Raširi krila

Vidi zadnju objavu ...

edinburgh

Dodan: 15.06.09 @19:13:50

nata

Gost

0 0

jel bio neko nedavno gore?kakva su iskustva?

mateja

Gost

0 0

evo ja sam bila nedavno, išli smo preko ryanaira, povratna karta je bila 35 eura. bilo je predivno, grad je zbilja poseban, uhvatili smo super vrijeme. super stvar je da grad nije preskup, zbilja se može dobro i jeftino jesti, a i mi smo bili u jeftinom, a odličnom hostelu. ako hoćeš više informacija javi se na tejchi@gmail.com

Marinemir

Gost

0 0

Pa nemojte tako na mail, napisi savjete i hostele da svi vidimo :)

Lu

Gost

0 0

Da, isao bih i ja pa za Dublin ili Edinburgh daj napisi konkretnije stvari ako si od volje please...ti hosteli su zaista lutrija i svaka info od osobe koja je konkretno bila u nekom je od velike pomoci, a da ne govorim tek o ostalim stvarima.

mateja

Gost

0 0

ok, ok, nisam znala koje informacije konkretno trebate. znači ovako, mi smo bili u edinburghu i glasgowu s time da smo u edinburghu spavali 3 noći, a u glasgowu samo jednu. između gradova vozi bus i vožnja traje nešto više od sat vremena i košta oko 3 funte tako da zbilja nije problem stići. u edinburghu smo bili u hostelu budget backpackers i zbilja je bilo odlično, uzeli smo sobu za 12, sve je bilo čisto, imaju odlične prostorije za druženje, kuhinje, blagovaonu, kupaona se stalno čisti. imaju i doručak za neke dvije funte, ali je uključivao samo neke žitarice, muffine, peciva pa to nismo jeli jer smo preferirali nešto s mesom. :) isto tako, u hostelu se organizira besplatna walking tura po gradu i pub crawl. lokacija je odlična, do svega smo mogli doći pješke i uopće nismo koristili nikakav javni prijevoz. u glasgowu smo bili u hostelu mclay's guest house koji je više kao neki inn, tamo smo uzeli jednu trokrevetnu i jednu četverokrevetnu sobu i hostel je malčice star, ali je zbilja dobro održavan, sve je bilo besprijekorno čisto, a najbolja stvar je bila doručak koji je uključen u cijenu i koji je osim žitarica, tostova, marmelada uključivao i tzv. "škotski doručak" (guglajte, to je doručak koji više liči na ručak :). pozicija je isto bila dobra, odmah iznad glavne ulice gdje su svi pubovi, dućani,... uglavnom, rezervirali smo preko hostelworlda i kod izbora smo se oslonili na kritike na njihovoj stranici i pokazale su se zaista točnima. eto, napisala sam sve što mi pada na pamet pa pitajte ako vas još nešto zanima. :)

tomo

Gost

0 0

U kojem razdoblju ste bili dolje, hoću reći gore i kakvo je bili vrime?Mislim da je najbolje zbog šušura i događanja otići u 8 misec ali bit će teško ubosti jeftinu kartu( za one koji znaju suprotno javite mi..) i sad neznam za ostale ali ako bi kako moga vidit šta slika i doživljaja iz prve ruke bia bi zahvalan (ako nije problem) :)

nata

Gost

0 0

hej mateja,htjela sam ti se sama javiti ali vidim da ima puno zainteresiranih da čuju o edinburghu ;) kakva su ti iskustva sa izlascima,cijenom hrane, cuge i tak? mi idemo u 8. mjesecu i biti ćemo par dana kad je onaj veliki festival,jedva smo dobili dvokrevetnu sobu u hostelu jer su sve rezervirane odavno.mislili smo i na turu do loch nessa a i u glasgow,ostajemo 7 dana,a nismo baš previše pri novcima.hvala na dobrim savjetima!

mateja

Gost

0 0

evo mi smo bili sad, od 27.-31.5. i vrijeme je bilo savršeno, toplo (mislim, toplo za njihove pojmove, oko 20 stupnjeva) i sunšano svaki dan. ali mislim da smo imali jako puno sreće jer je prije i poslije stalno padala kiša. a neznam sad kad je najbolje ići, u vodiču koji imam piše da dobro od 4 do 6 mjeseca, da je u 7 i 8 mjesecu vrijeme dosta promjenjivo, a kao da je u kasno ljeto i ranu jesen stabilnije, ali čini mi se da sve ovisi o sreći. tako da, puno sreće svima. ma da, čula sam i ja za festival, ali zaista ima i previše toga za raditi tamo i bez toga, zaista u gradu ima nešto za svakog i izlazaka i galerija i muzeja i shoppinga i prirode (za one koji vole malo planinarenja definitivno preporučam uspon na arthur's seat s kojeg se vidi cijeli grad i svašta uokolo :). a ovako, cijene hrane, ima zaista svega, ali ako se potrudi može se naći dosta jeftine hrane. mi smo otkrili restoran koji se zove standing order (ustvari, to je pub službeno) i koji zaista krasno izgleda, a ima dobre i jeftine hrane, posebnih ponuda za 3,4,5 funti. npr. ja sam jela taj njihov fish&chips s salatom, tartarom i čajem za 3.20 funti. također, na dosta mjesta u gradu se mogu naći pečeni krumpiri s najrazličitijim preljevima (tipa s vrhnjem i puretinom) i to je zaista fino i jeftino. a mi smo izlazili uglavnom u pubove, ali to je loše jer se zatvaraju oko 1. e sad se ne sjećam baš točno, ali čini mi se da je cijena velikih piva bila nešto preko 2 funte, uglavnom se sve kreće tu oko 2 funte. probali smo izaći i u klubove, ali nije nam se baš svidjelo, bila je hrpa puno previše pijane djece koja rade gluposti, ali možda smo samo išli na kriva mjesta. ugl, mi smo dobili neke male vodiče od hostelworlda s par restorana i pubova s jeftinom hranom/pićem u pdfu, pa ako netko hoće nek mi se javi na mail pa mu pošaljem (tejchi@gmail.com).mislim da sam sad sve odgovorila, ako ima još pitanja samo dajte. :) p.s. savjet u vezi karata, pogledajte karte iz trsta, moja seka ih je baš kupila, idu ryanairom trst-london pa london-glasgow i isto tako natrag. trst-london vozi jedanput dnevno, a ovaj london-glasgow tri puta. ugl, znači, platili su sve ta 4 leta (2 u svakom smjeru) 45 eura. p.p.s. ajde mi se javite na mail za slike pa budem napravila neku selekciju, zbilja ih ima previše. :)
UPOZORENJE: STA putovanja ne snosi odgovornost za komentare posjetitelja. Komentari odražavaju osobno mišljenje pojedinca. Zadržavamo pravo na ne-objavu ili obris teme.

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana