Raširi krila

Vidi zadnju objavu ...

Koji dio Azije u 4mj?

Dodan: 12.02.15 @13:18:35

Maya01

Gost

0 0

Bok!!

krajem 3. mjeseca letim u Kuala Lumpur. provest cu u Aziji malo vise od 2 mjeseca. Moj plan je posjetiti Maleziju (Singapore) i zatim krenuti dalje. Razmišlajm o Burmi (Yangoon), Filipinima (Manila), i Borneo i Bali su zanimljivi i must go, i think.

Koji dio Azije preporučujete vi? Za koje države trebam vizu???

Tnx na svakoj info

Sanela

Gost

0 0

Za sve države trebaš vizu, ja bi na tvojem mjestu kontaktirala prije sva veleposlanstva već prije puta da ne zapneš. Za Tajland i Inodneziju trebaš vizu, to znam. Idem i ja, ali u 11mjesecu. Nemam još kartu. Kojom kompanijom ti letiš?

Uglavnom, ako saznaš nešto o tim dijelovima, što mislim da su jako zanimljivi, javi ovdje  Ja cu letjeti u Bangkok i onda prema jugu Tajlanda na otoke. Ko Samui, Ko Tao sam cula da su super. I onda cu uzeti Air Asiu do Jave i nastaviti do Balija.

Ne znam da li vrijedi na Borneo?? Putujem na 2 mjeseca i mislim da magu u svakoj drzavi ostati do 1 mjesec turistički.

gost x1

Gost

0 0

Za vize, nadi brojeve konzulata u Hr. ili Evropi, nazovi i pitaj. Koliko kosta, koliko traje...od kad vrijedi...i koje sve vrste viza nude.

"Za od kad vrijedi"...mislim na to da kad napravis vizu u nekoj ambasadi...moze vrijediti od tog dana datuma ili od datuma ulaska u drzavu. (Npr. napravis vizu u ambasadi danas...viza vrijedi 30 dana...a ti putujes za dva mjeseca....ocito to ne valja jer ce ti do tada istec!).

'Vrste viza"...ima ih vise, npr. za 30 dana ili za 6 njeseci, sa jednokratnim ulazom ili multi ulazom. Zato pitajte sve! Jer vam nece oni sami rec..!

Ja bi vam preporucio cijepljenje...zuta groznica, bjesnoca...ima pasa lutalica koliko i ljudi, majmuni itd...a i malarije. Ovisi gdje idete.

Ja sam bio u Singapuru...cijela Malazija, Thailand, Cambodia, Vijetnam, Laos. Sve su drzave super. Vijetnam najbolji...ali opet, sve su super. U ostalim drzavama Azije nisam bio...ali sam siguran da su takoder odlicne, to mi je plan za sljedeci put. Indija je takoder super, ali za cure bas i ne. ovisi kakvog ste karaktera i sta ocekujete..!?

Air Asia je ful jeftina, hrana i smjestaj takoder...ne trebate o nicemu previse brinuti.

Pozz, x

 

 

 

gost x1

Gost

0 0

Linkovi za vize...na MVP sajtu, skrolajte do dna i u kucicu upisite drzavu u koju putujete. Takoder adresa konzulata...

http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Croatian_citizens

http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

 

I usput, 2 mjeseca vam vremenski nisu puno...dobro sve isplanirajte, gdje cete i kada...i kako! 

Pozz, x

gost x1

Gost

0 0

Za Malaziju i Singapur ti ne treba viza. Za ostale da...i to trebas sredit prije nego krenes na put.

Pozz, x

Maya01

Gost

0 0

ufff, sada me još više zbunilo  Mislim da ću se bazirat na Tajland jer je ipak karta do tamo najpovoljnija. Možda krenem preko Cambodže do Vietnama, Saigon ili Hannoi. Možda prema jugu i odletim na Bali. Air Asia ima konekciju. To su mi sad dvije opcije koje bih htjela ostvariti, ostale zemlje sačuvam za idući puta

U Tajlandu sam čula velike kritike na Tiger Temple, istina da je sporno stanje tigrova? A čula sam da je na sjeveru u Tiger Kingdom puno bolje, mačke su kao bolje tretirane. Ne znam, to ću još odlučiti. Možda ipak bolje skroz na sjever Tajlanda gdje ima trekinga, možeš se popeti do sela. I onda može letom na jug. ta Air Asia je prejeftina!!

Hvala na info o vizama, pomogli ste

ocu i ja

Gost

0 0

e a sa kojom kompanijom je najbolje putovati do azije: Aeorflot, Emirati, Qatar ili Turkish ??

SunnyDay

Gost

0 0

Sve su ti te kompanije ok, ja najvise s Turkishem letim. Ponekad kasne, ponekad imam dugacku konekciju .. zato trazi kartu unaprijed da možeš uloviti dobru povezanost u Istanbulu! Sretno

UPOZORENJE: STA putovanja ne snosi odgovornost za komentare posjetitelja. Komentari odražavaju osobno mišljenje pojedinca. Zadržavamo pravo na ne-objavu ili obris teme.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana