Raširi krila

Elektronska avio karta

Što je to elektronska avio karta?

Prije deset godina sve su aviokompanije izdavale papirnate aviokarte i putnici bez takve karte nisu smjeli letjeti. Ako bi netko izgubio papirnatu kartu, uslijedili bi dodatni troškovi i komplikacije.

Danas gotovo sve avio kompanije koje su članice udruge IATA izdaju samo elektronske karte. To znači da vaša avio karta ima poseban broj te da je dokument kojeg dobivate kod nas samo neka vrsta  potvrde o izdanoj avio karti. Na aerodromu je još uvijek dobro imati navedenu potvrdu sa sobom, budući da je na njoj naveden broj vaše avio karte. Na sreću, taj je broj sačuvan u sustavu, što znači da gubitak potvrde ne uzrokuje velike probleme. Nekim avionskim kompanijama i aerodromima dovoljno je predočiti samo osobni dokument. Unatoč tome, savjetujemo vam da elektronsku kartu uvijek spremite na sigurno.

Što znači xyz na mojoj avio karti?

 

 
1 - Adresa agencije koja je izdala avio kartu – u ovom slučaju smo to mi.
2 - Datum izdavanja avio karte.
3 - Ime putnika koji putuje
4 – Naš telefonski broj – u slučaju problema, pitanja i/ili komentara uvijek nas možete nazvati.
5 – Avio kompanija koja je izdala vašu avio kartu. To ne znači da su svi vaši letovi kod te iste avio kompanije. Neke avio kompanije imaju međusobno sklopljene ugovore te je zato moguće da su vaši letovi kod različitih avionskih kompanija.
6 -Broj vaše elektronske karte. Savjetujemo vam da ga pohranite u mobitel ili na računalo, u slučaju da izgubite svoju kartu.
7 – Na tom mjestu nalazi se šesteroznamenkasti kod (pin) pomoću kojega možete provjeriti podatke o svom  letu na internetskoj stranici Check my trip . Pored nje obično se nalazi i šesteroznamenkasti kod pojedinačnih avio kompanija. Taj vam je kod ponekad potreban za Web Check-In  (elektronska/internetska prijava na let).
8 – U prvom redu je polazna točka izabranog leta, u drugom redu nalazi se destinacija. Ponekad je dodan još i terminal s kojeg letite. Pored samog grada ponekad se nalazi i ime aerodroma ili kod.
9 – Broj leta. Počinje s dvoznamenkastom lozinkom koja predstavlja avio kompaniju (OU - Croatia Airlines, LH - Lufthansa itd.). Zatim slijedi broj leta te avio kompanije. Taj podatak vrlo je važan zbog traženja točnog mjesta ukrcavanja na aerodromu budući da većina oznaka prikazuje brojeve letova.
10 - Datum i vrijeme polaska. Zapamtite da morate doći na aerodrom ranije (ovisno o letu i aerodromu) - savjetujemo 2-3 sata prije leta. POZOR: Sva vremena i datumi uvijek su lokalni. Dakle vrijeme odlaska računajte prema vremenu koje vrijedi na aerodromu s kojeg polazite.
11 – Lozinka (kod, pin) koja određuje cijenu i pravila vaše avio karte - obično se radi o istom datumu kao kod odlaska. Ako ne, to je uvijek označeno (+1 tj. pravi datum). POZOR: I ovdje su vremena i datumi lokalni, što znači da se vrijeme dolaska ravna po vremenu gdje je aerodrom na koji se pristaje.
13 – Vrijeme valjanosti vaše avio karte- to ne znači da možete otići na aerodrom bilo kada unutar napisanih datuma, već da je moguće uz nadoplatu unutar tih datuma napraviti promjenu datuma, ukoliko to dopuštaju ostala pravila.
14 – Stupac označava koliko prtljage možete “čekirati” na letu.
15 - Označava stanje vaše avio karte – Ovdje uvijek stoji OK jer u protivnom karta ne bi mogla biti izdana.
16 – Radi se o rezervacijskoj klasi – Rezervacijska klasa određuje cijenu i uvjete vaše avio karte. Obično su niže klase povoljnije, no ne omogućavaju puno promjena. Klasa također označava razred  u kojem letite.

Za sva dodatna pitanja možete nas nazvati na besplatni broj 0800 1998.

Rezervacije ...

All we do is travel

S posjetom i korištenjem web stranice pristajete na kolačić. Pročitajte više o kolačićima.

STA putovanja
Andrije Hebranga 22, 10 000 Zagreb

0800 19 98

info@staputovanja.com

Svaki radni dan nas između 9 i 17 sati možete dobiti na telefonskim brojevima:

ZAGREB
T: 01 488 63 40
M: 099 488 63 40
F: 01 488 63 45
L: Ulica Andrije Hebranga 22, Zagreb

LJUBLJANA
T: +386 (0)1/ 439 16 90
T: +386 (0)1/ 439 16 91
M: +386 (0)41 612 711
L: Ajdovščina 1, Ljubljana