Studentska putnička agencija STA Zagreb
Work & Study Australia
RAD I ŠTUDIJ U AUSTRALIJI

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast

Program

Program Work & Study svima pruža priliku da usavrše svoje znanje engleskog jezika, steknu nova radna iskustva i poznanstva u zemlji »down under«. Tim programom mladi mogu doživjeti »the Ozzy way of life« koji uključuje tečaj engleskog jezika i boravak u Australiji. Troškove putovanja mogu pokriti radeći u ugostiteljstvu i turizmu (restoran, bar itd.). Nakon studijskog perioda mogu izabrati, raditi i dalje ili putovati po Australiji.

Uvjeti za prijavu

 • najmanje 18 godina 
 • status studenta NIJE uvjet

Sydney

Sydney je grad sa 4 milijuna stanovnika i daje osjećaj velegrada. Grad je okružen morem, brdima i planinama, što pruža odlične mogućnosti za korištenje slobodnog vremena i bavljenja različitim aktivnostima. Australski stil života je vrlo opušten i baš zato je Sydney odlična destinacija za nadogradnju znanja engleskog jezika, stjecanje radnog iskustva i susret s cjelokupnom australskom kulturom.

Melbourne

Melborune je bivši glavni grad Australije i sadašnja prijestolnica savezne države Viktorija. Melbourne je drugi najveći grad u Australiji (3,5 milijuna stanovnika). Gradska znamenitost je električni tramvaj koji su nekada vukli konji. U zadnje tri godine grad je proglašen za 'world's most liveable city'.

Brisbane

Brisbane je centar savezne države Queensland i treći najveći grad u Australiji (2 milijuna stanovnika). Grad se ponosi svojom otvorenošću i kreativnošću. Bez obzira na ubrzani razvoj i napredak odiše opuštenom, živom i ljubaznom atmosferom.

Gold Coast

Gold Coast je grad na jugoistočnoj obali savezne države Queensland. Nalazi se između prijestolnice Brisbanea na sjeveru i granice s Novim Južnim Walesom na jugu. Gold Coast je zahvaljujući poznatom Surfers Paradise-u popularna destinacija za Australce i turiste.

Tečaj engleskog jezika

Glavni i obavezni dio programa su tečajevi engleskog jezika. Na tečajevima sudjeluju mladi iz više od 40 država svijeta. Birati možeš između tri destinacije: Sydney, Brisbane ili Gold Coast. Uz tečajeve kao što su General English Communication, Academic Engish ili English for Work, možeš pohađati i pripremne tečajeve za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ili IELTS pripremni tečaj. Koji ćeš tečaj pohađati možeš odlučiti i nakon dolaska u Australiju. Tečajevi počinju svaki ponedjeljak.

Sydney

Tečaj engleskog jezika u Sydneyju organizira jezični centar Access. Učionice se nalaze u samom centru grada, a tečaj upisuju gosti iz više od 40 država u svijetu.

 

 

Možeš birati među različitim tečajevima: General English Communication, Academic English ili English for Work. U organizaciji škole se možeš spremati na tečaj za Cambridge First Certificate English, Cambridge Certificate of Advanced English ili pohađati IELTS pripremni tečaj.  Za određeni program, tj.  tečaj engleskog, odlučiš nakon dolaska u Australiju. Tečaj počinje ponedjeljkom.

 

Cijena tečaja po tjednu: od $180 dalje

 

Cjenik

Melbourne - NOVO

Naša nova ponuda omogućava upis u tečaj u školu Impact English College u Melbournu. Možeš birati među različitim tečajevima: General in Business English, priprema na ispit Cambridge i IELTS certifikat, Barista/Cafe English i priprema na TESOL/TKT certifikat. Škola može riješiti i problem smještaja. Možeš boraviti u jednokrevetnoj, dvokrevetnoj ili jednokrevetnoj studio sobi. Škola ima odličnu lokaciju u centru grada blizu željezničkog kolodvora, nekoliko minuta od plaže.

 

 

Cijena tečaja po tjednu: $240

 

Cjenik

Brisbane & Gold Coast

Od sada možeš upisati i tečaj u Brisbaneu i Gold Coastu. Ove dvije škole nude različite vrste tečaja – General i Academic English te pripremu na IELTS i Cambridge certifikat. Obje se škole nalaze u samom središtu. Njihova je prednost odličan pristup turističkim atrakcijama i plažama.

 


 

Cijena tečaja po tjednu: $220-$235

 

Cjenik

Općenito o tečajevima

Cijena tečaja iznosi od AU$200 na tjedan. Bez obzira na trajanje vize tečaj traje minimalno 2 tjedna po 20 ili 25 sati tjedno. Programi su prilagođeni tom razdoblju, a prijave su tijekom cijele godine. Većina studenata program upisuje preko student vize koja omogućava studij do najviše 52 tjedna. Za vrijeme studija možeš obavljati posao s polovičnim radnim vremenom.

Tečaj preko turističke vize

Tečaj možeš upisati i preko besplatne turističke vize. U tom slučaju trajanje tečaja je ograničeno na 3 mjeseca, a za vrijeme pohađanja tečaja ne smiješ raditi.

 Rad

Ovaj program ovisi o Studentskoj vizi što znači da moraš minimalno 8 tjedana pohađati tečaj engleskog jezika (20 satitjedno) i uz tečaj možeš raditi (do 20 sati tjedno). Bitno je da redovito pohađaš tečaj (prisutnost 80%) jer su australska imigracijska pravila stroga i škola snosi odgovornost za sve studente. Poslije završetka tečaja možeš ostati u Australiji još jedan mjesec. U tom razdoblju možeš nastaviti s radom na puno radno vrijeme ili jednostavno otići uobilazak cijele Australije.

 

Satnice u Australiji su više nego u SAD-u,no napojnice nisu tako česte. Najniža satnica iznosi približno AU$15, a može se kretati i do AU$20 (ovisi o radnom vremenu).Traženje posla prepušteno je tvojoj samoinicijativi i snalažljivosti. Većina studenata nađe svoj posao već prvi tjedan.Najviše studenata radi u manjim barovima u okolici škole ili boravka. Nekima se otvaraju mogućnosti za rad u poznatim tvrtkama kao što su Starbucks ili Stamford Hotel.

Work & Travel Package - Sydney i Melbourne

Za pomoć kod uređivanja svih formalnosti prije početka rada u Sydneyju ili Melbournu te kod traženja posla predlažemo program Work & Travel koji uključuje:

 • 2, 4, ili 7 noćenja s doručkom u hostelu
 • prijevoz iz zračne luke do hostela
 • besplatan WiFi
 • 12-mjesečna članstvo u klubu Job Search Australia koji nudi:
  • orijentacijski sastanak
  • pomoć kod pisanja CV-ja
  • pomoć kod otvorenja bankovnog računa
  • pomoć kod otvaranja australskog poreznog broja
  • pomoć kod izračuna iznosa za povrat poreza
  • SIM kartica
  • mogućnost prijavljivanja za posao preko sistema Job Search Australia
  • dostup do baze poslodavaca
  • dnevno email obavještavanje o slobodnim radnim mjestima
  • popust na poslovni tečaj (RSA/White card, ...)
  • Harvest Guidebook (140 stranica)
  • Popust na WWOOF članstvo
 • Sydney: Harbour Bridge walking tour i piknik + Beach BBQ day + City walking tour

Cijene

 • 1.353 kn za 2 noćenja
 • 1.446 kn za 4 noćenja
 • 1.853 kn za 7 noćenja

Job Club - Brisbane & Gold Coast

Dvije škole u Queenslandu nude besplatne informacije o radu u Australiji te popis slobodnih radnih mjesta na području ugostiteljstva i turizma. Također nude pomoć priprofesionalnoj orijetaciji, pomoć u sastavljanju životopisa, pripremu za intervju i pomoć u obavljanju ostalih formalnosti (pridobivanju poreznog broja itd.).


 

Smještaj

Za uvodni tjedan možeš rezervirati  hostel. Cijene se kreću od 115 kn po noći (npr. Wake up Hostel). U agenciji također možemo ponuditi smještaj. U našoj bazi ima preko 5000 hotela/hostela po cijelom svijetu. Za ostatak boravka preporućamo da unajmiš studentki stan.

 

Stan možeš potražiti na web stranici www.domain.com.au. Također u svekoj jezičnoj školi stoji oglasna daska na kojoj ćeš naći oglase studenata koj traže cimere. Najbolja je opcija potražiti stan pomoću studenata u jezikovnoj školi u koju ljudi stalno dolaze i odlaze. Od svih škola, jedino Access language school može osigurati smještaj. Za više informacija o traženju smještaja preko njih o pitaj u agenciji. 

Postupak dobivanja vize

 

Studentska viza se dobiva na temelju dokumenta koji izdaje škola engleskog jezika (ACS Language School). Prilikom prijave za studentsku vizu potrebno je priložiti ostalu dokumentaciju koju uvjetuje isključivo ambasada (npr. garantno pismo ukoliko učesnik organizira smještaj kod obitelji / prijatelja, dokaz o stanju na računu koje se pretpostavlja da je potrebno za željeni boravak i lječnička potvrda od određene ambulante).

 

Sama viza iznosi cca. 3.000 kn. Cijena lječničkog pregleda iznosi cca. 100 €. 

 

Više informacija i detalje o postupku dobivanja vize te povoljnim avio kartama za Australiju možete saznati od naših agenata.

 

Prijava

 

Dijelite s drugima: Twitter Delicious Digg Facebook Google Live mySpace Newsvine
ali kaj ne nazoves STA , oni s
zasto nejdes na juzni pol ? im
Bok svima, jer mi moze neko pr
ja sam si kupio zrakoplovnu ka
POGLE SI SADA ZRAKOPLOVNE KART
e jel treba neko cimera na du
e jel ide neko ovo ljeto ucit
ja kad sam bia, ima sam cimera
HAV MAČ JU PEJ ?
od kuda je najpovoljnije na kr
zrakoplovne karte iz Bologne i
e a koliko kosta najpovoljnija
Nismo odredili datum...trenuta
Bok, ti si se vec prijavio/la
Pozdrav! Ide li tko od vas na
Da li su studentske avionske karte jeftinije od redovnih?
STA putovanja
Ulica Andrije Hebranga 22
10 000 Zagreb

info@staputovanja.com

Tel.: 01/488 63 40
GSM: 099/ 488 63 40
Fax: 01/488 63 45
Besplatni tel.: 0800 1998

Radno vrijeme
Od ponedjeljka do petka:
09:00-17:00

 
Cijene se mijenjaju u odnosu na prodajni tečaj Erste & Steiermärkische Bank d.d.
© STA Zagreb d.o.o., 2007. Sva prava pridržana. Oblikovanje.com