam indeks, a i predavanja do veljace 2007. Dakle moze i apsolvent, i izvanredni studij? Joj, grozno kak te gnjavim, al' tak mi je to vazno...

I jos nesto, ako ne bi mogla na taj radni program, dakle mogu u kamp... e onda, da li postoji neka independent opcija i za kamp jer upravo u tome je stvar da bi ja na radni program jer imam strasnu zelju otici u odredjenu drzavu, san mi je otici tamo, a ako idem na kamp, koliko sam shvatila, ne mogu si to sama naci i sama odluciti u koji kamp, mislim u kojoj drzavi kamp. Zapravo zeljela bi na jedno mjesto koje bas i nije razvikano ni atraktivno (mislim u mojim ocima je najatraktivnije i najpozeljnije...) i vjerujem da nema sanse da tamo dospijem po igri srece.

Da li si ti bio na tim programima i kakvo je tvoje iskustvo?

I jos jeno pitanje, poslodavac (za radni program) mora biti registriran kod CCUSA, ili to moze biti bilo koji poslodavac u USA koji te je spreman zaposliti samo preko ljeta?

Jao, beskonacno puno hvala! ...bas sam gnjavator...

pero

Gost

0 0

mozes i kao postdiplomant ako u statusu trazenje vize imas barem 3 ispita do kraja i ako mozes u indexu potvrditi da na jesen 2007 imas jos jedan semestar.

u kamp ides ovisno o svojoj aplikaciji. za kamp te bira kamp direktor, a ne ti kamo ti se drzava svidja. ovisi o prijasnjem radnom iskustvu sa djecom, sto znas poducavati, kakav ti je engleski, sto kamp direktor trazi i slicno...

poslodavac moze biti bilo koji na podrucju USA.

maja

Gost

0 0

Sto se tice tvog studentskog statusa, najbolje da zvrcnes cure u ccusa, one ce ti znati reci sigurno. Ali mislim se racunas kao normalni student. Moje frendice su sad u New Jersey-u, a apsolventice su kojima je ostao samo diplomski. Oni u ccusa uvijek kazu da je dobro ako imas bar jos dva-tri ispita, ali to je bitno samo kad ides po vizu. U biti, oni samo zele da se u tvom indexu vidi da si redovni student i da se namjeravas vratiti zavrsiti fax, a ne ostati u usa na crnjaka.

Sto se tice toga da imas specificno mjesto na koje bi zeljela ici, toplo preporucam independent work & travel opciju. Zna biti zeznuto naci posao ako nemas veze, ali nije nemoguce. Preporucam j1jobs.com, tamo ima svasta - prijavis se na jedno 50-ak mjesta i nesto mora proci. Sretno!

UPOZORENJE: STA putovanja ne snosi odgovornost za komentare posjetitelja. Komentari odražavaju osobno mišljenje pojedinca. Zadržavamo pravo na ne-objavu ili obris teme.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana