Raširi krila

Savjeti za povoljniju kupnju avio karte

Kako povoljnije letjeti?

Cijena avio karte ovisi o više različitih faktora. Vrijeme kupnje, destinacija, avio kompanija, sezona- sve to djelomično utječe i vrlo je teško predvidjeti kada će određena avio karta biti najpovoljnija. Postoji nekoliko osnovnih pravila koja vam omogućuju da za odabranu destinaciju dobijete najpovoljniju opciju. Dopustite da vam ih predstavimo, a za sva dodatna pitanja vas pozivamo da nas posjetite, nazovete ili pošaljete e-mail.
Prvi i zadnji savjet: ostanite s nama u kontaktu!

Datumi

Što su datumi polaska i povratka fleksibilniji, veća je mogućnost da za vašu destinaciju nađemo povoljniju varijantu. Ponekad samo jedan dan može značiti veliku razliku u cijeni. Znamo da je ponekad nemoguće prilagoditi se ali ukoliko imate tu mogućnost, svakako nas obavijestite.

Polazni aerodrom

Zagrebački aerodrom je jedan od manjih s obzirom na svjetske kriterije, što znači da su letovi često skuplji nego sa drugih obližnjih zračnih luka. Uvijek je dobro pogledati opcije polaska iz Graza, Trsta, Ljubljane te također iz Munchena, Beča, Budimpešte Venecije ili Milana. Ponekad je razlika tolika da je veća od cijene prijevoza do udaljenog aerodroma, pogotovo ako letite s prijateljima i možete dijeliti automobil.

 

Avionski prijevoznik

Letjeti samo jednim prijevoznikom nije najbolja strategija za povoljnu avio kartu - naime, uvijek je dobro provjeriti sve prijevoznike. Ponekad su i oni povoljni nešto skuplji i obrnuto. Naravno, znamo da vam mnogo znače kvaliteta i ugled zrakoplovne kompanije, no razmislite da li biste za malo kvalitetniji obrok, svoj ekran i malo ljubaznije stjuardese platili 1500 kn više? I činilo nam se da ne biste. Prije svega provjerite cjelokupan izbor   zatim odlučite koliko ste spremni platiti za dodatnu udobnost i kada je bolje stisnuti zube i izabrati “lošiju” ali povoljniju opciju. Onda si možete priuštiti pivo u zrakoplovu i nećete ni primijetiti razliku.

Valjanost avio karte

Sve avio karte imaju određeni “rok trajanja” unutar kojeg možete putovati. Najpovoljnije su jednomjesečne karte - naravno ta opcija za vas neće biti dobra ukoliko biste željeli putovati 3 mjeseca. Ali 35 dana možete smanjiti na 1 mjesec, zar ne? Pogotovo kada se radi o dosta povoljnijoj opciji. Uvijek provjerite!
Ako ste student i odaberete studentsku kartu, nemate tih ograničenja jer su sve studentske karte važeće godinu dana.

Vrijeme kupnje avio karte

Glavno pravilo za vrijeme kupnje avio karte je: ODMAH, čim saznate točne datume. Samo ponekad se može dogoditi da je avio karta povoljnija nekoliko tjedana nakon kupnje; vjerojatnije je da će zbog popunjavanja mjesta karta poskupiti. To ne znači da tik prije polaska ne možete dobiti dobru cijenu, samo je mogućnost nešto manja. Dakle, čim počnete planirati svoje putovanje i saznate okvirne datume, posjetite nas, nazovite ili pošaljite e-mail kako biste dobili okvirnu cijenu.
Avio karta je, posebno za studentski đžep, veliki zalogaj i teško je isprazniti džepove pola godine prije putovanja, pogotovo ako niste sigurni što će se sve dogoditi prije odlaska. Zato vam STA putovanja nudi mogućnost osiguranja rizika od otkazivanja putovanja, što vam omogućuje povrat troškova u slučaju zdravstvenih problema i nekih drugih dokazivih razloga.

Visoka sezona

U određenom razdoblju su avio karte za sve destinacije znatno skuplje, pogotovo u srpnju i kolovozu te od sredine prosinca do sredine siječnja. Zato pokušajte svoje putovanje planirati izvan tih mjeseci
- naravno da možete i usred ljeta dobiti dobru cijenu ali uz malo više sreće.

Destinacija

Cijene avio karata ovise o destinaciji i objavljenoj tarifi. Obično su letovi u SAD, Aziju ili Europu povoljniji od letova u Australiju. Također su često letovi na manje aerodrome skuplji pa je zato ponekad bolje letjeti na neki veći aerodrom te si potom osigurati unutarnji let do konačne destinacije ili putovati na neki drugi način.
Primjer: Želite letjeti na Lombok ali vam se više isplati letjeti na Jakartu i zatim s unutarnjim letom ili na neki drugi način stići do cilja. Uvijek je bolje provjeriti više opcija, kako bi ste osigurali bolju cijenu za vaše putovanje.

Pitajte kako do povoljne avionske karte!

Svaka situacija odnosno destinacija ima svoja specifična rješenja zato je uvijek dobro posavjetovati se s našim agentima koji vam mogu pomoći i naći opciju za konkretnu situaciju.

Ostanite u kontaktu!

Dakle, pravi trenutak je sve. Ponekad avionska kompanija objavi posebne akcijske cijene i s tim letovima možete najpovoljnije doći do svojeg cilja. Zato se u STA putovanja trudimo da vas na što više načina pokušamo obavijestiti o različitim akcijama i posebnim ponudama. Ako nas redovito pratite, povoljna karta vam neće pobjeći.

STA putovanja je s vama:

  • Novosti - naručite se na naš newsletter preko obrasca na gornjoj desnoj strani naše internetske stranice!
  • Akcije na glavnoj internetskoj stranici - pratite Novosti i aktualno za najnovije akcije!
  • facebook - postanite naš fan na facebooku i ništa nećete propustiti!
  • Twitter –pratite naše twitove!
  • Nazovite nas na besplatan telefon: 0800 1998

Sretan lov na dobre povoljne avio karte!

 

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana